Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Αν μάθει από την ήττα, έχει καλώς!!

Ο Χρήστος Σούτος γράφει στο sport-fm.gr για την ήττα του Παναθηναϊκού από την Μπαρτσελόνα και τον διδακτικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει για τους «πράσινους» ενόψει της συνέχειας.

Αν μάθει από την ήττα, έχει καλώς
Γράφει ο Χρήστος Σούτος

Επί της ουσίας δεν έγινε και τίποτα χθες βράδυ. Μια ήττα, ακόμα και αυτής της έκτασης από μια έτσι κι αλλιώς μεγάλη ομάδα, τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν σημαίνει κάτι. Η Ευρωλίγκα έχει πολύ δρόμο και πέρα από το γόητρο η ζημιά είναι ελεγχόμενη. Από μια τέτοια συντριβή όμως καλό είναι να βγαίνουν ορισμένα συμπεράσματα.

Πρώτον χθες η ομάδα κατέβηκε με σημαντικές απουσίες στη Βαρκελώνη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κριθεί επαρκώς στο πρώτο σοβαρό crash test στον όμιλο. Δεύτερον το σύνολο σχεδόν των βασικών παικτών βρέθηκε σε τραγική βραδιά. Με εξαίρεση τον Γκιστ και τον μέτριο Φελντέιν, οι υπόλοιποι δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Ο Καλάθης δεν βοήθησε στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού, ο Διαμαντίδης κινήθηκε σε ρηχά νερά, ενώ Ραντούλιτσα και Πάβλοβιτς χρεώθηκαν πολύ νωρίς με φάουλ και βγήκαν εκτός ρυθμού.

Σε κακή μέρα και ο ίδιος ο κόουτς. Προβληματική διαχείριση, έστω και των λιγοστών λύσεων που είχε στη διάθεση του, δεν " διάβασε" ποτέ τις αδυναμίες της Μπαρτσελόνα στην άμυνα, ειδικά όταν βρίσκονταν μαζί στο παρκέ Ναβάρο και Αρόγιο, και δεν βρήκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού τον τρόπο για να ξαναμπεί στο ματς και να προβληματίσει τον Πασκουάλ και τους παίκτες του.

Από την ήττα της Βαρκελώνης όμως προκύπτουν και ορισμένα συμπεράσματα. Η ομάδα " φωνάζει" ότι χρειάζεται ενίσχυση στη ρακέτα. Ακόμα και με την παρουσία του Κούζμιτς η απόκτηση ενός παίκτη στη θέση τέσσερα, κατά την άποψη μου, κρίνεται απαραίτητη. Η ύπαρξη μιας επιπλέον λύσης στη θέση αυτή θα δώσει στον Τζόρτζεβιτς τη δυνατότητα για μεγαλύτερη εναλλαγή σχημάτων και ρυθμού.

Έχοντας δύο παρόμοιους παίκτες στο πέντε η μετακίνηση του Γκιστ στη θέση αυτή, για πιο ευέλικτα σχήματα, κατά την διάρκεια των αναμετρήσεων με αντιπάλους που διαθέτουν πιο αθλητικούς ψηλούς, δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας στο τέσσερα, όπου απομένει ο πάντα ικανός, αλλά όχι και στην πρώτη του νιότη Αντώνης Φώτσης. Οι μικροί, Παπαγιάννης και Χαραλαμπόπουλος, έπεσαν στα βαθιά και έδειξαν ψήγματα του μεγάλου τους ταλέντου. Είναι όμως αρκετά άγουροι ακόμα και δεν μπορεί να θεωρεί κάποιος ότι θα σηκώσουν το βάρος.

Υ.Γ: Δεύτερη συνεχόμενη σεζόν που ακόμα δεν έχει έρθει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη αντάξια του μεγέθους και του ονόματος του συλλόγου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: