Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Κινδυνεύει να μείνει εκτός τελικών ο Παναθηναϊκός!!

Ο Γιώργος Κογκαλίδης γράφει για τον αυτοκαταστροφικό Τζέιμς Γκιστ που αποφάσισε να ...καταστρέψει και την ομάδα του! "Αν αυτοκτονήσει χάνει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός". Είναι ο παίκτης που, για περισσότερους από έναν λόγους, έκανε τους "πράσινους" να πιστέψουν πως η ιστορία με τον Μάικ Μπατίστ δεν τέλειωσε με την απόφασή του να σταματήσει το μπάσκετ, ότι θα υπήρχε και …"Μπατίστ 2". Είναι ο παίκτης που είχε την πιο έντονη επαφή με την εξέδρα, είτε με τον τρόπο που παίζει, είτε με τον τρόπο που ζει τα ματς, είτε και με τα δύο.
Ο Τζέιμς Γκιστ, στα 29 του, απέδειξε ότι είναι αυτοκαταστροφικός. Δεν είναι παιδάκι για να παρασυρθεί, δεν είναι η πρώτη φορά που πιάστηκε με ινδική κάνναβη, δεν είναι χαζός για να μην αντιλαμβάνεται πόσο πράγματα έβαλε σε διακύβευση, μόνο και μόνο για λίγες στιγμές προσωπικήςαπόλαυσης.
Προσωπικά με απωθούν όλα όσα υπόσχονται να “με φτιάξουν“, αντιλαμβάνομαι πως για κάποιους είναι έντονη επιθυμία, αποδέχομαι πως πολλοί αναζητούν τρόπους να ξεφύγουν, να χαλαρώσουν, να “την ακούσουν“. Όμως, όλα αυτά “ζυγίζονται“, ειδικά όταν δεν είσαι “παιδάκι“, όταν έχεις υποχρεώσεις, όταν από τις πράξεις σου εξαρτώνται κι άλλοι (οικογένεια και ομάδα).
Όπως έγραψε ο πιο ενημερωμένος σε διεθνή θέματα Έλληνας δημοσιογράφος, Γιάννης Ψαράκης, η τιμωρία που τον περιμένει είναι από τρεις μήνες, έως δύο χρόνια. Ακόμα κι αν η τιμωρία που θα του επιβληθεί είναι τέτοια που να επιτρέπει στον Παναθηναϊκό να τον κρατήσει, είναι άγνωστο τί θα πράξει η διοίκηση.
Ο Γκιστ πέταξε στα σκουπίδια ένα “κλειστόπρονομιακό διετές συμβόλαιο, την ευκαιρία να διατηρηθεί σε υψηλό ευρωπαϊκό επίπεδο και μαζί -ενδεχομένως- και τις όποιες πιθανότητες να διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός το φετινό πρωτάθλημα. Με τον Τζέιμς μέσα, ο Ολυμπιακός ήταν το φαβορί. Χωρίς τον Γκιστ, μόνο αν αυτοκτονήσει μπορεί να χάσει.
Προτρέχω θα πείτε. Ίσως, αλλά επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις, σκεφτείτε κι εσείς πόσο βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα φτάσει στον τελικό; Γιατί με μοναδικό αξιόπιστο σέντερ τον Μπατίστα, με άλλους δύο ψηλούς (ΜαυροκεφαλίδηΦώτση), ουσιαστικά με ένα “τεσσάρι” (Φώτση), τον Λαουάλ που είναι στον δικό του κόσμο και δύο νεαρούς ψηλούς που δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους (ΔιαμαντάκοΠαπαγιάννη), δεν φαίνεται να υπάρχει ορατός τρόπος για να νικηθεί η γεμάτη “ερυθρόλευκη” φροντ λάιν.
Αλλά κι αν απέναντι είναι η ΑΕΚ, ή ο ΠΑΟΚ, ή ο Άρης, πόσο βέβαιο είναι ότι οι “πράσινοι” θα μπορέσουν να προσπεράσουν το εμπόδιο και να βρεθούν στον τελικό;
Ο Γκιστ είναι ο Αμερικανός που οι φίλοι του Παναθηναϊκού αγάπησαν, μετά τον Μάικ Μπατίστ. Πολλοί έβλεπαν στο πρόσωπό του τον νέο Μπατίστ, πολλοί πίστευαν ότι η σχέση με το “τριφύλλι” θα ήταν μακροπρόθεσμη, αλλά όλα αυτά έγιναν… καπνός, από ένα καπρίτσιο του. Άξιζε τον κόπο;
Πηγή: ebasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: