Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Απόφαση-σκάνδαλο για το Λαύριο!!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ δέχθηκε εν μέρει την ένσταση της Κηφισιάς, καθώς επικύρωσε το καλάθι του Μαυροειδή, ωστόσο κατακύρωσε τη νίκη στο Λαύριο με σκορ 81-82!

Απόφαση-σκάνδαλο για το Λαύριο!
Δεκτή η… μισή ένσταση της Κηφισιάς!

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ δικαίωσε κατά το ήμισυ την ομάδα των βορείων προαστίων και παράλληλα… δικαίωσε το Λαύριο, καθώς του κατακύρωσε τη νίκη με τελικό σκορ 81-82! Χρηματικά πρόστιμα, επίσης, θα πληρώσουν οι Βαγενάς, Παπαθεοδώρου και Καρβέλας.

Συγκεκριμένα, η Κηφισιά είχε καταθέσει ένσταση για ένα καλάθι του Δημήτρη Μαυροειδή, το οποίο –κακώς όπως αποδείχθηκε- δεν μέτρησε από τον διαιτητή Φούφη και ενώ το σκορ ήταν στο υπέρ της 79-78, στα 27,5'' πριν το τέλος. Έκτοτε, οι νεοφώτιστοι, που εκπροσωπήθηκαν από τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Τάκη Μπαλτάκο, σκόραραν με τους Νίξον και Μπάρλο και διαμόρφωσαν το 79-82.

Ωστόσο, στην ομάδα των βορείων προαστίων δεν πρόκειται να αφήσουν την υπόθεση, καθώς αναμένεται να καταθέσουν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Αθλητικού Δικαστή για την 3η αγωνιστική της Α1:

«Γίνεται εν μέρει δεκτή η ένσταση που υπέβαλε η Α.Ε. Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΕ, κατά του κύρους του αγώνα πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας επαγγελματικής καλαθοσφαίρισης, περιόδου 2015-2016, μεταξύ των ομάδων “Α.Ε. Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΕ - Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ”, ο οποίος διεξήχθη στις 24-10-2015. Επικυρώνεται το καλάθι δύο (2) πόντων που πέτυχε η ενιστάμενη ομάδα 27,5΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα και κατακυρώνεται υπέρ της. Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα διαμορφώνεται σε 81-82, με νικήτρια ομάδα τη Γ.Σ. ΛΑΥΡΙΟΥ ΚΑΕ. Απορρίπτεται η ένσταση κατά τα λοιπά».

Α.Ε.Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ
1) Επιβάλλεται στην Α.Ε.Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΕ: α) για ενέργειες του προέδρου της κ. Γ. Βαγενά που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος των ανωτέρω διαιτητών), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00€, β) για ενέργειες του προπονητή της κ. Η. Παπαθεοδώρου που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος των ανωτέρω διαιτητών), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00€ και γ) για ενέργειες του μάνατζέρ της κ. Δ. Καρβέλα που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος των ανωτέρω διαιτητών), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με το ΛΑΥΡΙΟ της 24-10-2015.

2) Επιβάλλεται στον κ. Γ. Βαγενά Πρόεδρο της Α.Ε.Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΕ για ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος των ανωτέρω διαιτητών), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00€, για τον ως άνω αγώνα.

3) Επιβάλλεται στον κ. Ηλ. Παπαθεοδώρου Προπονητή της Α.Ε.Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΕ για ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος των ανωτέρω διαιτητών), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00€, για τον ως άνω αγώνα.

4) Επιβάλλεται στον κ. Δ. Καρβέλα Μάνατζερ της Α.Ε.Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΕ για ενέργειες που δυσφημούν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης (ύβρεις σε βάρος των ανωτέρω διαιτητών), αυστηρή έγγραφη επίπληξη και πρόστιμο 2.000,00€, για τον ως άνω αγώνα.

ΑΕΚ
Επιβάλλεται στην AEK ΚΑΕ για παράπτωμα που δε χαρακτηρίζεται ιδιαίτερης βαρύτητας και σε καμία περίπτωση δεν είναι δυσφημιστικό για το άθλημα, έγγραφη σύσταση με παράλληλη ανακοίνωση στον Τύπο, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΑΙΟΛΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ της 24-10-2015.

ΑΡΗΣ
Επιβάλλεται στην ΑΡΗΣ ΚΑΕ για τα υβριστικά συνθήματα με αποδέκτη μη φυσικό πρόσωπο, που δεν συνιστούν προσβολή εθνικών συμβόλων, πρόστιμο 1.200,00€, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ της 24-10-2015
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: