Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Σκούρτης: «Έκανα λάθος που έφυγα από τον Ολυμπιακό»

Για το λάθος που έκανε αποχωρώντας από τον Ολυμπιακό, τα προβλήματα που αντιμετώπισε με την ιθαγένεια, αλλά και την επανεκκίνηση, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 o επιθετικός του Αστέρα, Βασίλης Σκούρτης.

Σκούρτης: «Έκανα λάθος που έφυγα από τον Ολυμπιακό»
Για τα λάθη που έκανε στην καριέρα του, τα προβλήματα που αντιμετώπισε εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είχε μέχρι πρόσφατα την ελληνική ιθαγένεια παρόλο που γεννήθηκε στα Χανιά, αλλά και την επανεκκίνηση που θέλει να κάνει, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 o επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης, Βασίλης Σκούρτης.

Ο νεαρός από την Αλβανία, με το ελληνικό διαβατήριο μιλώντας στην εκπομπή «Pick n’ Goal» με τους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια, δήλωσε πως ήταν λάθος το να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό, την εποχή που τα πήγαινε εξαιρετικά με την ομάδα νέων.

Παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί και με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας, σε περίπτωση που κληθεί κάποια στιγμή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Σκούρτης στην εκπομπή «Pick n’ Goal» με τους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια.

Για τον αν απογοητεύτηκε ποτέ και τα όνειρα του: «Αγαπάω το ποδόσφαιρο και το να παίζω μπάλα, ήταν το όνειρο μου από μικρό παιδί. Έκανα πολλά λάθη, από τα λάθη μου έμαθα αλλά πλέον έχω βρει το δρόμο μου για να κάνω την καριέρα που πάντα ήθελα και ονειρευόμουν. Όταν θέλω κάτι το κυνηγάω ως το τέλος. Παρόλο που υπήρξαν δύσκολες στιγμές, ποτέ δεν απογοητεύτηκα και δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω».

Για την αποχώρηση του από τον Ολυμπιακό: «Ένα από τα πρώτα εμπόδια που συνάντησα, ήταν το πρόβλημα με την υπηκοότητα, που συνάντησα στον Ολυμπιακό. Δεν μπορούσα να παίξω ως Έλληνας και έπιανα θέση ξένου. Αυτό ήταν σημαντικό πρόβλημα γιατί οι ομάδες το σκέφτονταν. Ίσως το μεγαλύτερο λάθος που έκανα όμως ήταν η αποχώρηση μου από τον Ολυμπιακό. Πήγαινα καλά με την ομάδα νέων, απλά θα έπρεπε να κάνω περισσότερη υπομονή. Δεν είχα κανέναν να με συμβουλεύσει για το πιο είναι το σωστό και πιο το λάθος»

Για την περίοδο που ήταν στη Νίκη Βόλου: «Εγώ ήμουν από τους τυχερούς. Υπάρχουν παραδείγματα παιδιών που σε όποια ομάδα πήγαν, έπεφτε. Ο Κοτσαρίδης για παράδειγμα, ήταν στην ΑΕΚ έπεσε, πήγε στον Άρη έπεσε, πήγε στη Νίκη έπεσε. Το ίδιο και ο Τσουκάνης. Αυτά τα παιδιά έχασαν ακόμα και λεφτά. Δεν έχω παράπονο, αν σκεφτώ αυτές τις περιπτώσεις.

Για την επιλογή να πάει στον Αστέρα Τρίπολης: «Τα καλά παιχνίδια που έκανα με τη Νίκη, οδήγησαν τους ανθρώπους του Αστέρα να ενδιαφερθούν για μένα. Όταν έμεινα ελεύθερος με προσέγγισαν και δεν το σκέφτηκα καν».

Για την φετινή πορεία του Αστέρα: «Ο Αστέρας πλέον ανήκει στις μεγάλες ομάδες. Φέτος δεν έχουμε κάνει καλό ξεκίνημα, αλλά έχουμε καλούς παίκτες, έχουμε τη στήριξη της διοίκησης και θεωρώ πως τα πράγματα θα αλλάξουν αν μας βοηθήσει και λίγο η τύχη. Δυστυχώς σε σχέση με πέρσι, φέτος τρώμε πιο εύκολα γκολ και θα πρέπει να το διορθώσουμε».

Για το τρόπαιο του Europa League που πάει Τρίπολη: «Είναι μια καλή ευκαιρία να το δούμε από κοντά. Είναι μια ευκαιρία για την πόλη, να το δούμε και να φωτογραφηθούμε, με κάτι που ίσως να μην ξαναδούμε ποτέ.

Για το πέναλτι α λα Πανένκα: «Είναι κάτι που θέλει αρκετή προπόνηση. Τσαντίζει τους τερματοφύλακες. Έχω προπονηθεί αρκετά και είπα να το κάνω για πρώτη φορά σε επίσημο ματς. Πρέπει να έχεις τα κότσια. Η λόμπα το κάνει θεματικό και αυτό μετράει. Είναι επίσης δύσκολο για τον τερματοφύλακα.

Για την Εθνική Αλβανίας και μια πιθανή κλήση από την Εθνική Ελλάδος: «Η πρόκριση στο Euro είναι μεγάλη υπόθεση για την Αλβανία. Εμένα με ενδιαφέρει να τα πάω καλά με την ομάδα μου για να κληθώ στην Εθνική Αλβανίας. Μπορώ όμως να παίξω και με την Ελλάδα και θα σκεφτόμουν σοβαρά σε περίπτωση που δεχόμουν κλήση. Έχω γεννηθεί εδώ, έχω μεγαλώσει εδώ, οι φίλοι μου είναι Έλληνες, μιλάω ελληνικά, αγαπάω την Ελλάδα και θα το σκεφτόμουν σοβαρά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: