Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Σφαιρόπουλος: «Καραμέλα ότι δεν έχουμε δημιουργία»

Προσοχή και συγκέντρωση θα χρειαστεί ο Ολυμπιακός για να ξεπεράσει το αυριανό εμπόδιο της Λιμόζ για την Ευρωλίγκα, όπως δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. «Έχουμε καλύτερη δημιουργία από πέρυσι», τόνισε.

Σφαιρόπουλος: «Καραμέλα ότι δεν έχουμε δημιουργία»
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει αύριο στις 21:45 την Λιμόζ στο ΣΕΦ στον πρώτο ουσιαστικά αγώνα του για την Ευρωλίγκα φέτος μπροστά στο κοινό του και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παραχώρησε την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. «Είναι το πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας. Μας δίνει ένα έξτρα κίνητρο για να μπούμε μέσα και να παίξουμε καλά μπροστά στον κόσμο μας. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ επικίνδυνη ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα αν δεν την διαβάσεις σωστά, δεν την υπολογίσεις και δεν την αντιμετωπίσεις.

Έχει αθλητικό ρόστερ, καλή επιθετική κυκλοφορία και είναι επιθετική στην άμυνά της. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα καθήκοντά μας σε άμυνα και επίθεση για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις καλών επιλογών και εύκολων πόντων. Είναι σημαντικό αυτό το παιχνίδι. Θέλω να κάνω ένα κάλεσμα στον κόσμο μας να έρθουν και να μας στηρίξουν», τόνισε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ο οποίος μίλησε και για:

Αναλυτικά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, μίλησε για:

-το αν έχει διακρίνει βήματα προόδου στην ομάδα:

«Είμαστε μαζί σε παιχνίδια από τις 8 Οκτωβρίου. Μέχρι τότε, όλοι μαζί, κάναμε 3-4 προπονήσεις. Όταν αλλάζεις το 50% της δωδεκάδας είναι δεδομένο ότι θα χρειαστείς χρόνο. Όχι μόνο οι παίκτες. Ακόμα και εγώ. Είναι άλλο να τους βλέπω στο βίντεο και άλλο να τους κοουτσάρω. Είναι λογικό να έχουμε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας. Θεωρώ πως δείχνουμε σημάδια προόδου, έχουμε σαφή βελτίωση και στις δύο πλευρές του γηπέδου και ο χρόνος είναι με το μέρος μας. Όσο περνάει ο καιρός θα αποδώσουμε καλύτερα όλοι μαζί σαν ομάδα. Έχουμε καλούς παίκτες, έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς και το ζητούμενο είναι να μοντάρουμε την ομάδα».

-το αν ο Ολυμπιακός παρουσιάζει έλλειψη δημιουργίας:

«Είναι καραμέλα αυτό με τη δημιουργία. Λέτε ότι δεν έχουμε δημιουργία και βάλαμε 87 πόντους στον ΠΑΟΚ που είναι μία ομάδα Eurocup. Το πρόβλημα δεν είναι θέμα δημιουργίας, αλλά το ότι δεν υπάρχουν αυτοματισμοί. Και είναι λογικό να μην υπάρχουν. Πρέπει να καταλάβετε πως αυτό δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη δεν υπάρχει τρόπος. Δημιουργία υπάρχει και μάλιστα καλύτερη από πέρυσι γιατί έχουμε καλύτερη δημιουργία από το χαμηλό ποστ, που πέρυσι δεν την είχαμε. Εσείς δημιουργία νομίζετε πως είναι μόνο το πικ εν ρολ. Δεν είναι έτσι. Ο Ολυμπιακός έχει σκαμπανεβάσματα γιατί είναι καινούργια ομάδα. Όταν παίζεις μέσα στο Μιλάνο και κερδίζεις στα τελευταία λεπτά, αλλά και στο Παλατάκι στο τέλος με ανατροπή έτσι δύσκολα, είναι σημαντικό για την ομάδα στο να γίνεται καλύτερη και να χτίζει χαρακτήρα. Αυτά είναι credits που κερδίζεις μέσα από τα παιχνίδια.

-το πώς θα καλυφθεί η απουσία του Οθέλο Χάντερ στο αυριανό παιχνίδι:

«Σίγουρα θα βρούμε λύσεις εκ των έσω για να καλύψουμε το κενό του Χάντερ. Ευτυχώς δεν είναι σοβαρός ο τραυματισμός. Είναι σημαντικό που έχουμε το υλικό και τους τρόπους για να καλύψουμε την απουσία με διάφορα σχήματα. Έχουμε και τον Μιλουτίνοφ, αλλά και τα τεσσάρια μας που μπορούν να παίξουν στο «5» αλλά και τα τριάρια μας στο «4». Όλα αυτά θα τα χρησιμοποιήσουμε για να αντεπεξέλθουμε».

-την κούραση των παικτών που αγωνίστηκαν στο Ευρωμπάσκετ:

«Είναι ένα θέμα και αυτό. Υπάρχει διαφορά επιπέδου φυσικής κατάστασης γιατί κάποιοι παίκτες είναι πιο κουρασμένοι από τους άλλους, Κάποιοι έπαιζαν πολλοί και κάποιοι όχι με αποτέλεσμα να μην έχουν ρυθμό και να χρειάζονται άλλου επιπέδου προπόνηση, Αυτή τη στιγμή, όχι μόνο εμείς, αλλά και όλες οι ομάδες που είχαν διεθνείς πρέπει να βρουν την ισορροπία. Ακόμα ρυθμίζουν τις ομάδες. Σίγουρα οι παίκτες που έχουν καταπονηθεί περισσότερο το καλοκαίρι θα πρέπει να ξεκουράζονται περισσότερο». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: