Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Σίγουρα να φύγει;

Μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν! Ο... φευγάτος, Πέρκινς ήταν το κάτι άλλο στο φινάλε και χάρη στον πρώην ερυθρόλευκο η Λαμποράλ Κούτσα επικράτησε (μετά τον Ολυμπιακό) και της Γαλατάσαραϊ με 89-82!

Σίγουρα να φύγει;
Μετά την επιβλητική νίκη επί του Ολυμπιακού, η Λαμποράλ Κούτσα φώναξε ξανά «παρούσα», κάνοντας σπουδαίο διπλό κόντρα στην Γαλατάσαραϊ, με σκορ 89-82!

Ναι μεν ο Σαν Εμετέριο ήταν... φόβος και τρόμος, τελειώνοντας με 25 πόντους, ωστόσο το ροζ φύλλο αγώνα μέσα στην Πόλη ήρθε χάρη στον πρώην ερυθρόλευκο, Ντορόν Πέρκινς που με 9 πόντους στο τελευταίο δίλεπτο και δύο καθοριστικά κλεψίματα έγειρε μια και καλή την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του, απαντώντας στο αν... πρέπει να αποχωρήσει (μετά τις φήμες πως κάτι τέτοιο θα γίνει).

Οι θριαμβευτές έκαναν το πλέον αποφασιστικό βήμα πρόκρισης, έχοντας ρεκόρ 4-4 στον όμιλο του Ολυμπιακού, ενώ απ' την άλλη οι Τούρκοι -που είχαν με 22 τον Αρόγιο, 17 τον Έρτσεγκ και 5 τον Βουγιούκα σε 7'- πήγαν στο 3-5 και... ζορίζουν τα πράγματα.

Το ματς

Απ’ την αρχή είχε το προβάδισμα η Λαμποράλ Κούτσα. Με έναν, με δύο πόντους, αλλά το είχε. Κι όσο το είχε όλο και περισσότερη αυτοπεποίθηση κέρδιζε μέσα στη Κωνσταντινούπολη. Και απ’ την ώρα που ο Σαν Εμετέριο ήταν σε «δαιμονισμένη» κατάσταση (ήδη 9π.), οι Βάσκοι προηγούνταν 10-16. Κάτι οι λύσεις που έδωσε ο Βουγιούκας, κάτι οι συνεχόμενες βολές, έδωσαν την ευκαιρία στην Γαλατάσαραϊ να ισοφαρίσει, προτού ο Αρσλάν με «τρελό» buzzer beater γράψει το 19-19.

Το ντέρμπι καλά κρατούσε με καμία απ’ τις δύο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει. Χρειάστηκε να περάσουν 12 λεπτά για να περάσουν μπροστά στο σκορ οι Τούρκοι, με το τρίποντο του Αρόγιο να διαμορφώνει το 26-23. Ο Πορτορικανός συνέχιζε το… βιολί του, «εκτελώντας» τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Σαν Εμετέριο δεν τον άφηνε να το χαρεί (ισοφαρίζοντας σε 33-33 με 14 πόντους). Και σα να μην έφτανε αυτό, η Κούτσα κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το σκορ υπέρ της, χάρη σε δύο σερί καλάθια του Τιγί (38-39).

Ο Μπέρτανς έδωσε προσωρινά έναν… αέρα πέντε πόντων στην Κούτσα (39-44) και παρά την πίεση των Τούρκων, η ομάδα του Ναβάρο συνέχισε να ‘χει τα ηνία του ματς. Έστω και χωρίς διαφορά, έστω και με ένα καλάθι. Αυτό ήταν αρκετό για να αγχώνει τους πάντες στο γήπεδο. Ο Σαν Εμετέριο, δε, σαν πραγματικός αρχηγός, διατηρούσε τους Βάσκους σε θέση ισχύος (51-57) κι εκεί που φαινόταν πως οι φιλοξενούμενοι θα… έχτιζαν πάνω σε αυτή τη διαφορά -δεδομένου πως έβρισκαν το δρόμο προς το καλάθι εύκολα- (58-65), στο τελευταίο δίλεπτο η Γαλατά «ζεστάθηκε» και μάζεψε τη διαφορά για το 65-67 στο 30’.

Η εικόνα του ματς ίδια και στην τέταρτη περίοδο. Οριακά μπροστά στο σκορ οι Βάσκοι, πίεση οι Τούρκοι για να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα (72-75 στο 35’) με τον Αρόγιο να δηλώνει ξανά «παρών» για την ισοφάριση, 75-75. Ο Έρτσεγκ έδωσε στην Γαλατά εκ νέου το προβάδισμα (80-79), αλλά εκεί… τέλος! Ο Πέρκινς αν και… φευγάτος, σημείωσε επτά σερί πόντους, έκανε δύο κλεψίματα και ουσιαστικά καθάρισε την «μπουγάδα» για τη Γαλατά, η οποία στο τελευταίο λεπτό δεν ένιωσε καν πίεση και έφτασε σε σπουδαίο διπλό, με το τελικό 82-89!

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 38-39, 65-67, 82-89

Γαλατάσαραϊ: Γιανγκ, Έρτσεγκ 17 (3), Τζαβάι, Γκονλούμ 11 (8ρ.), Βουγιούκας 5, Πότσιους 7 (1), Αραντόρι, Αρόγιο 22 (3), Γκιουλέρ 14, Αρσλάν 6

Λαμποράλ Κούτσα: Άιβερσον 6, Κοζέρ 4, Σενγκέιλα 4, Πέρκινς 9, Τιγί 11, Μπέγκιτς 3, Βούγιασιτς 4, Σαν Εμετέριο 25 (8/9 δίποντα), Ερτέλ 12 (9ασίστ), Μπέρτανς 11(3) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: