Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Συνεχίζεται το θρίλερ με το GREXIT!!

Επιστολή με τις παρατηρήσεις της θα στείλει στον Κοντονή η UEFA και από την απάντηση που θα πάρει, θα κριθεί η υπόθεση του GREXIT. Τη δεδομένη στιγμή, όλα δείχνουν ανοιχτά.  
Το gazzetta.gr αποκάλυψε την έντονη δυσαρέσκεια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το γεγονός ότι οι οι τελικές διατυπώσεις του νομοσχεδίου από τον Κοντονή δεν είναι συμβατές με τις παρατηρήσεις που έκαναν οι UEFA&FIFA μαζί με την ΕΠΟ προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, ενώ ο Τζιάνι Ινφαντίνο έχει ενοχληθεί και από την διαρροή περί δήθεν δήλωσής του ότι η UEFA θα αποκλείσει τους κατηγορούμενους της εγκληματικής οργάνωσης από το ποδόσφαιρο.
Ουσιαστικές εξελίξεις θα υπάρξουν με την νέα επικοινωνία που θα γίνει ανάμεσα στην ελληνική και την ευρωπαϊκή πλευρά. Η UEFA πρόκειται να στείλει πιθανότατα το βράδυ της Παρασκευής  επιστολή στον Κοντονή με τις παρατηρήσεις της και τις προτάσεις της για αλλαγές στο κείμενο που της εστάλη σήμερα, δηλαδή σε αυτό που έχει καταθέσει ο Κοντονής στη Βουλή, το οποίο και ψηφίστηκε.
Η UEFA θα περιμένει την απάντηση του Υπουργού στο γράμμα που πρόκειται να του στείλει και ανάλογα με την απάντηση που θα λάβει, θα προκύψει και η τελική της θέση. Δηλαδή, αν ο Κοντονής λέει ότι κάνει αποδεκτές τις προτάσεις τους και προχωρήσει σε αλλαγές, τότε όλα θα είναι καλά για την UEFA. Αν όμως απαντήσει ότι δεν δέχεται τις προτάσεις της, οδηγούμαστε σε GREXIT.
Αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται ούτε σίγουρο GREXIT , διότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει τις αλλαγές που θα ξαναπροτείνει η UEFA, αλλά ούτε και διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Δημιουργείται πάντως ένα χάος, διότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις στα Media, αλλά επειδή η UEFA είναι αυτή που αποφασίζει, κύρια σημασία έχει η δική της τελική θέση.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: