Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

«Δυναμική, Αρειανή συγκέντρωση»!

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαιότερος εν ζωή πρόεδρος του Άρη, Γιάννης Χολέβας και μίλησε για την εκδήλωση των «Κίτρινων» και για την ιστορία της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την ίδρυση του Άρη:
«Ο Ηρακλής έγινε το 1908 πριν από την ελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Όταν ιδρύθηκε ο Άρης το 1914 ξέρω πως έγινε από μια ομάδα νέων ανθρώπων που έπαιζαν ποδόσφαιρο και ήθελαν να κάνουν κάτι καινούριο. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν μορφωμένοι και για αυτό ο Άρης είχε την πνευματική Θεσσαλονίκη μαζί του. Ο ΠΑΟΚ δημιουργήθηκε αργότερα και πήρε μεγάλη ώθηση από τους πρόσφυγες. Οι παλιοί Θεσσαλονικείς ήταν του Ηρακλή, οι μορφωμένοι ήταν οι Αρειανοί και οι πρόσφυγες ήταν ΠΑΟΚτσήδες. Στον μεσοπόλεμο ο πιο ισχυρός ήταν ο Άρης».
Για την καλύτερη εποχή του Άρη:
«Η καλύτερη εποχή ήταν του 1928-1932 που παίρναμε τα πρωταθλήματα. Μετά ήταν η εποχή του μεσοπολέμου που πήραμε το τελευταίο πρωτάθλημα. Το 1970 πήραμε το κύπελλο και από τότε παλεύουμε».
Για την εκδήλωση του Άρη:
«Ήταν μια πάρα πολύ ωραία βραδιά. Ξέρω πως υπάρχει μια γκρίνια αλλά διαφωνώ. Χρειαζόταν ένα… σοκ και ήρθε με την συνάντηση που είχαμε. Είπαμε όλοι με μια φωνή πως ο Άρης πρέπει να μπει στον δρόμο της δόξας. Έχει υποστεί πολλές πίκρες η ομάδα για τους γνωστούς λόγους και χρειαζόταν αυτή η εκδήλωση. Ήταν μια πολύ δυναμική και δυνατή, Αρειανή συγκέντρωση. Όλα ήταν πολύ καλά οργανωμένα και προβεβλημένα όπως έπρεπε».
Για τον Ντίνο Κούη:
«Ο Κούης για εμένα είναι ο πιο αληθινός Αρειανός. Δεν πήγε ποτέ σε άλλη ομάδα και χάρηκα που με βράβευσε ένας αγνός Αρειανός».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: