Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

«Γίνεται ανεξάρτητος και αλλάζει επίπεδο ο ΠΑΟΚ»

Βέβαιος πως η επικείμενη εξόφληση των χρεών προς το Δημόσιο θα επιτρέψει στον ΠΑΟΚ να αλλάξει επίπεδο με τις επενδύσεις του Ιβάν Σαββίδη παρουσιάστηκε ο υπ. επικοινωνίας της ΠΑΕ, Κυριάκος Κυριάκου.

«Γίνεται ανεξάρτητος και αλλάζει επίπεδο ο ΠΑΟΚ»
Μέχρι τo τέλος Απριλίου αναμένουν στον ΠΑΟΚ να έχει διευθετηθεί οριστικά το ζήτημα των χρεών της ομάδας προς το Δημόσιο, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Κυριάκος.

«Είναι ζήτημα πραγματικά μεγάλης ανάπτυξης, σε υποδομές, ομάδα, μπάτζετ. Ο ΠΑΟΚ γίνεται ανεξάρτητος, αλλάζει επίπεδο», επισήμανε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ.

Τι ανέφερε για τη ρύθμιση της Κυβέρνησης, τη νύξη βουλευτών για το θέμα, τις επενδύσεις του Ιβάν Σαββίδη και την επιλογή τεχνικού διευθυντή.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Τα τελευταία 6-7 χρόνια η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει μια πάγια ατζέντα συζητήσεων με τους εκάστοτε φορείς, με την εκάστοτε κυβέρνηση. Προσπαθούσαμε αυτό που θεωρήσαμε ηθικό, να πληρώσουμε δηλαδή, να το κάνουμε και νόμιμο. Όχι να πληρώσουμε τις προσαυξήσεις που έγιναν και με τα στραβά μάτια του κράτους, όχι μόνο για εμάς αλλά για όλες τις ΠΑΕ, αλλά να ρυθμιστούν με έναν τρόπο δίκαιο για το κράτος και για όσους πληρώνουν τα χρέη τους. Πέρασε ο νόμος που στην ουσία διορθώνει τη νομοθετική ρύθμιση από την προηγούμενη κυβέρνηση, που μας είχε δοθεί η εντύπωση ότι θα περιλαμβάνει και τον ΠΑΟΚ. Διορθώθηκαν κάποιες λεπτομέρειες, βοηθάει την αγορά και τις επιχειρήσεις και απελευθερώνει την αγορά για να αποπληρωθούν πραγματικά χρέη. Σε αυτή τη ρύθμιση θα μπει και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το εξέφρασε και ο Ιβάν Σαββίδης για την ικανοποιητική εξέλιξη».

Για τις δηλώσεις βουλευτών για ευνοϊκή ρύθμιση υπέρ του ΠΑΟΚ: «Κάποιος μου είπε ότι πιο επαναστατική πράξη στην πολιτική είναι η ύπαρξη κοινής λογικής. Είναι αδύνατον για κάποιον που δε μπορούσε να πληρώσει το κεφάλαιο να πληρώσει 200-300% προσαυξήσεις, η λογική επανήλθε και αυτοί δεν το κατέχουν. Αν είναι εγκάθετοι προπαγανδιστές θα πρέπει να μας αποδείξουν στα δικαστήρια, γιατί είναι «φωτογραφική» η ρύθμιση και θα πρέπει να αποδείξουν μήπως ήθελαν να αφήσουν τον ΠΑΟΚ έξω από αυτές τις ρυθμίσεις».

Για τα 42,7 εκατομμύρια ευρώ που έχει επενδύσει μέχρι τώρα στην ΠΑΕ ο Σαββίδη και για το αν απελευθερώνεται από την εξέλιξη με τα χρέη: «Σε πολλές περιπτώσεις δε μπορεί να μετρηθεί ο βαθμός δυσπιστίας. Και η οικογένεια του ΠΑΟΚ με την ευρύτερη έννοια και η Πολιτεία άργησαν να αντιληφθούν το μέγεθος του Ιβάν Σαββίδη. Τα 42,7 εκατομμύρια είναι πειστήριο ότι δεν ήρθε εδώ για να κοροϊδέψει κανέναν. Το αντίθετο. Είδα μεγάλη κριτική για το πώς διατέθηκαν τα χρήματα αυτά και θα πρέπει να ξέρουν όλοι τα 23 εκατομμύρια από αυτά, διατέθηκαν σε ληξιπρόθεσμους φόρους. Από το 2007-2012 ήταν και προσαυξήσεις για να μην πούμε για ομάδες που δεν πλήρωναν και έπεσαν κατηγορίες… Αλίμονο αν την τελευταία 25ετία δεν έχει δει, όποιος ασχολείται με τέτοιες ρυθμίσεις, ποιος είναι ευνοημένος. Η απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να πληρώσει εφάπαξ, είναι μια συνέχεια και των όσων έχει δεσμευτεί να κάνει αλλά και τον όσων έχει ήδη πράξει. Αυτά τα χρήματα είναι ένα σπουδαίο κεφάλαιο για τα ελληνικά δεδομένα, και για τα ταμεία το κράτους και για τα ταμεία της ΠΑΕ. Να είστε σίγουροι ότι το να μην χρωστάς στο κράτος σε διευκολύνει για τις επιλογές που θα κάνεις για το μέλλον, σου απελευθερώνει το μυαλό από το να σκάσουν ξαφνικά δικαστήρια».

Για το πότε θα γίνει η εξόφληση του ποσού: «Μιλάμε για τεχνικές λεπτομέρειες. Νομίζω ότι δε θα πάρει περισσότερο από το τέλος Απριλίου. Είναι θέμα ημερών, δεν εξαρτάται από εμάς το πόσο γρήγορα θα αποσυρθούν οι υποθέσεις από τα δικαστήρια».

Για το ματς της Κυριακής με την Ξάνθη και αν η εξέλιξη με τα χρέη φέρει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο: «Για τον κόσμο, δεν υπάρχει μέτρο δυσπιστίας. Μπορεί δικαίως μπορεί και υπερβολικά αν είναι δύσπιστος. Τα αποτελέσματα και η προσπάθεια τον εμπνέει. Η προσπάθεια δεν έχει σταματήσει, τα αποτελέσματα όντως δεν ήταν καλά και υπάρχουν ευθύνες σε όλους μας. Είναι στο χέρι μας και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη ότι θα βγούμε από αυτή την κατάσταση και ο κόσμος θα το χειροκροτήσει. Αυτό που είναι πραγματικότητα και όχι λαϊκισμός, είναι άλλη ομάδα με τον κόσμο του, άλλη χωρίς».

Για τον τεχνικό διευθυντή και τη διαδικασία επιλογής του: «Σας το είπα και άλλη φορά το λέω και πάλι. Ενας από τους λόγους που δεν έχουμε καταφέρει να εξαργυρώσουμε σε επιτυχία την επένδυση είναι επειδή η πίεση μας δημιούργησε βιασύνη στις αποφάσεις. Αυτό το πράγμα έχει αλλάξει αυτή τη σεζόν και μας ενδιαφέρει να είναι σωστές οι αποφάσεις και μετά γρήγορες. Θέλουμε να επιλέξουμε τον καταλληλότερο. Θα διαψεύσω την ονοματολογία, καλώς για εμάς δεν έχουν αποκαλυφθεί κάποιες από τις κινήσεις που έχουν γίνει .Εχουν μείνει μυστικές γιατί περιμέναμε και την υπόθεση των χρεών για να ξέρουμε σε τι βάση επένδυσης θα έχουμε να κάνουμε για του χρόνου. Από σήμερα που θεωρούμε το θέμα λήξαν έχουμε κάνει μια διαδικασία που επισπεύδει τις κατάλληλες επιλογές. Δε θέλουμε να το κάνουμε επικοινωνιακά, για να γεμίσει ο κόσμος το γήπεδο, να ανακοινώσουμε 2-3 παίκτες, τεχνικό διευθυντή... Θα ακολουθήσουμε την ιεραρχία και ας μας πάρει λίγο παραπάνω χρόνο. Το βλέπω ρεαλιστικό με τάσεις να επισπευσθεί».

Για την εξόφληση των χρεών, το μπάτζετ και τις περαιτέρω επενδύσεις του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ: «Θα μείνω στη δήλωση του ίδιου του κυρίου Σαββίδη, ο οποίος είναι υπεύθυνος σε αυτά τα πράγματα και έχει αποδείξει ότι κάνει περισσότερα από όσα λέει και πρέπει να το συνηθίσουμε αυτό, δηλαδή λιγότερα λόγια και περισσότερες πράξεις. Μετά από αυτή τη λύση που ξεμπλοκάρει ένα μεγάλο κομμάτι του προϋπολογισμού θα ανακοινωθεί και η στρατηγική ανάπτυξη της ομάδας σε όλα τα επίπεδα».

Για το αν με τη ρύθμιση των χρεών, ενισχυθεί το Δ.Σ. της ΠΑΕ με την παρουσία του Γιώργου Σαββίδη: «Η οικογένεια Σαββίδη είναι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν θέση στο Δ.Σ. για να έχουν εμπλοκή στην καθημερινότητα. Οτι άπτεται στη σημειολογία είναι δικό τους θέμα. Τους αισθανόμαστε πάντα κοντά, και ζούμε υπό το καλό βάρος του να εκπροσωπούμε την οικογένεια Σαββίδη. Μακάρι να είμαστε αντάξιοι των επενδύσεων που κάνουν και μακάρι η ομάδα να του δώσει πίσω χαρές, ανάλογες με η λύση των χρεών και τα κύπελλα που έφερε το βόλεϊ και το χάντμπολ Ο γιος του Ιβάν Σαββίδη είναι μαζί μας έχει δείξει άλλο πάθος, ενημερώνεται, διαβάζει και έχει και αυτός το «μικρόβιο». Δεν είναι εύκολο να το αποφύγει…»

Για το νέο αθλητικό νόμο: «Εχουμε βαρεθεί να μας κατηγορούν για τα αποτελέσματα και όχι για τις προθέσεις μας. Αν θέλετε και εκδικητικά, σε αυτή την περίπτωση θα περιμένουμε τα αποτελέσματα. Οι προθέσεις φαίνονται καλές. Σε ένα ποδόσφαιρο στο οποίο κάνει μπαμ από χιλιόμετρα ότι εχει πολλά προβλήματα διαφάνειας, διαφθοράς δείχνει ένας άνθρωπος ότι προσπαθεί να αλλάξει την κατάσταση. Η ατζέντα πρέπει να ξεφύγει από τα στενα όρια της βίας. Αν δεν παταχθούν οι γενεσιουργές αιτίες της, δε μπορούμε να μιλάμε μόνο για τη βία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι έχουμε πρόβλημα, γιατί κάποιοι ανοίγουν ομπρέλα νομίζοντας ότι βρέχει… Ηρθε ένας άνθρωπος της FIFA και είπε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο πάσχει από πολλά συμπτώματα διαφθοράς, στημένων αγώνων και βίας αλλά δεν το είδα σε κανένα πρωτοσέλιδο. Πρώτα ξεκινάς σε συνεννόηση για να κάνεις κάτι, βλέπουμε ανθρώπους που είναι σε θέσεις ευθύνης να είναι αντίθετοι σε παρεμβάσεις και αυτό μόνο ύποπτο είναι. Περιμένουμε το αποτέλεσμα».

Για τις πιο γρήγορες διαδικασίες της Δικαιοσύνης στα ανοικτά θέματα του ποδοσφαίρου: «Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι τόσο κρίσιμες αυτές οι αποφάσεις, αφού είτε αφορούν καταδίκη ή αθώωση. Θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί με διαδικασίες εξπρές. Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν έχουν όλα τα εφόδια στα χέρια τους και δείχνουν πάρα πολύ καλή διάθεση και προχωρούν σωστά αλλά με αργά βήματα. Για μένα, θα έπρεπε να έχουν κλείσει οι υποθέσεις ή τουλάχιστον μέχρι να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα να έχουν τελειώσει αυτές οι υποθέσεις:

Για το αν ο ΠΑΟΚ αλλάζει επίπεδο με τη ρύθμιση των χρεών: «Είπαμε ότι απελευθερώνεται ο ΠΑΟΚ, είναι ζήτημα πραγματικά μεγάλης ανάπτυξης, σε υποδομές, ομάδα, μπάτζετ, ο ΠΑΟΚ γίνεται ανεξάρτητος. Ναι, ο ΠΑΟΚ αλλάζει επίπεδο…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: