Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Κορυφή ο Μέσι, πάτος ο Κριστιάνο Ρονάλντο!!

Σοκαριστικά για τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τους θαυμαστές του είναι τα αποτελέσματα μελέτης του CIES Football Observatory σ’ ότι αφορά στους καλύτερους παίκτες από την 1η Ιανουαρίου εφέτος και μέχρι και την 31η Μαρτίου.
Και τούτο όχι μόνον γιατί σ’ αφορά την κατηγορία των επιθετικών την πρώτη θέση καταλαμβάνει  η ποδοσφαιρική Νέμεσις του Πορτογάλου κορυφαίου παίκτη στον κόσμο τα προηγούμενα δύο χρόνια (σύμφωνα με την σχετική ψηφοφορία της FIFA) , ο Λιονέλ Μέσι αλλά και ο ίδιος ο σούπερ-σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης  δεν είναι καν στους πρώτους 15.
Με τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα να έχει μεταξύ άλλων και 17 γκολ σε 12 ματς πρωταθλήματος έναντι μόλις έξι του Κριστιάνο Ρονάλντο σε 11, εύκολα κατανοεί κανείς την επικράτηση του πρώτου αλλά αναμφίβολα η …υποχώρηση του τελευταίου είναι επιεικώς  εντυπωσιακή όπως και η παρουσία  τεσσάρων «Γερμανών» στην πρώτη 10αδα και δύο εξ αυτών μάλιστα στην πρώτη τριάδα.
Αναλυτικά οι πρώτοι 15 σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη που έχει λάβει υπόψη για την ετυμηγορία της έξι παραμέτρους (σουτ, δημιουργία φάσης, ανάληψη πρωτοβουλίας για μονομαχία, διανομή της μπάλας, ανάκαμψη και σθένος):
1.Λιονέλ  Μέσι (Μπαρτσελόνα)    100
2.Άριεν Ρόμπεν (Μπάγερν)    92
3. Μπας Ντοστ (Βόλφσμπουργκ)    77
4. Λουίς Σουάρεζ (Μπαρτσελόνα)    71
5.Ντιέγκο Κόστα (Τσέλσι)    61
6. Χάρι Κέιν (Τότεναμ)    57
- Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)    57
8. Λούκας Μπάριος (Μονπελιέ)    56
9.Πιέρ- Εμερίκ Αουμπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)    55
10. Κριστόφ Μαντάν (Γκιγκάμπ)    54
11.Αντουάν Γκρισμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης)    52
12.Νεϊμάρ (Μπαρτσελόνα)    51
- Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)    51
- Κάρλος Μπάκα (Σεβίλλη)    51
15.Έντερ Μάρτινς (Σαμπντόρια)    50
*Πηγή: onsports.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: