Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Οταν είναι πολλά τα λεφτά και ο Ολυμπιακός κινδυνεύει!!

Γράφει ο Γιώργος Μπούζος



Ξαφνικά θύελλα! Πώς δεν το είχαμε σκεφθεί νωρίτερα; Η αποκάλυψη ότι ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με αποκλεισμό από το Τσάμπιονς λίγκ στην περίπτωση που οριστικοποιηθεί το κατηγορητήριο σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη έπεσε ως κεραυνός! Τα παραδείγματα της Φενέρμπαχτσέ, της Μέταλιστ και του Ολυμπιακού Βόλου το 2011, αποτελούν ζωντανά παραδείγματα. Τα ερωτήματα είναι πολλά, παραμένουν αναπάντητα, αλλά ο ενδεχόμενος αποκλεισμός του Ολυμπιακού, έστω και σε θεωρητικό επίπεδο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Η ΠΑΕ του Πειραιά προχώρησε χθες σε ανακοίνωση- διάψευση, μίλησε για συκοφαντία, αλλά ότι κι αν συμβαίνει θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 40 μέρες για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Το πιο σημαντικό- απαραίτητη προϋπόθεση, είναι ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Ανδρεάδης να συντάξει, να ολοκληρώσει και να κλειδώσει το κατηγορητήριο. Σήμερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Δεν έχει όμως ακόμα απολογηθεί. Αυτό σημαίνει ότι πριν αποφασίσει ο Ανδρεάδης θα πρέπει να ακούσει πρώτα τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Όλα αυτά απαιτούν χρόνο. Τουλάχιστον θα πιάσουμε τα μέσα Ιουνίου.

Το να προδικάζεις την δικαστική απόφαση είναι εγχείρημα τεράστιου ρίσκου που μπορεί να σε εκθέσει ανεπανόρθωτα. Ο Μαρινάκης είναι αθώος μέχρι αποδείξεως τουναντίον. Αν όμως αποδειχθεί η ενοχή του ή ο εισαγγελέας του απευθύνει τις κατηγορίες που σήμερα τον βαρύνουν τότε τα πράγματα αλλάζουν, παίρνουν διαφορετική τροπή κι εκεί θα πρέπει να ξεσκονίσουν οι ειδικοί την νομοθεσία και τους κανονισμούς της ΟΥΕΦΑ. Γιατί κι εδώ υπάρχουν εκκρεμότητες. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αρκεί η κατηγορία ή χρειάζεται τελεσίδικη καταδίκη; Να ένα καλό ερώτημα.

Το νομικό επιτελείο του ΠΑΟΚ έχει πιάσει δουλειά. Είναι πολλά τα λεφτά! Πέρσι ο Ολυμπιακός είχε εισπράξει από την συμμετοχή του στο Τσάμπιονς λίγκ περίπου 26.000.000 ευρώ. Δηλαδή, δύο φορές το ετήσιο μπάτζετ του ΠΑΟΚ! Για να το πάρουμε ως σημείο αναφοράς! Αν συμβεί η μεγάλη ανατροπή τότε στο πρωτάθλημα όλα μπορούν να έρθουν τούμπα! Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τον Παναθηναϊκό. Να γιατί τα πλέι οφ που έρχονται αποκτούν ξεχωριστή σημασία. Το θέμα είναι ο ΠΑΟΚ να εμφανιστεί έτοιμος. Φανταστείτε ο δρόμος να ανοίξει και να τερματίσει δεύτερος...

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: