Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Βασιλόπουλος: «Απορρίφθηκε η προσφυγή μας»


Την πρώτη δημόσια παραδοχή της δικαστικής νίκης της ΑΕΚ στο θέμα του γηπέδου έκανε ο Άρης Βασιλόπουλος. Ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας τόνισε ότι απορρίφθηκε, όπως έχει μάθει κι ο ίδιος, η προσφυγή στο ΣτΕ.

Βασιλόπουλος: «Απορρίφθηκε η προσφυγή μας»
Τη δικαίωση της ΑΕΚ στη δικαστική διαμάχη για την «Αγιά-Σοφιά» παραδέχθηκε και δημόσια ο Άρης Βασιλόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας τόνισε ότι και η δική του πληροφόρηση επιβεβαιώνει πως απορρίφθηκε η προσφυγή στο ΣτΕ.

Αναφερόμενος, δε, στη συνάντηση της Δευτέρας, διευκρίνισε ότι το γεγονός πως έκατσαν στο ίδιο τραπέζι με την ΑΕΚ δεν πρέπει να ερμηνεύεται ως συμφωνία, αλλά ως συνεννόηση.

Όσο για τα επόμενα βήματα απ’ την πλευρά του Δήμου, ανέφερε ότι θα δρομολογηθούν μετά τις εισηγήσεις των επιστημόνων που βρέθηκαν στη συζήτηση και αναμένονται σε διάστημα δέκα ημερών.


Αναλυτικά όσα είπε ο Βασιλόπουλος

Για τη συνάντηση της Δευτέρας: «Το γεγονός ότι για πρώτη φορά καθίσαμε στο ίδιο τραπέζι και υπήρξε μια συνεννόηση σε καμία περίπτωση αυτό δεν πρέπει να ερμηνευτεί με κανέναν τρόπο ως συμφωνία με την ΑΕΚ. Έτσι κι αλλιώς δεν μπήκαμε σε πολιτικά ζητήματα που αφορούν μια πιθανή διαπραγμάτευση με την πλευρά της ΑΕΚ αλλά μείναμε στα τεχνικά αμιγώς ζητήματα που τέθηκαν από τους ειδικούς επιστήμονες που είχαμε προσκαλέσει.

Το πολιτικό σκέλος δεν υπήρξε στην συζήτηση. Αυτό το οποίο έγινε είναι ότι οι επιστήμονες αυτοί τους οποίους καλέσαμε εμείς, πάνω στη δική μας πολιτική θεώρηση, έκαναν κάποια ερωτήματα προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι πλευρές αυτού του έργου συνολικά για την πόλη, κάτι το οποίο εμφανίζεται και στο δελτίο Τύπου που βγάλαμε»
.

Για το αν η πλευρά του Δήμου έλαβε απαντήσεις: «Λάβαμε απαντήσεις, αυτές οι απαντήσεις τώρα αξιολογούνται από τους ειδικούς αυτούς επιστήμονες, ήδη είχα μια πρώτη συζήτηση σήμερα και περιμένουμε την απάντησή τους μέσα στις επόμενες δέκα μέρες».

Για τα σενάριο περί σχεδίου από πλευράς ΑΕΚ: «Το διευκρινίσαμε αυτό από την πρώτη στιγμή στη συνάντηση πως ο Δήμος δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει σχέδιο, για ποιο λόγο; Γιατί αυτό είναι ένα οικόπεδο το οποίο δεν είναι δικό μας, ανήκει σε έναν άλλον φορέα και άρα εφόσον η ερασιτεχνική στην οποία ανήκει το οικόπεδο θέλει να κάνει κάτι, δεν μπορεί ο δήμος ή οποιοσδήποτε άλλος φορέας να της επιβάλλει οποιοδήποτε σχέδιο.

Βεβαίως, αν ζητούνταν μια βοήθεια πάνω στη λογική που έχει ο δήμος κάποιου σχεδίου, εμείς θα ήμασταν διατεθειμένοι να συμβάλλουμε σε αυτό αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από συναίνεση, μέσα από το ερασιτεχνικό σωματείο, οπότε όχι, ποτέ δεν υπήρξε μια τέτοια σκέψη».


Για το θέμα με την προσφυγή του Δήμου στο ΣτΕ: «Αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι απορρίφθηκε η ένστασή μας, βεβαίως όλα αυτά μένει να καθαρογραφούν. Από ‘κει και πέρα το πιο σημαντικό είναι να βγει η ίδια η απόφαση για να δούμε τι ακριβώς περιλαμβάνει το σκεπτικό της. Πιστέψτε με, τουλάχιστον από την ενημέρωση που έχω, δεν ξέρω εάν θα πιάσει όλα τα ζητήματα εκείνα τα οποία εμείς αναδείξαμε, άρα δηλαδή είναι πιθανό να έχει κάποια κενά και σίγουρα περιμένουμε να δούμε όλο το σκεπτικό και αν αυτό βασίζεται στην υπάρχουσα νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας σε σχέση με το περιβάλλον ή όχι.

Εμείς ως δήμος αυτό το οποίο κάναμε μόλις αναλάβαμε την διοίκηση ήταν να ρωτήσουμε την νομική υπηρεσία του Δήμου για το εάν το νέο ρυθμιστικό έχει θετικές ή αρνητικές συνέπειες και επιπτώσεις στην πόλη μας. Και η γνωμοδότηση ήταν ότι υπάρχουν αρνητικές συνέπειες και άρα συνιστά με έναν τρόπο αρνητική μεταβολή για το υπάρχον καθεστώς στην πόλη.

Άρα, ανεξαρτήτως πολιτικής πρόθεσης που εμείς έτσι κι αλλιώς την είχαμε, είμαστε και υποχρεωμένοι από την ίδια την γνωμοδότηση της υπηρεσίας μας. Από κει και πέρα θα αξιολογήσουμε την απόφαση όταν αυτή βγει σε συνεργασία και με τους ειδικούς επιστήμονες αλλά και με τη νομική υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να καθορίσουμε τις επόμενες κινήσεις μας».

Για τα έγγραφα που εκκρεμούν: «Από την πρώτη στιγμή έχουμε ζητήσει επανειλημμένα εγγράφως από το ΥΠΕΚΑ να μας στείλει τις μελέτες που έχει καταθέσει η ΑΕΚ. Αυτό δεν έγινε ποτέ και η προφορική απάντηση ήταν ότι δεν έχουν συντελεστεί οι διοικητικές πράξεις, άρα με έναν τρόπο δεν έχουν εγκριθεί να υποθέσουμε και άρα γι αυτό το λόγο δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια μας. Χθες υπήρξε η συμφωνία πως αυτές οι μελέτες θα κατατεθούν.

Μιλάμε για σοβαρές μελέτες όπως είναι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κυκλοφοριακή μελέτη, μελέτη ασφαλείας και μια σειρά μελετών που χρειάζονται οι τεχνικοί σύμβουλοι προκειμένου να έχουν μια συνολική εικόνα για το έργο και το πώς αυτό επιδρά στον οικιστικό ιστό, στο περιβάλλον και τα ζητήματα κυκλοφορίας που είναι πάρα πολύ σοβαρά»
.

Για το αν ο Μελισσανίδης έχει επιδιώξει κάποια επαφή με το Δήμο: «Όχι, αλλά αυτό που έχω πει εγώ και είναι και η άποψη της δημοτικής αρχής είναι πως συζητάμε με τους θεσμικούς εκπροσώπους της ΑΕΚ που είναι οι κύριοι του οικοπέδου όπως είναι η ερασιτεχνική ΑΕΚ και ο άμεσα ενδιαφερόμενος που είναι η ΠΑΕ και η εταιρία που έχει αναλάβει την κατασκευή του γηπέδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: