Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Τι έκανες Κέσελ μετά τον Ολυμπιακό;


Τι έκανες Κέσελ μετά τον Ολυμπιακό;

Ο Μάρκο Κέσελ επιστρέφει στην Α1 για λογαριασμό του Λαυρίου, ύστερα από το διετές πέρασμά του από τον Ολυμπιακό και το www.sport-fm.gr έψαξε τα πεπραγμένα του στην μετα-«ερυθρόλευκη» εποχή του.

Στο Λαύριο είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητές τους και να παραμείνουν στην Α1 κι αυτό φαίνεται από το μεταγραφικό τους «μπαμ» με τον Μάρκο Κέσελ. Ο 28χρονος σμολ φόργουορντ επιστρέφει, λοιπόν, στην Α1 ύστερα από το 2012 και τον Ολυμπιακό, με τον οποίο αγωνίστηκε για μία διετία (2010/12), με αποκορύφωμα την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στην Κωνσταντινούπολη.

Έκτοτε, ο Σέρβος διεθνής δεν είχε ανάλογη συνέχεια στην καριέρα του, καθώς δεν αγωνίστηκε στο τοπ επίπεδο, φορώντας τις φανέλες των Βαλένθια, Λε Μαν, Βιλερμπάν και Μέγκα Λεκς. Η μεγάλη έκπληξη από τον Κέσελ ήρθε το καλοκαίρι του 2015, όπου έγινε γνωστό πως συμμετείχε στο Summer League του NBA με τους Μπλέιζερς, ενώ ήταν στην προεπιλογή του Σάσα Τζόρτζεβιτς για το Ευρωμπάσκετ, ωστόσο «κόπηκε» από την τελική δωδεκάδα. Μάλιστα, είχε και κάποιες συζητήσεις με τη Γαλατασαράι, αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε, μένοντας χωρίς ομάδα όλο αυτό το διάστημα.

Πρώτος σταθμός, λοιπόν, του Μάρκο Κέσελ μετά τον Ολυμπιακό ήταν η Ισπανία και η Βαλένθια το 2012. Εκεί, αγωνίστηκε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013, μετρώντας σε εκείνο το διάστημα 2,8 πόντους και 1,5 ριμπάουντ στο πρωτάθλημα και αντίστοιχα στο Eurocup 4,1 πόντους και 2 ριμπάουντ.

inner

Στη συνέχεια, ο πρώην παίκτης των «ερυθρόλευκων» μετακόμισε στη Γαλλία και τη Λε Μαν μέχρι το τέλος της σεζόν 2012/13, όπου σε 14 ματς πρωταθλήματος είχε κατά μέσο όρο 9,4 πόντους και 4,9 ριμπάουντ.

inner

Μετά τη Λε Μαν, ο Σέρβος διεθνής παρέμεινε στη Γαλλία, υπογράφοντας συμβόλαιο με την Βιλερμπάν, για τη σεζόν 2013/14. Σε 29 παιχνίδια πρωταθλήματος είχε κατά μέσο όρο 9,2 πόντους και 3 ριμπάουντ, ενώ στο Eurocup είχε αντίστοιχα 7 πόντους και 2,5 ριμπάουντ.

inner

Τη σεζόν 2014/15, ο Κέσελ επέστρεψε στη Σερβία για λογαριασμό της Μέγκα Λεκς. Στην Αδριατική Λίγκα είχε 12,9 πόντους και 5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, ενώ στο εγχώριο πρωτάθλημα είχε αντίστοιχα 11,7 πόντους και 3,1 ριμπάουντ.

inner

Τέλος, ο έμπειρος φόργουορντ δοκίμασε την τύχη του και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, συμμετέχοντας σε τρεις αγώνες με τους Πόρτλαντ Μπλέιζερς στο Summer League του NBA.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: