Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Μουντιάλ στο Καζακστάν; Ο Μπόρατ θα ήταν υπερήφανος!!

Πολλά φαίνεται πως έχουν αλλάξει από τότε που ο κινηματογραφικός Μπόρατ τρόλαρε για την κατάσταση που επικρατούσε το Καζακστάν, αφού η χώρα ετοιμάζεται να διεκδικήσει ολόκληρο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Μουντιάλ στο Καζακστάν; Ο Μπόρατ θα ήταν υπερήφανος!
Τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 προτίθεται να διεκδικήσει το Καζακστάν!

Ο πρόεδρος της χώρας, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, έχει κατηγορηθεί για πάρα πολλά (άλλωστε το να βρίσκεται στην ηγεσία συνεχώς από το 1990 μέχρι σήμερα όλο και κάποια σχέση θα έχει με αυτό) αλλά έχει βάλει σκοπό μέχρι το 2050 το Καζακστάν να βρίσκεται μεταξύ των 30 πιο αναπτυγμένων κρατών του κόσμου.

Στην προσπάθεια να αλλάξει τελείως η εικόνα που έχει η Δύση για τη χώρα και η οποία εν πολλοίς οφείλεται στην ερμηνεία του Σάσα Μπαρόν Κοέν ως Μπόρατ την προηγούμενη δεκαετία, κάνει ό,τι περνά από το χέρι του.



Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Αστάνα, τόνισε πως μετά την υποψηφιότητα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2022 που διεκδικεί το Αλμάτι, η χώρα πιθανότατα θα θέσει υποψηφιότητα για το Μουντιάλ τέσσερα χρόνια αργότερα.

«Συζητούμε με την κυβέρνηση και αξιολογούμε τις πιθανότητές μας. Θα θέλαμε να διοργανώσουμε το Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 και θέλουμε και το Μουντιάλ του 2026» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερλάν Κοζχαγκαπανόβ, στη ρωσική εφημερίδα «Sport Express». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: