Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Champions League: Hat tricks made in Argentina!

Ο Γιώργος Κοντογεώργης θυμίζει τα χατ τρικ που έχουν σημειωθεί από Αργεντνούς στο Champions League. Αν και στο πρόσφατο Mundial η Αλμπισελέστε βάλθηκε να αποδείξει το αντίθετο, Αργεντινή σημαίνει επίθεση. Τα βιβλία του ποδοσφαίρου είναι γεμάτα με στράικερ που έγραψαν ιστορία, όμως στη σύγχρονη εποχή μόνο τρεις έχουν καταφέρει να κάνουν αυτό που κάθε φορ ονειρεύεται. Μόνο τρεις είναι αυτοί που έχουν πετύχει χατ τρικ στο Champions League…
Κλαούντιο Λόπες
Τη σεζόν 2000-01 η Λάτσιο συμμετείχε στην κορυφαία διοργάνωση έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα Ιταλίας και στη φάση των ομίλων έπαιξε με Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σπάρτα Πράγας και Αρσεναλ. Στο εντός έδρας ματς της 5ης αγωνιστικής του γκρουπ η ομάδα του Σβεν Γκόραν Ερικσον υποδέχθηκε τους Ουκρανούς στο «Ολίμπικο» και πέτυχε πολύ άνετη νίκη με 5-1. Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Κλαούντιο Λόπες, ο οποίος με τρία γκολ μέσα από την περιοχή στο δεύτερο μέρος (48', 68', 90') βοήθησε τους Λατσιάλι να φτάσουν τους 10 βαθμούς και να περάσουν στην επόμενη φάση των ομίλων και έγινε ο πρώτος από τη χώρα του που κάνει τριπλέτα στο κορυφαίο επίπεδο.
Λιονέλ Μέσι
Από τότε που εμφανίστηκε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, ο Λέο δεν έχει σταματήσει να πετυχαίνει το ένα γκολ μετά το άλλο. Σε σημείο που όταν κάνει πλέον χατ τρικ αντιμετωπίζεται σαν κάτι το καθημερινό, κάτι που ήταν στο πρόγραμμα να συμβεί. Εκτός από την Primera Division, στην οποία η άμυνα δεν είναι το δυνατό σημείο των ομάδων, ο 27χρονος πετυχαίνει τριπλέτες και στο πιο υψηλό επίπεδο. Ο Μέσι με πέντε είναι ο πρώτος παίκτης σε χατ τρικ στην ιστορία του Champions League και ενώ μέσα σε αυτά περιλαμβάνονται αγώνες στους οποίους έχει βάλει πέντε και τέσσερα γκολ.
Το πρώτο ήρθε στα προημιτελικά της σεζόν 2009-10 και για την ακρίβεια ήταν καρέ. Ο σταρ της Μπαρτσελόνα νίκησε μόνος του την Αρσεναλ (4-1) στο «Καμπ Νόου» και δύο χρόνια μετά, στη φάση των ομίλων με αντίπαλο την Βικτόρια Πλζεν έβαλε ακριβώς τρία στο 0-4 των Μπλαουγκράνα στην Τσεχία. Ακολούθησε η κορυφαία παράστασή του στον θεσμό με τα αστέρια όταν στους «16» της ίδιας χρονιάς οι Καταλανοί έπαιξαν με την Μπάγερν Λεβερκούζεν.
Στο πρώτο ματς που έγινε στην έδρα της Μπάρτσα ο Μέσι οργίασε πετυχαίνοντας γκολ με δύο απίστευτες λόμπες και ακόμα τρία 'σκοτώνοντας' πέντε φορές τους Γερμανούς για το τελικό 7-1. Το επόμενο ήταν πέρυσι (2013-14) σε εντός έδρας ματς της φάση των ομίλων κόντρα στον Αγιαξ (4-0) για να φτάσουμε στο σήμερα (2014-15) όταν στο «ΓΣΠ» της Κύπρου σκόραρε τρεις φορές -με το δεξί πόδι- σε βάρος του ΑΠΟΕΛ.
Κουν Αγουέρο
Στην Premier League έχει εκπληκτικά ποσοστά σκοραρίσματος, όμως έχοντας χαθεί στην ανυπαρξία της Μάντσεστερ Σίτι τα χρόνια που συμμετέχει στο Champions League, μόνο κάποιος που θα ήθελε να τον ειρωνευτεί θα ισχυριζόταν ότι θα κάνει χατ τρικ κόντρα στην Μπάγερν. Ο Κουν άνοιξε το σκορ στον αγώνα του «Etihad» από τη βούλα του πέναλτι και μίλησε όταν η μπάλα έκαιγε. Με τους Βαυαρούς να έχουν γυρίσει το ματς με δέκα παίκτες να λιγότερο από δέκα λεπτά να απομένουν, ο 26χρονος μόνος του γύρισε το παιχνίδι με όμορφα τελειώματα νικώντας τον -για πολλούς- καλύτερο τερματοφύλακα του σήμερα, Μανουέλ Νόιερ. Ηταν το πιο πρόσφατο χατ τρικ από Αργεντινό στην κορυφαία διοργάνωση.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: