Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Δολοφονίες, ασιτία, αλλά και... μπάλα με Μέσι!!

Μέσι και στη Β. Κορέα! Μπορεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης να υπάρχουν ακόμα, όμως δεκάδες παιδιά, ζουν απομονωμένα από την υπόλοιπη χώρα και απολαμβάνουν τον σούπερ σταρ. Γράφει ο Πολύδωρος Παπαδόπουλος.
Β.Κορέα, από τις πιο ερμητικά κλειστές χώρες στον κόσμο και εκτός από την... αστεία προπαγάνδα τους, τίποτα μα τίποτα δεν βγαίνει έξω που να μην φιλτράρεται. Τα σύνορα κλειστά και ανοίγουν μόνο για αθλητές πιστούς στο καθεστώς, αλλά και προσωπικότητες που... τρελαίνουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν.
Ο Ντένις Ρόντμαν είναι μια από αυτές, επισκέφθηκε την Πιονγκγιάνγκ και τα είπε με τον δικτάτορα της χώρας για μπάσκετ και όχι μόνο! Ωστόσο, ο Κιμ Γιόνγκ βλέπει και ποδόσφαιρο, κι αφού έστειλε στα Γκούλαγκ τον προπονητή της Εθνικής για την.... αποτυχία στο Μουντιάλ δημιούργησε μια μεγάλη σχολή ποδοσφαίρου.
Οι εγκαταστάσεις μπορούν να φιλοξενήσουν 200 παιδιά ηλικίας άνω των 9 ετών και μάλιστα έχει βάλει ο ίδιος τη σφραγίδα του, αφού φρόντισε να... μοιάζουν με ανάλογες προηγμένων χωρών. Ταλέντα από πολλά μέρη της Β. Κορέας περνούν τα τεστ και οι καλύτεροι μπαίνουν στην Ακαδημία.
ADVERTISEMENT
Τα παιδιά είναι τυχερά, αφού εκτός από ρούχα, φαγητό μπορούν να βλέπουν και τα ινδάλματά τους. Ολα τους λατρεύουν τον Μέσι, ζουν για το Μέσι, θέλουν να γίνουν σαν τον Μέσι. Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ αποτελεί το... κίνητρό τους για να ανοίξουν τα φτερά τους, σε μια χώρα που τα περισσότερα δεν θα μπορέσουν ποτέ να πετάξουν.
Ξέρουν τα πάντα για τον ηγέτη της Μπάρτσα, διαβάζουν βιβλία, τους επιτρέπεται η αναζήτηση στο διαδίκτυο και βλέπουν τα ματς του σε ζωντανή μετάδοση, γεγονός... μοναδικό σε αυτή τη χώρα. Ποιος είναι ο στόχος του δικτάτορα; Να φέρει τον Μέσι στη χώρα και να τον παρουσιάσει στα παιδιά.
Οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών που... βραβεύθηκαν στη Μανίλα για το έργο του ηγέτη τους, τόνισαν πως θα στείλουν επίσημη πρόσκληση στον Αργεντίνο, ώστε να επισκεφθεί τη χώρα και δηλώνουν σίγουροι πως ο παίκτης της Μπαρτσελόνα θα πάθει πλάκα με την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.
Ωστόσο, σε αυτό το Κράτος όσο ο αθλητισμός αποκτά μεγαλύτερη σημασία τόσο τα ανθρώπινα δικαιώματα εξακολουθούν να είναι... ανύπαρκτα. Η τελευταία έκθεση των Ηνωμένων Εθνών μιλά για στρατόπεδα συγκέντρωσης, συστηματικά βασανιστήρια, ασιτία και δολοφονίες συγκρίσιμες με τις ναζιστικές θηριωδίες στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Βορειοκορεάτες... απέρριψαν την κίνηση του ΟΗΕ τονίζοντας πως όλα είναι ένα σκηνοθετημένο σενάριο των ΗΠΑ, που θέλει να καταστρέψει το πολιτικό σύστημα της χώρας.
Πλέον, στόχος τους να προκαλέσουν... σοκ με την εικόνα της ομάδας στο Ασιατικό Κύπελλο, ενώ δηλώνουν πως οι Εθνικές ομάδες Νέων και Νεανίδων θα πάνε εξαιρετικά στα επόμενα τουρνουά. Ωστόσο, αποφεύγουν να σχολιάσουν τα πέντε κρούσματα ντόπινγκ στην ομάδα Γυναικών που έφεραν και τον αποκλεισμό της από τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου...

Καλή η ανάπτυξη στο ποδόσφαιρο, ενθαρρυντικό το ότι δεκάδες παιδιά βρίσκουν «καταφύγιο» στη μπάλα, αλλά οι εικόνες που... κλέβουν κατά καιρούς τα ξένα δίκτυα μαρτυρούν τις άθλιες συνθήκες των πολιτών της Β. Κορέας. Ο Μέσι θα πάρει στα χέρια του την πρόσκληση, ποια θα είναι όμως η απάντησή του;
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: