Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

«Για 10 χρόνια All Star ο Αντετοκούνμπο»

Σε ακρογωνιαίο λίθο για τους Μιλγουόκι Μπακς έχει εξελιχθεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο όπως γράφεται σε άρθρο σε αμερικανικό σάιτ, ενώ αντίπαλος σκάουτερ σημείωσε πως θα είναι για 10 χρόνια All Star.

«Για 10 χρόνια All Star ο Αντετοκούνμπο»

Ωστόσο, όσο κερδίζει σε εμπειρία τόσο βελτιώνει και το παιχνίδι του, ενώ πολύ σημαντική θα είναι η συμμετοχή του για πρώτη φορά στα πλέι οφ. Οι Μπακς λίγο πριν το τέλος της κανονικής περιόδου βρίσκονται στην έκτη θέση της Ανατολικής Περιφέρειας με ρεκόρ 36-38 και βρίσκονται πολύ κοντά στην εξασφάλιση μίας θέσης στην πρώτη οκτάδα.

Ο Αμερικανός αρθρογράφος, Ντρου Κόριγκαν, γράφει στο businessinsider.com για τις μεγάλες δυνατότητες του Γιάννη Αντετοκούνμπο και την επίδραση που έχει στο παιχνίδι των Μπακς.

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το businessinsider.com:

"Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατεβάζει την μπάλα μέχρι τη μέση του γηπέδου, πασάρει στον Τζερίντ Μπέιλες, ο οποίος του την επιστρέφει στα πλάγια. Χωρίς δισταγμό, ο Αντετοκούνμπο παρατηρεί ένα κενό και διεισδύει προς το καλάθι, το οποίο είναι περίπου τρία βήματα για ένα κανονικό άνθρωπο. Αφήνει τον Μάικ Σκοτ άναυδο με την κίνηση «Eurostep» και ολοκληρώνει με ένα κάρφωμα με το ένα χέρι.

Οι τριγύρω αμυντικοί παρακολουθούν τον Γιάννη να ίπταται στον αέρα όπως όλοι οι θεατές στο γήπεδο. Αυτά τα πέντε δευτερόλεπτα είναι μία υπενθύμιση, ότι αυτός ο άνδρας 20 ετών είναι κάτι άλλο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεγαλώνει κυριολεκτικά μεταφορικά και με κάθε άλλο τρόπο. Σε ποια θέση αγωνίζεται; Ποιος ξέρει. Έχει σημασία; Όχι, απλά ρίξτε τον στο γήπεδο. Ο προπονητής των Μπακς, Τζέισον Κιντ πειραματίστηκε με τον Γιάννη στη θέση του πόιντ γκαρντ κατά τη διάρκεια του σάμερ λιγκ. Σκοπός του ήταν να αποκτήσει ο Αντετοκούνμπο μεγαλύτερη άνεση με την μπάλα στα χέρια του, όχι πραγματικά να οργανώνει την επίθση των μπακς. Σκεφτείτε το παραπάνω σκοπό ολοκληρωμένο.

Η επίδραση του Γιάννη Αντετοκούνμπο έδωσε την άνεση στους Μιλγουόκι Μπακς να ανταλλάξουν Μπράντον Νάιτ, έναν παίκτη που παραλίγο να συμμετάσχει στο All Star Game. Μόλις ολοκληρώθηκε η συμφωνία, αυτόματα ο Γιάννης αποτελεί την μεγάλη ελπίδα για το μέλλον της ομάδας.

Το απίστευτο άνοιγμα χεριών του στα 2,23 μέτρα του δίνει τη δυνατότητα να δημιουργεί σύγχυση στους αντίπαλούς του στο πόστ και στην κυκλοφορία της μπάλας και επιτρέπουν στον Αντετοκούνμπο να τους προλαβαίνει για κοψίματα. Στην κίνηση, μπορεί να πάει από τη γραμμή του τριπόντου στο καλάθι σε τόσα βήματα όσα χρειάζονται σε μας για να σηκωθούμε από το κρεβάτι.

Ο γκαρντ των Μπακς, Ο Τζέι Μέγιο είπε: «Ζητάμε πολλά από το νεαρό. Μερικές φορές παίζει στη θέση “4”, σήμερα έπαιξε και λίγο στο “5”. Μαρκάρει μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στη ρακέτα για μας. Κάποιες άλλες φορές μαρκάρει παίκτες στην περιφέρεια. Με άριστα το 10 θα του έβαζα 7, γιατί διαρκώς γίνεται καλύτερος».


Η ανέλιξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο είναι ευθέως συνδεδεμένη με την άνοδο των Μιλγουόκι Μπακς. Στην πρώτη του χρονιά, οι Μπακς ήταν τόσο κακοί και το ίδιο ήταν σε κάποιο ποσοστό και ο Γιάννης. Όμως, η ομάδα μεγαλώνει μαζί, ωριμάζει και ανεβαίνει στη βαθμολογία. Η αμυντική κατάταξη του Μιλγουόκι έχει πάει από την 30η θέση στη 2η σε όλο το ΝΒΑ. Οι Μπακς πήγαν από τη δεύτερη χειρότερη άμυνα στη διεκδίκηση της καλύτερης. Τα μεγάλα κορμιά με το τεράστιο άνοιγμα χεριών στο Μιλγουόκι, με τον Αντετοκούνμπο ως κύριο εκφραστή, τρομάζουν τις αντίπαλες επιθέσεις. Τραυματισμοί έχουν συμβεί, ο Μπράντον Νάιτ και ο Λάρι Σάντερς έχουν φύγφει, αλλά οι Μπακς και ο Γιάννης είναι σταθεροί σε όλη τη σεζόν.

Μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον στο ΝΒΑ, αλλά θα είναι σίγουρα πολύ φωτεινό.

«Όταν έδωσα την έκθεση μου για τους Μπακς, έγραψα “Όσα χρόνια και αν παρακολουθείς μπάσκετ, ο Αντετοκούνμπο θα κάνει κάτι σε κάθε ματς που θα σε αφήσει άφωνο”. Προσπαθεί διάφορα πράγματα, αλλά δε νομίζω ότι τα σκέφτεται, του βγαίνουν φυσικά από μέσα του. Έτσι όπως τα πάει, μπορεί να είναι για τα επόμενα 10 χρόνια All Star παίκτης για το Μιλγουόκι», είπε σκάουτερ αντίπαλης ομάδας". *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: