Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Βεργίνης: «Δεν μετανιώνω που πήγα στον Πανιώνιο»

Στα πλαίσια των συνεντεύξεων και στο μάθημα του Τόλη Κοτζιά, το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ φιλοξένησε τον γκαρντ του Πανιωνίου, Δημήτρη Βεργίνη.

Βεργίνης: «Δεν μετανιώνω που πήγα στον Πανιώνιο»

Ξεκινώντας την συζήτηση, ο Βεργίνης παρουσίασε τον βιογραφικό του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Ξεκίνησα σε ηλικία 6 χρόνων από την ακαδημία Αστέρια του Θοδωρή Ροδόπουλου, στα 17 μου πήγα στο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης συνδυάζοντας το μπάσκετ με τις πανελλήνιες.

Ένα χρόνο αργότερα υπέγραψα στον ΠΑΟΚ όπου έμεινα 3 χρόνια και διατέλεσα αρχηγός του παρά το νεαρό της ηλικίας μου. Στην συνέχεια έπαιξα στον Παναθηναϊκό και έπειτα από δύο χρόνια μετακόμισα στον Άρη. Φόρεσα για τρία χρόνια την κίτρινη φανέλα ενώ πέρυσι βρέθηκα στην Λουκόιλ της Βουλγαρίας. Φέτος είμαι στον Πανιώνιο με τον οποίο δυστυχώς γνώρισα τον πρώτο μου υποβιβασμό".

Την σεζόν 2010-11 στον Άρη, ο 28χρονος βίωσε την χειρότερη στιγμή στην καριέρα του: "Την πρώτη μου χρονιά στον Αρη έπαθα ρήξη πρόσθιου χιαστού και είναι αλήθεια πως αυτό το γεγονός με πήγε πίσω σε ορισμένα πράγματα. Μετά από δύο χρόνια όχι μεγάλης συμμετοχής στον Παναθηναϊκό ήθελα πολύ να παίξω και να έχω πρωταγωνιστικό ρόλο. Αυτό μου αρέσει σε κάθε ομάδα που αγωνίζομαι. Το κλίμα στον Αρη ήταν το καλύτερο που έχω συναντήσει και όλοι στάθηκαν δίπλα μου.’’

Ο Δημήτρης είναι γέννημα-θρέμμα Θεσσαλονικιός. Υπηρέτησε τον ΠΑΟΚ και τον Άρη, όμως η καψούρα του ακούει στο όνομα Ηρακλής: ‘Ναι υποστηρίζω τον Ηρακλή, παρά την συμμετοχή μου σε ΠΑΟΚ και Άρη. Είχα πρόταση κάποτε. Αν μου δινόταν τώρα η ευκαιρία να οδηγήσω την ομάδα στην Α1 θα το σκεφτόμουν σοβαρά αλλά θα ήταν πολύ δύσκολη απόφαση’’.

Κλείνοντας, μίλησε για τον "Ιστορικό": "Φέτος αγωνίζομαι στον Πανιώνιο όπως σας είπα. Δυστυχώς παρά το καλό υλικό υποβιβαστήκαμε. Προσπαθήσαμε, αλλάξαμε προπονητές, όμως οι νίκες δεν ήρθανε. Η κατάσταση ήταν εξαρχής άσχημη αλλά για εμένα ο Πανιώνιος ήταν η ιδανική επιλογή και δεν μετανιώνω που φόρεσα την φανέλα του".




*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: