Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Καυστική ανακοίνωση Μητρόπουλου


Ο Βίκτωρας Μητρόπουλος... Με αφορμή την αντιμετώπιση που είχε το Αιγάλεω από τη διαιτησία στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και τον διαφαινόμενο υποβιβασμό, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βίκτωρας Μητρόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση κατά της ΚΕΔ, του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου, και του Αχιλλέα Μπέου.

Στην ανακοίνωση ο Μητρόπουλος υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι... "την ευθύνη για το κατάντημα αυτό της διαιτησίας έχει η 3άδα της ΚΕΔ, κ.κ. Τεροβίτσας, Παπαδάκος και Φινοκαλιώτης, και κυρίως εκείνος που τελικά δίνει το ΟΚ για τον ορισμό των διαιτητών, δηλαδή ο πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Σοφοκλής Πιλάβιος".

Στη συνέχεια αναλύει τη διαδικασία για τον ορισμό των διαιτητών του κάθε αγώνα, όπου αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ ανάβει το "πράσινο φως". Μάλιστα, αποκαλύπτει το "φαινόμενο", όπως το χαρακτηρίζει, που παρατηρείται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, όταν "στο γραφείο του δέχεται επισκέψεις παραγόντων, οι οποίοι, πέραν των άλλων, του λένε και τη γνώμη τους για το ποιος διαιτητής θα είναι καλό να τους παίζει. Ο συχνότερος επισκέπτης είναι ο κ. Αχιλλέας Μπέος".

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αιγάλεω αναφέρεται και στον πίνακα των ύποπτων για στοιχηματισμό αγώνων της UEFA, τονίζοντας: "Είναι πολλά αυτά που έχουμε να δημοσιεύσουμε - όπως για ομάδες που κατά κύριο λόγο έχουν τηλεοπτική κάλυψη, γεγονός το οποίο επιτρέπει τον στοιχηματισμό, με Live Beting, κυρίως στην Κίνα και στη Μαλαισία, αλλά και για την πολιτική του κ. Πιλάβιου με τους προέδρους των ενώσεων που ήταν η δικλείδα ασφαλείας για όποιον διαιτητή δεν ήξερε τι σφύριζε.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν ο κ. Πιλάβιος στον σχετικό πίνακα των 'υπόπτων' για στοιχηματισμό αγώνων της UEFA διέκρινε ομάδες που είχαν συχνή παρουσία σε παράλογους στοιχηματισμούς, δεν πήρε κάποια μέτρα, ή και αυτός -σαν Eλληνας πολίτης που μαθαίνει για κάποιο 'σίγουρο' αποτέλεσμα- έπαιζε στοίχημα, με αυξημένες πιθανότητες, αφού είχε και τη γνώση για το ποιόν των διαιτητών που όριζε η ΚΕΔ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: