Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Η ΟΥΕΦΑ, ο Ισπανός, το Χ κι οι 10 πόντοι!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta το αποψινό κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού από διάφορες πλευρές. 
ΞΕΚΙΝΑΜΕ από το προφανές: όταν είσαι Ολυμπιακός και ψάχνεις για το κάτι παραπάνω κάθε χρόνο στην Ευρώπη, τέτοια παιχνίδια σαν το αποψινό με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ πρέπει να τα καθαρίσεις. Δεν μπορείς να θες να περάσεις στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ και να μην κερδίζεις στο σπίτι σου ένα τέτοιο αντίπαλο.
ADVERTISEMENT
Μόνο που στα λόγια είναι όλα εύκολα. Μέσα στον αγωνιστικό χώρο μετράει τι θα γίνει. Εκεί που γίνεται κατάθεση ποιότητας, αλλά και ψυχής. Εκεί που μετράει κι ο παράγοντας τύχη, αλλά κι ο παράγοντας διαιτησία. Και για να μην κρυβόμαστε, ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στη μάχη της πρόκρισης δεν είναι η Ντινάμο, η Άρσεναλ είναι. Κι η Άρσεναλ είναι ένα μεγάλο μέγεθος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, πολύ μεγαλύτερο του Ολυμπιακού.
Άραγε, η ΟΥΕΦΑ ποιο σύλλογο θα προτιμούσε να περάσει στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ;
Άσχετο, ας το πούμε έτσι: ο Ισπανός διαιτητής πως θα σφυρίξει απόψε; Ο Ματέου Λαόθ δεν έχει ξαναπαίξει ποτέ, όχι Ολυμπιακό, αλλά γενικά ελληνική ομάδα. Πέρσι έπαιξε το Βουλγαρία-Κροατία 0-1 για τα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ.  Γενικά την Κροατία την παίζουν συχνά, μάλλον υπερβολικά συχνά, Ισπανοί διαιτητές. Τις προάλλες στο Κροατία-Νορβηγία 5-1 πάλι για τα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ ήταν ο Βελάσκο Καρμπάγιο. Στα μπαράζ για το Μουντιάλ στο Ισλανδία-Κροατία 0-0 ήταν ο Μαγένκο.
Τέλος πάντων, μακάρι να μη δούμε απόψε…περίεργα πράγματα, σαν το Μάλμε-Ολυμπιακός 2-0, που κατά τους καχύποπτους είχαν…αποδέκτη τη Γιουβέντους.
Και μπορεί το ζητούμενο να είναι η νίκη, αλλά ας έχουμε υπόψιν μας ότι και η ισοπαλία δεν είναι κανένα…τραγικό αποτέλεσμα. Κατ΄αρχάς με ισοπαλία ο Ολυμπιακός κλειδώνει το Γιουρόπα Λιγκ! Αλλά όχι μόνο αυτό. Ακόμη και με ισοπαλία απόψε, για τον Ολυμπιακό θα είναι αρκετή μία ισοπαλία τελευταία αγωνιστική με την Άρσεναλ στο Καραϊσκάκη, για να τερματίσει δεύτερος στον όμιλό του! Εκτός κι αν η Άρσεναλ κάνει διπλό απόψε στο Μόναχο.  Με ισοπαλία σήμερα στα δύο ματς και με άσους στα Άρσεναλ-Ντινάμο και Μπάγερν-Ολυμπιακός την 5η αγωνιστική, με Χ στο Ολυμπιακός-Άρσεναλ περνάει ο Ολυμπιακός!
Το ιδανικό βέβαια, για πάρα πολλούς λόγους, είναι να έχουμε απόψε δύο άσους. Υπό την έννοια ότι και με δύο άσους μετά την άλλη αγωνιστική, ο Ολυμπιακός να περάσει την Άρσεναλ (στην ισοβαθμία των εννιά πόντων) ακόμη κι αν χάσει 0-1 η, 1-2 στο Καραϊσκάκη. Αν κι εμένα αυτό δεν μου λέει και πολλά πράγματα!
Γιατί, όπως έχω ξαναπεί, ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ εδώ και 19 χρόνια περνάει μόνο με 10 η, 11 βαθμούς! Ούτε καν με 9. Έτσι εγώ λέω ότι και φέτος αν περάσει, θα περάσει με μίνιμουμ 10! Άρα, πρέπει να κερδίσει απόψε και να πάρει τουλάχιστον ένα πόντο, είτε στο Μόναχο, είτε με την Άρσεναλ…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: