Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Κουρνέτας: «Φοβερός ηγέτης ο Γκόμες, έζησα μια από τις καλύτερες χρονιές μου»

Ένας άνθρωπος που έχει «φάει με το κουτάλι» τα γήπεδα και έχει κατακτήσει τα πάντα! Ο λόγος για τον Βασίλη Κουρνέτα, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν με τον Δικέφαλο κατάφερε να γράψει ιστορία, καθώς απέναντι στην πρώην ομάδα του, τον Ολυμπιακό, την σκούπισε... με 3-0 στις νίκες και ο ΠΑΟΚ κατέκτησε πανάξια το πρώτο του πρωτάθλημα και έφτασε στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας του! 

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» από τον Δημήτρη Κανελλάκη και την Τάνια Δήμου και μίλησε για όλους και για όλα.

Για την πορεία του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε φέτος με υψηλές φιλοδοξίες αλλά όχι τόσο ψηλά που να λέμε ότι θα φτάναμε στην κατάκτηση του νταμπλ. Σιγά σιγά χτίσαμε την αυτοπεποίθησή μας και μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, αρχίζαμε να πιστεύουμε πως μπορούμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα. Ήμασταν στην αρχή μια ομάδα - μείγμα έμπειρων και νεαρών παικτών. Τον Γενάρη έρχονται οι Χιμένεθ, Ρανγκέλ και δίνουν ώθηση στον ΠΑΟΚ»

Για τη στιγμή που άλλαξαν πολλά: «Η νίκη επί του Ολυμπιακού στου Ρέντη όταν σπάσαμε την έδρα του, μας βοήθησε πάρα πολύ να πιστέψουμε πως μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Ήταν κλειδί στην πορεία μας»

Για το μυστικό της επιτυχίας: «Αρχικά ήταν η επιλογή του Καλμαζίδη με τον οποίο ο Ανδρέου κάνει διάνα. Μετά αποκτήθηκαν παίκτες έμπειροι αλλά και νεαροί και κυρίως και καλά παιδιά που απολαμβάνουν το παιχνίδι και έχουν άριστες σχέσεις εκτός αυτών. Πάντα το κλίμα ήταν εξαιρετικό»

Για τον Γκόμες: «Είναι ένας ηγέτης που καθοδηγεί την ομάδα στα εύκολα και τα δύσκολα. Είναι παράδειγμα προς μίμηση η δύναμη που δίνει στην ομάδα. Τον είχα τέσσερα χρόνια συμπαίκτη στον Ολυμπιακό και μόλις έμαθα ότι θα έρθει στον ΠΑΟΚ είπα πλάκα μου κάνετε. Είναι ένα κόσμημα σαν χαρακτήρας και μακάρι να μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα»

Για την δική του απόφαση να έρθει στη Θεσσαλονίκη: «Πέρυσι το καλοκαίρι έγιναν κάποιες αλλαγές στον Ολυμπιακό και κατάλαβα πως δεν με υπολόγιζαν. Μετά ήρθε η συμφωνία του Καλμαζίδη με τον ΠΑΟΚ και για μένα η παρουσία του ήταν ένας πολύ σοβαρός λόγος να έρθω και εγώ στη Θεσσαλονίκη»

Για τη στήριξη του κόσμου: «Πέραν της ψυχολογίας και της ώθησης που έδινε σε εμάς ο κόσμος, επηρέαζε πολύ και τον αντίπαλο. Φάνηκε αυτό με τον Παναθηναϊκό και με τον Ολυμπιακό. Νιώθαμε ότι θέλαμε και έπρεπε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο».

Για την επόμενη μέρα: «Αυτό που έγινε, είναι κάτι μοναδικό και θα πρέπει να περάσει λίγος καιρός και με περισσότερη ηρεμία η διοίκηση να δει τα κέρδη και τι θέλει να κάνει από εδώ και πέρα. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να κάνει ένα μακρόπνοο σχέδιο εξαργυρώνοντας αυτή την επιτυχία με τη δημιουργία ακαδημιών, με μεγαλύτερη στήριξη, με την παρουσία μεγάλων αθλητών. Θα πρέπει βέβαια να ξέρουμε πως η ψαλίδα με το ευρωπαϊκό βόλεϊ έχει ανοίξει και πως η διοίκηση αν θέλει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο, θα χρειαστεί και μια μεγάλη οικονομική επένδυση»

Αν περίμενε αυτή την εξέλιξη: «Όχι στην αρχή δεν μπορούσα να το φανταστώ. Μετά όταν έγιναν κάποιες καλές κινήσεις και ιδιαίτερα μετά την ενίσχυση του Γενάρη. Για μένα αυτό που έζησα χθες ήταν κάτι μοναδικό. Το να βλέπεις κόσμο να απολαμβάνει έτσι μια επιτυχία, είναι συγκινητικό. Ήταν μια ξεχωρηστή χρονιά στην καριέρα μου, πολύ ιδιαίτερη. Καταφέραμε να κατακτήσουμε το νταμπλ με μια ομάδα που δεν είχε πετύχει πολλά στην ιστορία της»

Για τη δική του επόμενη μέρα: «Είναι νωρίς ακόμα για το τι θα κάνω. Προέχει να πανηγυρίσουμε το νταμπλ. Είναι αλήθεια, βέβαια, πως είπα κατά τη διάρκεια της σεζόν πως αν κατακτήσουμε τον τίτλο θα συνεχίσω»

Για τον Καλμαζίδη: «Το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει την προσφορά του. Ήταν σημαντικό με τον υπάρχοντα προϋπολογισμό να φτιάξεις ανταγωνιστική ομάδα. Και αυτό το πέτυχε ο ΠΑΟΚ χάρη στις επιλογές του προπονητή του, έκανε καλύτερη ομάδα με μικρότερο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό. Είναι ένας προπονητής που μπόρεσε να αναδείξει πολλά νέα παιδιά»

Αν θα ήθελε να μείνει στον ΠΑΟΚ: «Πέρασα μία από τις καλύτερες χρονιές της καριέρας μου εντός και εκτός γηπέδων. Δεν έχει να κάνει μόνο με το αγωνιστικό, η Θεσσαλονίκη ταίριαξε πολύ σε όλη την οικογένειά μου. Πραγματικά έχω πολύ θετικές εντυπώσεις από τη φετινή χρονιά»
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: