Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Στο μυαλό του Καρυπίδη…!!


Στο μυαλό του Καρυπίδη…

Με την αγωνιστική άνοδο στη Football League εξασφαλισμένη, η συζήτηση στον Άρη περνάει σε… εξωαγωνιστικά χωράφια.

Με την αγωνιστική άνοδο στη Football League εξασφαλισμένη, η συζήτηση στον Άρη περνάει σε… εξωαγωνιστικά χωράφια. Με την έναρξη του Τριωδίου ανοίγει επίσημα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης η κουβέντα για την επόμενη μέρα με ένα τρίμηνο-τετράμηνο φωτιά σε όλα τα επίπεδα.

Γράφει ο Αλέξης Σαββόπουλος

Κεντρική θέση στο σκηνικό που θα στηθεί έχει ο Θόδωρος Καρυπίδης που φαίνεται ότι θα καθορίσει την πορεία της ομάδας με την στάση του. Αυτή τη στιγμή μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε αφού η σιωπή του τον τελευταίο ενάμιση μήνα είναι… εκκωφαντική. Εμφανίζεται σποραδικά στην Αλκμήνης, το ίδιο και στους αγώνες όπου η παραμονή του στο γήπεδο είναι βραχύβια, αποφεύγει τα πολλά-πολλά με τους παίκτες αφήνοντας το κομμάτι αυτό στο συνεργάτη του Σίμο Ορφανίδη, το ίδιο και με τον ερασιτέχνη, ενώ έχει επιλέξει τη σιωπή και με τα ΜΜΕ παρότι υπάρχουν αφορμές για να τοποθετηθεί.

Ουδείς γνωρίζει, τις κινήσεις και επαφές που κάνει για θέματα του Άρη παράλληλα με τις κυοφορούμενες αλλαγές στις υπόλοιπες επαγγελματικές του δραστηριότητες. Για παράδειγμα τις κινήσεις για το θέμα της αδειοδότησης της νέας ΠΑΕ όταν αυτή θα συσταθεί, πως προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα της ομάδας, ποια είναι τα σχέδιά του, που θα στηριχτεί, τι θα παρουσιάσει στον κόσμο για να τον πείσει ότι αξίζει να του παραχωρηθεί το πλειοψηφικό πακέτο. Ο Άρης βέβαια έχει καεί στο παρελθόν με την τάση να δημοσιοποιούνται τα πάντα και να γίνονται φειγ βολάν ακόμη και οικονομικά στοιχεία, οπότε η λογική του «κάνουμε πράγματα, χωρίς να το φωνάζουμε» του Καρυπίδη είναι κάτι καινούργιο και όχι κατά ανάγκη αρνητικό. Αρκεί φυσικά να γίνονται πράγματα και η σιωπή να μην αποτελεί δικαιολογία αδυναμίας και καθυστέρησης.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος σύντομα θα κληθεί να ανοίξει τα χαρτιά του αφού υπάρχουν μια σειρά από θέματα για τα οποία έχει δεσμευτεί δημόσια. Για παράδειγμα έχει πει ότι θα απαλλαγεί από την Βέροια. Χρονικά το είχε τοποθετήσει τέλη Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου. Όπου να είναι δηλαδή. Μόλις βγει η απόφαση για τον πλειστηριασμό του Νέου Ρυσίου θα φανεί ποιες είναι οι προθέσεις του για το αθλητικό κέντρο της ομάδας. Θα το… χτυπήσει ή έχει κάτι άλλο κατά νου; Με την άνοδο στο «τσεπάκι» πλησιάζει η ώρα που θα πρέπει να εξασφαλίσει ότι ο Άρης θα μπορέσει να αγωνιστεί στη Football League, δίχως εμπόδια από ΕΕΑ, ΕΠΟ και νέο αθλητικό νόμο. Σε ανύποπτη στιγμή είχε αφήσει να διαρρεύσει επίσης ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με αμερικανό επενδυτή για συμμετοχή στην ΑΜΚ αλλά έκτοτε το θέμα έχει παγώσει. Αφήνω στο τέλος μεταγραφές και οικονομικό γιατί για το πρώτο είναι μάλλον νωρίς και για το δεύτερο θα πρέπει πρώτα να αποφασίσει η Γ.Σ του ερασιτέχνη το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου της νέας ΠΑΕ. Εκεί κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί άλλωστε.

Οι εξελίξεις συμπίπτουν με την περίεργη κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κανείς δεν ξέρει που θα κάτσει η μπίλια. Ο Άρης των επαγγελματικών κατηγοριών ασφαλώς και πρέπει να έχει λόγο στις εξελίξεις όχι όμως έτσι όπως θέλουν οι αυτόκλητοι επαναστάτες της Θεσσαλονίκης να το παρουσιάσουν επειδή έτσι τους συμφέρει. Ας μην ήμαστε ουτοπιστές. Ενωμένη Θεσσαλονίκη δεν πρόκειται να υπάρξει όταν τα τελευταία χρόνια Άρης και Ηρακλής υπήρξαν θύματα- και των δικών τους λαθών συμπεριλαμβανομένων- του λεγόμενου συστήματος. Οπότε ας αρχίσουν την επανάσταση χωρίς αυτόν…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: