Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Γκολτζήδες… έτοιμοι για όλα!!

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ή Καρέλης εναντίον Μήτρογλου. Το ποιος θα νικήσει στη μονομαχία δεν το προβλέπουμε. Μπορούμε όμως να θυμίσουμε τι έχει κάνουν ήδη ο «πιστολέρο» κι ο «Χουλκ». Δείτε το video…

Γκολτζήδες… έτοιμοι για όλα

Στα κλασικά ελληνικά ντέρμπι σαν κι αυτό της Κυριακής δεν παίζει ρόλο η φόρμα κάθε ομάδας ούτε καν η βαθμολογική της θέση. Αρκεί η αντιπαράθεση του πράσινου με το κόκκινο εντός του αγωνιστικού χώρου για να ανέβει η αδρεναλίνη στα ύψη.

Όπως και να το βλέπεις, όπου και να βρίσκεσαι, όποια ομάδα και να υποστηρίζεις το ντέρμπι των δύο αιωνίων αντιπάλων είναι το χάι λάιτ μιας ολόκληρης σεζόν. Και μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για πολλά χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του... Και όπως κάθε σημαντικό γεγονός είναι και πηγή γέννησης νέων πρωταγωνιστών.

Στο προηγούμενο μεταξύ τους ματς αναδύθηκε από τα... βάθη του ρόστερ των πρωταθλητών ο Τάσος Αυλωνίτης. Παλαιότερα, πάλι στο ίδιο γήπεδο είχε μεγαλουργήσει ο Στέφανος Καπίνο. Ευχής έργο είναι την Κυριακή στη Λεωφόρο η μπαγκέτα να περάσει στον επόμενο. Διότι ματς με συγκεκριμένο πρωταγωνιστή πάει να πει ότι έχει προσφέρει και συγκινήσεις. Μέχρι, όμως, να φτάσουμε στο σημείο εκείνο - το βράδυ της Κυριακής - ας μιλήσουμε για δύο παίκτες που μπαίνουν στη μάχη με αυξημένες, λόγω φετινής απόδοσης, ελπίδες να χαράξουν αυτοί τη μοίρα του ματς.

Ο "πιστολέρο" και ο "Χουλκ"

Πέρυσι τέτοια εποχή δεν μπορούσε να γίνει η παραμικρή κουβέντα περί χρηματιστηριακής σύγκρισης του Κώστα Μήτρογλου με τον Νίκο Καρέλη. Ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού είχε μετακομίσει στη Φούλαμ έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ ο παίκτης του Παναθηναϊκού διήνυε την πρώτη χρονιά της "επιστροφής" του σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς μετά την... εξορία του στη Ρωσία. Σήμερα, η χρηματιστηριακή τους διαφορά έχει μειωθεί και - το σημαντικότερο - μπορούν και οι δύο να λένε ότι είναι ότι πιο αποτελεσματικό υπάρχει στο ρόστερ της ομάδας τους.

Όταν παίρνω φόρα

Και τι δεν άκουσε ο Κώστας Μήτρογλου στις πρώτες του εμφανίσεις μετά την επιστροφή του από την Αγγλία. Η δυστοκία του αλλά και το γεγονός ότι παρουσίαζε σημαντικό έλλειμμα αγωνιστικού ρυθμού προκάλεσε μπόλικη γκρίνια και μετέτρεψε τα διθυραμβικά σχόλια σε υφέρπουσα μουρμούρα. Ο Κωστής έχασε γκολ, έχανε και πέναλτι, ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε -εντός συνόρων- μπάλα της προκοπής. Ακόμα και αν η εικόνα της ομάδας δεν άλλαξε άρδην, οι αριθμοί του Μήτρογλου πήραν τα πάνω τους. Απότομα.

Αρκούσε ένα εύστοχο πέναλτι στο εντός έδρας ματς με τη Βέροια την 4η αγωνιστική για να πάρει η μηχανή ξανά εμπρός. Από τότε ο Μήτρογλου σκόραρε άλλες 12 φορές στο πρωτάθλημα και φιγουράρει στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα. Ξεχωρίζουν τα δύο τέρματα που πέτυχε στην ανατροπή του Ολυμπιακού στο Παγκρήτιο και περισσότερο το νικητήριο στο 90ο λεπτό, τα δύο γκολ στην Ξάνθη - όπου είχαν ήδη γνωρίσει συντριβές ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός - αλλά και τα γκολ σε Βέροια και κόντρα στον Ατρόμητο. Στην πρωτεύουσα της Ημαθίας άνοιξε το σκορ στο 71' και κόντρα στους Περιστεριώτες "κλείδωσε" τη νίκη με 2-1 στο 73ο λεπτό.

Φέτος είναι η χρονιά του

Μπόλικη μουρμούρα είχε και το ξεκίνημα του Νίκου Καρέλη στον Παναθηναϊκό. Οι οπαδοί της ομάδας παραμένουν απαιτητικοί παρά την εποχή της λιτότητας που περνούν από το 2012. Γι' αυτό και δυστροπούσαν σε κάθε γκέλα του Νικόλα στα πρώτα του βήματα. Παρ' όλα αυτά του αναγνωρίστηκε στο φινάλε της περυσινής σεζόν η συνδρομή του στην επιτυχία της ομάδας. Βασικός πρωταγωνιστής στη θριαμβευτική κατάκτηση του Κυπέλλου αλλά και στην έξοδο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο Καρέλης είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω του. Πρόοδος που επιβεβαιώνεται φέτος. Και όχι μόνο με τη βοήθεια των αριθμών.

Ο Καρέλης πήρε προαγωγή στην Εθνική Ανδρών, πέτυχε το πρώτο του γκολ και κάλυψε -όσο αφορά τις συλλογικές του υποχρεώσεις - με μεγάλη αποτελεσματικότητα το τεράστιο κενό που άφησε ο τραυματίας Μπεργκ μετά το ματς με τον Λεβαδειακό. Από τα 9 του γκολ ξεχωρίζουν αυτά που έχει βάλει σε δύσκολες έδρες. Αυτός έδωσε προβάδισμα στην αφιλόξενη (για τον ΠΑΟ) έδρα του Πλατανιά, αυτός χάρισε το σπουδαίο διπλό στην Τούμπα, αυτός άνοιξε κι έκλεισε το σκορ στη ζούγκλα του Ηρακλείου. Ακόμα και στην "σφαλιάρα" από την Ξάνθη αυτός σκόραρε. Και μάλιστα δις...







*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: