Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Εσύ, πόση επιπολαιότητα μπορείς να αντέξεις;

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τους χειρισμούς Πολιτείας, ΕΠΟ, UEFA και το ελληνικό ποδόσφαιρο που απειλείται με... «Κούγκι».

Εσύ, πόση επιπολαιότητα μπορείς να αντέξεις;

Από δηλώσεις και ανακοινώσεις την παραμονή της Πρωτομαγιάς φαίνεται ότι περισσότερο ενδιαφέρει ποιος θα μείνει με την «μαντάρα» στα χέρια. Ποιος δηλαδή θα χρεωθεί με την ευθύνη για τον αποκλεισμό. Όχι, πως έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά η ΕΠΟ βρίσκεται σε πιο δυσχερή θέση. Σε αυτή την ιδιότυπη μονομαχία η ΕΠΟ είναι χαμένη από χέρι. Στην ΕΠΟ καταλογίζονται τα χίλια μύρια όσα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Βία, ανομία, διαφθορά έχουν καθίσει ως μαύρα σύννεφα πάνω από το Γουδί. Ο υφυπουργός το πολύ πολύ να χρεωθεί με αποκοτιά, βιασύνη και στη χειρότερη περίπτωση έπαρση. Κατηγορούμενος με μια σειρά από κακουργήματα που σχετίζονται με τον βίο και την πολιτεία του στο ποδόσφαιρο αποκλείεται να βρεθεί.

Ως εκ τούτου αντί για ανακοινώσεις με επιθετικό περιεχόμενο θα ήταν περισσότερο παραγωγικό να εξαντλούσε κάθε περιθώριο για καταλλαγή και συννενόηση. Δεν το κάνει προτιμώντας τη λογική «αποθανέτω η ψυχή μετά των αλλοφύλων»…

Ο κύριος Κοντονής από την πλευρά του και ενώ φάνηκε ότι προκρίνει τη συννενόηση και συνεργασία με FIFA και UEFA έκανε τις τροπολογίες χωρίς να περιμένει τις παρατηρήσεις τους. Αν αληθεύει μάλιστα ότι τους έστειλε τη σχετική επιστολή στα ελληνικά τότε είναι σαν να τους κοροϊδεύεις.

Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα ο δρόμος για συννενόηση και συμφωνία στενεύει απελπιστικά.

Δε λέω, είναι ενδιαφέρον να κάνουμε καταμέτρηση ευθυνών μετά τον οριστικό αποκλεισμό. Αμφιβάλλω, όμως, αν τα πράγματα στο ποδόσφαιρο θα γίνουν καλύτερα επειδή το άθλημα θα πέσει στην ανυποληψία και θα προσελκύσει ακόμα περισσότερους ανυπόληπτους.

Από την ΕΠΟ που έτσι χάραξε πορεία και φαίνεται ότι θέλει να κάνει «Κούγκι» χωρίς να υπάρχουν ανάμεσά τις πραγματικά ήρωες έχουμε λίγα να περιμένουμε. Από τον υφυπουργό που έχει στη διάθεσή του και μια δεύτερη νομοθετική ευκαιρία περιμένουμε κάτι περισσότερο από την επίδειξη μιας λίστας με 26 ενόχους

Δεν ψάχνουμε για φταίχτες. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Για λύσεις ψάχνουμε… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: