Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Λυκογιάννης: «Κομβικό το ματς με τα Τρίκαλα»

Στη σημασία του αγώνα με τα Τρίκαλα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του ο προπονητής του Κολοσσού Ρόδου, Άρης Λυκογιάννης, ενόψει του ματς των δυο ομάδων το ερχόμενο Σάββατο.

Λυκογιάννης: «Κομβικό το ματς με τα Τρίκαλα»
Ο προπονητής των Ροδιτών, Άρης Λυκογιάννης στάθηκε στην κρισιμότητα της αναμέτρησης για τους «θαλασσί» και τόνισε πως η ομάδα του πρέπει να δείξει υπομονή, καθαρό μυαλό και να βασιστεί στην αμυντική της λειτουργία.

«Είναι άλλο ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Κομβικό θα το χαρακτήριζα καλύτερα. Πρέπει να νικήσουμε, προκειμένου να δώσουμε αξία στις εκτός έδρας νίκες που πήραμε με Πανιώνιο και Άρη.Το κλειδί θα είναι η υπομονή και το καθαρό μυαλό. Δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε στις επιλογές μας και να έχουμε πίστη. Τα Τρίκαλα είναι μία ομάδα που στηρίζεται αρκετά στο τρανζίσιον παιχνίδι και γι’ αυτό εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις επιστροφές μας. Θα πρέπει να στηριχθούμε στην άμυνά μας, στα “θέλω” μας και να χτυπήσουμε στην επίθεση εκεί που υπερέχουμε».

Στις δυσκολίες και τη σημασία της αναμέτρησης με την ομάδα των Τρικάλων στάθηκε και ο αρχηγός του Κολοσσού Ρόδου, Χριστόφορος Στεφανίδης.

«Είναι ένα εντός έδρας παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους με εμάς, οπότε ο καθένας μπορεί να καταλάβει τη μεγάλη σημασία του. Μετά τις εκτός έδρας νίκες που έχουμε κάνει, θέλουμε να πάρουμε και τώρα τη νίκη, προκειμένου να “ανασάνουμε” ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Πριν ξεκινήσει το ματς είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις και λόγω των αλλαγών που έχουν γίνει στο ρόστερ. Το σίγουρο είναι πως θα πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στην αμυντική μας λειτουργία και να διαχειριστούμε σωστά τις εναλλαγές συναισθημάτων που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του ματς».

Για την ομάδα των Τρικάλων ο 34χρονος γκαρντ του Κολοσσού είπε πως είναι πολύ μαχητική και στάθηκε στα σημεία που θα δώσουν τη νίκη: «Είναι μία ομάδα που δεν παρατά ποτέ τα παιχνίδια, οποιαδήποτε κι αν είναι η διαφορά, διεκδικώντας πάντα τη νίκη. Έτσι, το δυνατό της σημείο ως ομάδα είναι η μαχητικότητα. Σε τρεις άξονες θα στηριχθούμε. Στην ομαδικότητα, την αμυντική συνεργασία και στον πλουραλισμό στην επίθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: