Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Μόνον ο Παούνοβιτς μπορεί να "θάψει" τον Αναστασίου!!

Δεν ήρθε και έφυγε ο Γιάννης Αναστασίου στον Παναθηναϊκό, για να κάνουμε ταμείο. Το παλληκάρι ήρθε κι έμεινε. Δεν είναι λίγο διάστημα τα διόμισυ χρόνια ένας άπειρος στη δουλειά σε ομάδα υψηλών απαιτήσεων εντός και εκτός Ελλάδος που ιστορικά βρέθηκε στην κόψη του ξυραφιού. Η μαλακία του Αναστασίου ήταν που δεν αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό με τη λήξη της πρώτης σαιζόν. Με το 3-0 στο Καραϊσκάκη και την κατάκτηση του κυπέλλου.

Παρέμεινε στη Λεωφόρο ο Αναστασίου και ξεβρακώθηκε. Έδειξε, λέω εγώ, ότι προπονητικά δεν παντρεύτηκε με το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Δεν είναι η πρώτη φορά που το γράφω.

Συγκεκριμένα. Ο Αναστασίου ήθελε να παίζει ο Παναθηναϊκός σαν ομάδα εξουσίας. Ποδόσφαιρο επιθετικό. Ολλανδικής σχολής. Ο Παναθηναϊκός, όμως, με το ρόστερ που διαθέτει τα τελευταία χρόνια, στη μετά την πολυμετοχικότητα εποχή, είναι λάθος να παίζει σαν... Παναθηναϊκός.

Να το προχωρήσουμε. Κακώς η κριτική που γινόταν στον Παναθηναϊκό περιοριζόταν στις αδυναμίες της άμυνας, μάλιστα στην ανεπάρκεια συγκεκριμένων αμυντικών. Επαναλαμβάνω ότι το πρόβλημα είναι θέμα ρόστερ. Γενικώτερο είναι το πρόβλημα. Όλη η ομάδα επί Αναστασίου δεν έχει καλή αμυντική λειτουργία και γι' αυτό πλήρωναν τα σπασμένα τα μπακ, τα σέντερ-μπακ.

Η επιμονή του Αναστασίου ήταν να παίζει ανοικτά με παίκτες μετριότητες. Κι εδώ μπαίνει το κρίσιμο ερώτημα. Ο νέος προπονητής θα «εκθέσει» τον προηγούμενο; Ο Παούνοβιτς, δηλαδή, θα βάλει άλλη ποδοσφαιρική σκέψη, άλλες ιδέες στον Παναθηναϊκό; Θα παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες των παικτών, το ερώτημα, οπότε θα υποχρεωθεί να αλλάξει το σύστημα της ομάδας.

Ο Παούνοβιτς καλείται μ' αυτούς τους παίκτες που έχει ο Παναθηναϊκός να παρουσιάσει καλύτερα αποτελέσματα απ' εκείνα με προπονητή τον Αναστασίου. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς ο Σέρβος να κάνει αλλαγές τακτικής. Χωρίς να ξεμπροστιάσει τον Αναστασίου, δηλαδή.

Ποιος έπεισε τον Αλαφούζο να τελειώνει με τον Αναστασίου, αποκαλύπτει ο apodytiriakias.gr
Η απόφαση, βέβαια, να τελειώσει ο Αναστασίου από τον Παναθηναϊκό είναι του Αλαφούζου. Ποιου άλλου; Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες αυτός που «έπεισε» τον πρόεδρο να καθαρίσει, επιτέλους, τον προπονητή ήταν ο Τάκης Φύσσας.
Όσο το αναβάλλεις, πρόεδρε, τόσο το χειρώτερο, είπε ο Φύσσας. Κι αυτό διότι ο Αλαφούζος ήταν πάντα διστακτικός, παρά την πίεση της εξέδρας, που όλο και γιγάντωνε, σε κάθε ευκαιρία σε βάρος του Αναστασίου, μετά τον αποκλεισμό από την Καμπάλα.
Γιατί ο Φύσσας επέμενε στην απομάκρυνση του Αναστασίου; Ασφαλώς γιατί αυτό θα ήταν το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό. Επειδή το «θέμα Αναστασίου» σέρνονταν στην ομάδα, άλλοτε πάγωνε, άλλοτε φούντωνε και δεν οφελούσε η αναβλητικότητα του Αλαφούζου.
Ο πάντα χαμογελαστός Τάκης Φύσσας τελικά τα κατέφερε να περάσει στο αφεντικό του μαγαζιού ότι «Δεν πάει άλλο με τον Αναστασίου». Όσο κι αν ήταν επιβεβλημένη η διακοπή συνεργασίας με τον Αναστασίου, κανείς δεν γνωρίζει αν χωρίς αυτόν ο Παναθηναϊκός θα πάει καλύτερα.
Άλλο είναι το σίγουρο. Χωρίς πλέον την παρουσία Αναστασίου στον Παναθηναϊκό κερδίζουν χρόνο για μια ακόμα σαιζόν οι Φύσσας, Βόκολος.



*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: