Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Αντιρρήσεις και αντιπρόταση από Ευρωλίγκα!!

Η πλευρά της Ευρωλίγκας προέβαλε κάποιες αντιρρήσεις στο πλάνο της FIBA. Εναλλακτικό πλάνο αναμένεται να αντιπροτείνουν οι ομάδες στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Αντιρρήσεις και αντιπρόταση από Ευρωλίγκα
Η πλευρά της Ευρωλίγκας άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τις προτάσεις της FIBA για την αναδιαμόρφωση του ευρωπαϊκού χάρτη του μπάσκετ και παρότι το δέλεαρ, κυρίως από οικονομικής πλευράς, είναι μεγάλο, εξέφρασε κάποιες αντιρρήσεις και για το λόγο αυτό ετοιμάζει αντιπρόταση.

Σύμφωνα με την πλευρά της Ευρωλίγκας, «… οι ομάδες συμφωνούν ότι το μπάσκετ παρουσίασε μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης όχι μόνο σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και στις εθνικές διοργανώσεις».

Οι εκπρόσωποι της Ευρωλίγκας επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν αφού αξιολογήσουν την πρόταση της FIBA και την εξετάσουν με τους μετόχους τους, σημειώνοντας-ωστόσο-πως «… οι ομάδες έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να διαχειρίζονται τις διασυλλογικές διοργανώσεις τα τελευταία 15 χρόνια με όλο και καλύτερα αποτελέσματα, κερδίζοντας αξιοπιστία. Για το λόγο αυτό εξήγησαν στη FIBA πως για την περαιτέρω ανάπτυξη υπάρχουν εναλλακτικά μοντέλα από αυτό που πρότεινε η FIBA, που επίσης εξυπηρετούν τους σκοπούς της συνεργασίας, ενότητας και προόδου του μπάσκετ που και οι δύο πλευρές επιθυμούν».

Η πλευρά της Ευρωλίγκας ανέφερε πως «… οι ομάδες θα ολοκληρώσουν το πλάνο που ετοιμάζουν τα τελευταία χρόνια και θα το παρουσιάσουν προσεχώς στη FIBA, με σκοπό την επίτευξη των στόχων της αγωνιστικής και εμπορικής ανάπτυξης των διοργανώσεων, όπως και τη συνεργασία των συλλόγων με την οικογένεια της FIBA».

Η Ευρωλίγκα διατηρεί τις επιφυλάξεις και τις ανησυχίες της σχετικά με τη διαμόρφωση του καλενταριού με τη διεξαγωγή προκριματικών των εθνικών ομάδων μεσούσης της περιόδου, όπως επίσης και για θέματα που αφορούν στην ασφάλιση των παικτών και την αποζημίωση των ομάδων που διαθέτουν τους αθλητές τους για τις εθνικές τους υποχρεώσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: