Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Τον θρίαμβο του Αναστασιάδη, τον έχτισε ο Αγγελίδης...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για το “διπλό” τίτλου στο Καραϊσκάκη και εξηγεί γιατί κατά την άποψη του, ο προπονητής του ΠΑΟΚ πήρε τεράστια βοήθεια από τον πρόεδρο της ομάδας του...   
Πριν ασχοληθώ με το αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, θέλω να κάνω και μία επισήμανση σχετικά με το πώς χειρίστηκε το συγκεκριμένο ματς η διοίκηση του Δικεφάλλου πριν καν φτάσουμε στην σέντρα του αγώνα.
Και επειδή όπως μαθαίνω από το ρεπορτάζ, όλοι οι χειρισμοί ανήκουν στο νέο πρόεδρο του ΠΑΟΚ τον Ιάκωβο Αγγελίδη, νομίζω ότι πρέπει να αποδώσουμε το credit σε αυτόν...

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Αρετόπουλος, υπήρξε μία μεγάλη αναστάτωση στο... εξωτερικό του ΠΑΟΚ. Τα media της Θεσσαλονίκης και σχεδόν όλοι οι φίλοι του ΠΑΟΚ αισθάνθηκαν ότι η ομάδα θα πάει... σαν πρόβατο στη σφαγή στο Καραϊσκάκη.
Φωτογραφίες με τον Αρετόπουλο να εμφανίζεται σε... άσπρο και κόκκινο φόντο κυκλοφόρησαν ουκ' ολίγες στα social media και γενικά η πεποίθηση ότι ο ΠΑΟΚ θα χάσει έτσι κι' αλλιώς ή με το έτσι θέλω, όπως θέλετε πείτε το στο “Καραϊσκάκη” ήταν διάχυτη.

Μάλιστα ήταν πολλοί αυτοί που ζητούσαν από την διοίκηση της ομάδας μία δυναμική αντίδραση. Τι σημαίνει δυναμική αντίδραση; Μία καυστική ανακοίνωση τουλάχιστον, μία επίθεση στο σύστημα μετά, κ.ο.κ. Οπως μαθαίνω η άποψη του Ιάκωβου Αγγελίδη ήταν η εξής: “Δεν έχει κανένα νόημα να φωνάξουμε για την διαιτησία. Τι θα γίνει δηλαδή αν βγάλουμε ανακοινώσεις και πούμε τι έχει κάνει στο παρελθόν ο Αρετόπουλος;
Δεν το ξέρει ο κόσμος; Τι νόημα έχει να τα βάλουμε με την ΕΠΟ, μήπως θα τον αλλάξει; Το πολύ πολύ να αποπροσανατολίσουμε και τους ποδοσφαιριστές που θα επικεντρωθούν στον διαιτητή και όχι στο ματς. Ως διοίκηση του ΠΑΟΚ είμαστε εδώ για να κάνουμε πράγματα και όχι για να φωνάζουμε όταν δεν μπορούμε να κάνουμε πράγματα προκειμένου να γινόμαστε αρεστοί στους οπαδούς που θέλουν κραυγές ή σε κάποια media...” ήταν μέσες άκρες όπως μαθαίνω η άποψη του Ιάκωβου Αγγελίδη και αυτή αποτυπώθηκε και από την στάση του ΠΑΟΚ μέχρι την έναρξη του ματς!
Γιατί την θεωρώ σημαντική αυτή την διαχείριση της κατάστασης από πλευράς της διοίκησης σε σχέση με τη νίκη στο Καραϊσκάκη; Μα γιατί πρώτον οι παίκτες του ΠΑΟΚ όλη την εβδομάδα επικεντρώθηκαν στο πώς θα πάρουν το αποτέλεσμα και όχι στο διαιτητή και δεύτερον γιατί όντας υποψιασμένοι, αλλά όχι εκνευρισμένοι και με αρνητική διάθεση, μπήκαν να παίξουν. Ακόμη και σε αποφάσεις του διαιτητή που αδικήθηκαν ή που πίστευαν ότι αδικήθηκαν ούτε φώναξαν, ούτε διαμαρτυρήθηκαν, ούτε τίποτα. Δείτε την κίτρινη που δέχεται ο Κάτσε.

Είναι βέβαιος ότι είναι μία λάθος απόφαση. Απλώς δείχνει με το δάχτυλό του ότι ήταν μόλις το πρώτο φάουλ του και φεύγει μακριά. Επίσης κανείς παίκτης του ΠΑΟΚ δεν πάει στον διαιτητή να διαμαρτυρηθεί. Προσπαθούν να μην επηρεαστούν, να μείνουν συγκεντρωμένοι στο στόχο, να κάνουν focus στο “διπλό”. Ολο αυτό δεν έχει γίνει τυχαία από μόνο του. Είναι βέβαιο ότι όλη την εβδομάδα το έχει δουλέψει και η διοίκηση και ο Αγγελος Αναστασιάδης που γενικά προετοίμασε σε όλα τα επίπεδα, ψυχολογικά και αγωνιστικά την ομάδα του με τον ιδανικό τρόπο για να παίξει (και εν τέλει να πάρει) ένα ντέρμπι τίτλου.

Πριν φτάσω στον Αναστασιάδη, προσθέτω και τούτο. Δεν ήταν εύκολη η απόφαση της διοίκησης του ΠΑΟΚ. Αν η ομάδα είχε χάσει στο Καραϊσκάκη με αποφάσεις του Αρετόπουλου θα δέχονταν πολύ σκληρή κριτική από Τύπο και οπαδούς γιατί δεν... έκαναν τίποτα. Γιατί δηλαδή δεν έβγαλαν μία ανακοίνωση ή γιατί δεν φώναξαν. Δεύτερον θυμηθείτε πως συμπεριφέρονταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ σε άλλα ντέρμπι στο Καραϊσκάκη όταν η διοίκηση είχε κάνει “σημαία” της πριν από το ματς την διαιτησία. Πόσες φορές διαμαρτυρήθηκαν ή αποβλήθηκαν χάνοντας την συγκέντρωση και την αριθμητική ισορροπία τους σε ένα ματς στο Καραϊσκάκη.

Οσο για τον Αναστασιάδη, προφανώς και του βγήκαν όλα διότι χρειάζεσαι και τύχη στις επιλογές που θα κάνεις. Σήμερα για παράδειγμα θα μπορούσαμε να τον έχουμε σταυρώσει για την επιλογή του να παίξει με δεξί μπακ τον Σάλπι και όχι τον Κίτσιου που ήταν στον πάγκο και έμεινε εκεί... Από την άλλη όμως ήταν φανερό από το πρώτο δευτερόλεπτο του ντέρμπι, πόσο πολύ είχε δουλέψει το ματς σε όλα τα επίπεδα. Γνώριζε τις αδυναμίες του Ολυμπιακού καλύτερα και από τον Μίτσελ και φρόντισε να τον... πληγώσει με όλους τους τρόπους.

Σε όλη τη διάρκεια του ματς ο Αναστασιάδης έψαχνε τον τρόπο να κρύβει τις αδυναμίες της δικής του ομάδας, με διάφορα τρικ και τεχνάσματα και να χτυπάει τον Ολυμπιακό εκεί που πονούσε. Ολο το transition του ΠΑΟΚ γίνονταν με στόχο τα ευάλωτα άκρα της άμυνας του Ολυμπιακού και όλη η ανασταλτική λειτουργία βασίζονταν στον άξονα όπου ο Μίτσελ για μία ακόμη φορά είχε υπερφορτώσει. Σε αυτό το κομμάτι είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ δεν πήρε άριστα όπως στο transition και στις κόντρα επιθέσεις, αλλά στα λάθη που γίνονταν στον άξονα, είχε απαντήσεις ο Γλύκος.


Αλλωστε όσο καλά και να “διαβάσει” ένα ματς ο προπονητής, την διαφορά στη δουλειά του στο τέλος της ημέρας θα την κάνουν οι παίκτες. Και οι παίκτες του ΠΑΟΚ την έκαναν την διαφορά στο Καραϊσκάκη με τον ίδιο τρόπο που την κάνουν όλη τη σεζόν στο πρωτάθλημα. Εγραφα δύο τρεις μέρες πριν από το ματς εδώ στο gazzetta ότι “Ο ΠΑΟΚ είναι πιο αποτελεσματικός”  και τόνιζα ότι τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα τα δίνει η επίθεση. Εξηγούσα ότι όσο ο ΠΑΟΚ θα σκοράρει με τέτοια ποσοστά ευστοχίας από Κλάους και Περέιρα θα γίνει το φαβορί για τον τίτλο. Στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ είχε πέντε τελικές κι' άλλες δύο που δεν μέτρησαν στην στατιστική ήταν τα δύο γκολ που του ακυρώθηκαν (το ένα κακώς). Σε επτά τελικές δηλαδή έβαλε τέσσερα γκολ, ή αν προτιμάτε βρήκε τέσσερις τον στόχο. Επιμένω λοιπόν ότι όσο ο ΠΑΟΚ θα σκοράρει 2,5 γκολ ανά ματς, τόσο θα μεγαλώνουν οι πιθανότητές του να κόψει πρώτος το νήμα...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: