Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Σκίμπε: «Σημαντικό να υπάρχει ‘‘κλειστό κλαμπ’’ στην Εθνική»

Την επιστροφή της Εθνικής Ελλάδας στις εποχές Ρεχάγκελ-Σάντος με το «κλειστό κλαμπ» στο ρόστερ της προανήγγειλε ο Μίχαελ Σκίμπε. «Έξω από την Εθνική οι αντιπαραθέσεις», τόνισε ο κ. Γκιρτζίκης.


Χαρούμενος για την ανάληψη της Εθνικής Ελλάδας εμφανίστηκε ο Μίχαελ Σκίμπε κατά την παρουσίασή του από την ΕΠΟ.

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός προανήγγειλε την επιστροφή της «γαλανόλευκης» στις εποχές Ρεχάγκελ-Σάντος, όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αποτελούταν από ένα «κλειστό κλαμπ» ποδοσφαιριστών.

Παράλληλα, ο Γερμανός τεχνικός τόνισε ότι θα προσπαθήσει η ομάδα του να παίξει πιο επιθετικά, αφού «έχουμε καλούς αμυντικούς και δεν είμαστε τόσο δημιουργικοί» και υπογράμμισε πως «μαζί με τους συνεργάτες μου θα επιχειρήσουμε να φέρουμε καλά αποτελέσματα».

Από εκεί και πέρα, αποκάλυψε πως μετά τα δύο πρώτα φιλικά της Εθνικής με Λουξεμβούργο και Τουρκία θα έρθει σε επαφή με τον Ότο Ρεχάγκελ.

inner

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στην παρουσίαση του κ. Σκίμπε από την Ομοσπονδία

Αρχικά τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης: «Καλημέρα από εμένα. Καλώς ήρθατε στο σημερινό κάλεσμα της Ομοσπονδίας για την παρουσίαση του νέου Ομοσπονδιακού προπονητή. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τον νέο μας προπονητή, Μίχαελ Σκίμπε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Κώστα Τσάνα που ανέλαβε την ευθύνη να οδηγήσει την ομάδα για τέσσερα ματς μετά την απομάκρυνση του κ. Μαρκαριάν. Η επιλογή μας ήταν εξαιρετικά δύσκολη, αφού είχαμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε τέσσερις προπονητές. Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια. Νομίζω ότι κάναμε την καλύτερη επιλογή με τον κ. Σκίμπε. Από τη μία έχει την εμπειρία που απαιτείται για αυτή τη θέση, αφού έχει εργαστεί σε μεγάλους συλλόγους και την εθνική ομάδα της χώρας του. Κατά τη συνομιλία μας είδα έναν αξιόλογο άνθρωπο με μεγάλη όρεξη για δουλειά και έχει την εμπιστοσύνη τόσο τη δική μου όσο και της Εκτελεστικής Επιτροπής που ομόφωνα αποφάσισε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Εθνικής μας ομάδας. Ο κ. Σκίμπε θα αναλάβει το έργο να οδηγήσει την Εθνική μας ξανά σε επιτυχίες. Η Εθνική μας ομάδα ξεκινάει μία νέα προσπάθεια για να επιστρέψει στις επιτυχίες και τις μεγάλες διοργανώσεις. Η κριτική είναι χρήσιμη όταν είναι καλόπιστη. Ο φίλαθλος κόσμος αγαπάει την Εθνική ομάδα, το απέδειξε και μετά τα αρνητικά αποτελέσματα. Ας κρατήσουμε την Εθνική έξω από αντιπαραθέσεις και οξύτητες».

Στη συνέχεια, είπε δύο πράγματα ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Όπως είπα και την περασμένη εβδομάδα, είναι τιμή για μένα να αναλάβω προπονητής της Εθνικής Ελλάδας. Θα καταβάλω κάθε προσπάθεια να βοηθήσω την Εθνική για να προοδεύσουμε και να καταφέρουμε να παίξουμε καλύτερα από ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια. Από το 2000 με το 2004 ήμουν βοηθός στην Εθνική Γερμανίας και είχα πάνω από 50 συμμετοχές στο πόστο αυτό, οπότε διαθέτω την εμπειρία να προπονήσω μία Εθνική ομάδα. Θα ήθελα την υποστήριξη όλων των Ελλήνων στην ομάδα μας και θα προσπαθήσουμε να κερδίζουμε σε όλα τα παιχνίδια», τόνισε και απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Για το αν έχει μιλήσει με τον Ότο Ρεχάγκελ ή αν σκοπεύει να το κάνει: «Δεν έχω μιλήσει μαζί του. Σκοπεύω να το κάνω μετά τους δύο αγώνες της Εθνικής. Ήμουν την ίδια περίοδο προπονητής στη Γερμανία που εκείνος ήταν στην Ελλάδα. Θα συζητήσουμε μετά τους δύο αγώνες».

Για το τι γνωρίζει για το υλικό της «γαλανόλευκης»: «Είδαμε με τον Κώστα Τσάνα τους τελευταίους αγώνες, αναλύσαμε τους αγώνες και γνωρίζω πολλούς διεθνείς από τη συμμετοχή τους στα ξένα πρωταθλήματα, όμως ξέρω και παίκτες που συμμετέχουν στις μεγάλες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος».

Για το αν θα θυσίαζε το ελκυστικό ποδόσφαιρο στο βωμό του αποτελέσματος για να συμμετάσχει η Εθνική στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση: «Καταρχάς μιλάμε για μια νέα αρχή. Όλοι οι παίκτες πρέπει να αναλαμβάνουν την ευθύνη μετά από μία αποτυχία. Σκοπεύω να αλλάξω το παιχνίδι της Εθνικής. Έχουμε καλούς αμυντικούς και δεν είμαστε τόσο δημιουργικοί. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε πιο επιθετικά, αλλά μαζί με τους συνεργάτες μου θα επιχειρήσουμε να φέρουμε καλά αποτελέσματα».

Για τα κριτήρια επιλογής του για τους παίκτες που θα καλεί στην αποστολή σε σχέση με τους προκατόχους του: «Πρώτα από όλα πρέπει να είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Είναι σημαντικό όταν παίζεις στα προκριματικά διοργάνωσης να έχεις και τη σωστή νοοτροπία στον αγωνιστικό χώρο. Θέλω ποδοσφαιριστές σε καλή φυσική κατάσταση και ταυτόχρονα να είναι έμπειροι».

Για την νοοτροπία του όσον αφορά το ρόστερ, αφού ο Ρεχάγκελ και αργότερα ο Σάντος είχαν τη νοοτροπία του «κλειστού κλαμπ»: «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα “κλειστό κλαμπ” με 25 – 30 παίκτες, στους οποίους πρέπει να δείχνω εμπιστοσύνη. Δεν είναι καλή ιδέα να προσθέτεις συνέχεια νέα πρόσωπα κάθε δύο μήνες, όταν συναντιόμαστε για έξι με οχτώ μέρες. Ακόμα και αν υπάρχουν τραυματίες ή είναι κάποιος τιμωρημένος είναι πολύ σημαντικό να δουλεύεις με παίκτες που ξέρεις και να μην χρειάζεται κάθε φορά να μαθαίνεις και άλλους. Όμως αν κάποιος νέος παίκτης κάνει πολύ καλή πορεία σε κάποιο πρωτάθλημα, τότε θα τον καλέσουμε και σταδιακά θα προσπαθήσουμε να τον περάσουμε στη νοοτροπία μας».

Για τη γνώμη του για το υλικό της Εθνικής, ύστερα από αυτά που είδε σε συνεργασία με τον κ. Τσάνα: «Το σημαντικό είναι να δω τους παίκτες και πώς μπορούν να παίξουν και μετά να δω την τακτική που έχω στο μυαλό μου για την ομάδα. Είμαι χαρούμενος γιατί θα έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ για δέκα μέρες με τους παίκτες για τα δύο φιλικά που ακολουθούν με Λουξεμβούργο και Τουρκία».

Για το αν έχει αρκετό χρόνο να προετοιμάσει την ομάδα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου: «Ναι, έτσι νομίζω. Ο χρόνος που απομένει για τον αγώνα με την Κύπρο είναι αρκετός. Η Εθνική θα παίξει δύο αγώνες τον Μάρτιο και θα πάμε στην Αυστραλία, κάτι που θα μας δώσει τη δυνατότητα να είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο ματς αγώνα».

Για το γεγονός ότι σχεδόν κάθε χρόνο αποχωρούσε από τους συλλόγους που εργαζόταν σε σχέση με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Εθνική με τις συνεχόμενες αλλαγές προπονητών: «Θα ήθελα να δουλέψω περισσότερο με τις ομάδες αυτές, όμως δύο φορές υπέγραψα συμβόλαιο και χρειάστηκε να το σπάσω για να πάω σε άλλες. Πρόκειται για την Εσκισεχίρσπορ και την Γκρασχόπερς, ίσως να ήμουν πολύ ακριβός για αυτούς τους συλλόγους. Όσον αφορά τη συμφωνία μου με την ΕΠΟ, θεωρώ πολύ σημαντικό για εμένα το γεγονός ότι επέλεξαν εμένα. Θεωρούν πως έχω την εμπειρία να προπονήσω την Εθνική ομάδα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: