Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

«Θα βρούμε αντί-Σίλντενφελντ, αλλά θα μας λείψει»

Στην επικείμενη απώλεια του Γκόρντον Σίλντενφελντ από το ρόστερ αναφέρθηκε ο Στιβ Ρούτερ, τονίζοντας πως ο Παναθηναϊκός θα τον αντικαταστήσει με παίκτη ίσης αξίας. Έρχεται rotation με Κέρκυρα.

«Θα βρούμε αντί-Σίλντενφελντ, αλλά θα μας λείψει»
Στην απώλεια του Γκόρντον Σίλντενφελντ από το ρόστερ του Παναθηναϊκού το ερχόμενο καλοκαίρι στάθηκε ο Στιβ Ρούτερ. Μιλώντας στη Nova, ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Αναστασίου αναφέρθηκε στο «κύκλο» που κάνουν οι παίκτες στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αξία του Κροάτη τόσο σε θέματα χαρακτήρα όσο και αγωνιστικά, ενώ τόνισε πως ο αντικαταστάτης του θα είναι ίδιου επιπέδου.

Επίσης μίλησε για την δοκιμασία που πέρασαν οι «πράσινοι» στις τελευταίες αγωνιστικές και προαννήγγειλε αλλαγές ενόψει της προσεχούς αναμέτρησης κόντρα στην Κέρκυρα, για την 33η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

«Έχουμε μια καλή ψυχολογία. Γνωρίζαμε ότι θα υπήρχε και μια δύσκολη περίοδος. Χάσαμε βαθμούς. Ήταν μια μεγάλη δοκιμασία. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε πώς θα πήγαινε η ομάδα. Δεν ξεκινήσαμε καλά σε κάποια παιχνίδια αλλά μετά από 15-20 λεπτά κάθε αγώνα ανεβάζαμε την απόδοσή μας. Τώρα προετοιμαζόμαστε για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν καλύτεροι στα πλέι οφ».


Για το ματς στην Κέρκυρα: «Αν έχεις όλους τους παίκτες στη διάθεση σου, τότε έχεις και περισσότερες επιλογές. Όμως, κάθε παίκτης σε αυτή την ομάδα είναι σημαντικός και νομίζω ότι ο Γιάννης Αναστασίου είπε στην αρχή της σεζόν ότι θα υπάρξει μέσα στην αγωνιστική περίοδο κάποια στιγμή για κάθε παίκτη, που θα είναι σημαντικός και θα πάρει περισσότερες ευθύνες. Όλοι έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής αλλά κάθε παίκτης κερδίζει με την αξία του το χρόνο συμμετοχής. Κάποιοι ποδοσφαιριστές θα έχουν την ευκαιρία τους στο ματς με την Κέρκυρα, ίσως γιατί λείπουν οι επιλογές ή γιατί το αξίζουν με βάση την εικόνα τους στις προπονήσεις. Φιλοσοφία του συλλόγου είναι να δώσουμε ευκαιρίες και σε παίκτες που είναι κάτω των 20 ετών και έχουν επαγγελματικό συμβόλαιο».

Για την αποχώρηση του Σίλντενφελντ: «Δεν νομίζω ότι αλλάζουν τα πλάνα μας. Προφανώς θα υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα, γιατί ο Γκόρντον επέλεξε να επιστρέψει στην Κροατία και του ευχόμαστε τα καλύτερα. Και αυτό γιατί ήταν σπουδαίος σε εμάς και είναι φανταστικός χαρακτήρας. Όμως κάθε χρόνο το κλαμπ εξελίσσεται και αυτή είναι η φύση του ποδοσφαίρου. Οι παίκτες πηγαίνουν και έρχονται. Όταν άρχισε αυτή η σεζόν, κάναμε τον προγραμματισμό μας και για τα δύο επόμενα χρόνια, γιατί είχαμε ένα πλάνο 3-5 ετών και μέρος αυτού είναι η μετάβαση των παικτών. Καινούργιων και νεαρών παικτών. Θα μας λείψει, γιατί είναι καλός χαρακτήρας, όμως η δουλειά μας είναι να βρούμε κάποιον που θα πάρει τη θέση του και θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: