Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Ευτυχώς ο ΠΑΟ τον έχασε από σέντερ μπακ!!

Με αφορμή το γέννηση του Νίκου Κούρκουλου, σα σήμερα, 5 Δεκεμβρίου, το 1934 να στο πω από την αρχή και απότομα. Γράφει ο αποδυτηριάκιας Δεν υπάρχει ελληνικός κινηματογράφος. Ποτέ δεν τον πήρα στα σοβαρά και ακούω βερεσέ όλα αυτά για την χρυσή εποχή του, όπως και για τις ποιοτικές ταινίες της νέας γενηάς.
Το αμερικάνικο σινεμά, που το παραδέχομαι, στηρίχθηκε στους ηθοποιούς που έπαιζαν “το παλληκάρι του έργου”. Στους ζεν πρεμιέ. Ακόμα και σήμερα, πολλές δεκαετίες μετά τον Γκάρυ Κούπερ και τον Ρόμπερτ Ταίηλορ, ο πρωταγωνιστής, αυτός που προβάλλεται σαν ο ερωτεύσιμος της ταινίας, δεν μπορεί να είναι ένας σαχλαμάρας, ένας νερόβραστος, ένας αγύμναστος χάλιας, όπως συνέβαινε στην Ελλάδα.
Ο Νίκος Κούρκουλος είναι η κραυγαλέα εξαίρεση του τυπικού ζεν-πρεμιέ στον εγχώριο κινηματογράφο. Σκληρός και μπάνικη φάτσα. Και επειδή απουσίαζαν οι γκόμενοι γι' αυτό το ρόλο καλούσαν ηθοποιούς από το θέατρο, όπως π.χ. οι Αλεξανδράκης, Χορν που δεν είχαν κοψιά σινεματζήδικη.
Ο Κούρκουλος που πέθανε το 2007 στα 73 του είχε κάνει ένα φεγγάρι σέντερ-μπακ στον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής Χάρυ Γκαίημ του είπε: Αγόρι μου, δεν είσαι για μπάλλα, σου ταιριάζει να γίνεις ηθοποιός...

Ο ΛΑΤΣΗΣ ήταν ερωτευμένος με την κόρη του και γυναίκα του Κούρκουλου, γράφει ο apodytiriakias.gr

«Δεν με ήθελε για γαμπρό του ο Γιάννης Λάτσης, γιατί ήταν ο ίδιος ερωτευμένος με την κόρη του, την Μαριάννα!». Η κουβέντα ανήκει στον μακαρίτη Νίκο Κούρκουλο, που γεννήθηκε σα σήμερα, 5 Δεκεμβρίου, πριν 80 χρόνια και πέθανε στα 73 του.
Γνωστός και πολυσυζητημένος ο έρωτας του ηθοποιού με την κόρη του βαρύμαγκα πολυτρισεκατομμυριούχου «μπάρμπα – Γιάννη» όπως ήξεραν στην πιάτσα, τον Έλληνα με τα περισσότερα λεφτά στο εξωτερικό. Χωρισμένη η Μαριάννα από τον πατέρα του γιού της Πάρη, τον παληό πολίστα του Παναθηναϊκού και ρεκορντμαν δήμαρχο Γλυφάδας, Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Ο Κούρκουλος, παληός αθλητής κι αυτός του Παναθηναϊκού, ήταν παντρεμένος όταν γνωρίστηκε με την Λάτσαινα.
Για τη «φροϋδική διαπίστωση» πατέρας – κόρης, τουλάχιστον από πλευράς Γιάννη προς την Μαριάννα είχε κάνει λόγο ακριβώς πριν 20 χρόνια, το 1994, σε τηλεοπτική συνέντευξη που είχε δώσει ο Νίκος Κούρκουλος στον Νίκο Χατζηνικολάου και το mega, στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω».
«Πως θέλετε να ανεχτεί άλλον άνδρα δίπλα της ο πατέρας της Μαριάννας όταν αυτός είναι μαζύ της ερωτευμένος;» είχε πει ο Κούρκουλος που είχε θυμώσει με τις φήμες ότι ο «πεθερός» του έκανε δώρο ένα κότερο, ένα θέατρο, ένα ποσό με πολλά μηδενικά.
«Αν ήταν να γίνω ζιγκολό θα το έκανα τότε που ήμουν τεκνό, τότε που μετρούσα, τότε που οι γυναίκες έπεφταν ανάσκελα για μένα» είχε προσθέσει ο Κούρκουλος, που δικαιολόγησε την αδυναμία του πατέρα προς την κόρη. «Κι εγώ αν έβλεπα κάποιον να την φλερτάρει θα τον έσκιζα!».
Ένα τελευταίο από εκείνη τη συνέντευξη. «Ήμουν κάποτε ερωτευμένος με την αξέχαστη Τζένη Καρέζη, πριν από το γάμο της με τον Κώστα Καζάκο». Δεν ανέφερε ο μακαρίτης αν είχε δεσμό με την μακαρίτισσα.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: