Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Πιλάβιος: "Εχουμε προτάσεις για την βία"


Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, με δήλωσή του την Μεγάλη Τρίτη, αναφέρθηκε στην απόφαση της Πολιτείας να κόψει τα χρήματα που δίνει η ΟΠΑΠ ΑΕ στις ομάδες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Οπως τόνισε η ομοσπονδία έχει έτοιμες τις προτάσεις για την καταπολέμηση της βίας.

"Πρώτος εγώ έχω εκφράσει τη θέση της ΕΠΟ πως η βία είναι αυτογκόλ στο ποδόσφαιρο. Στο πλαίσιο των δικών μας αρμοδιοτήτων που αφορούν στη θέσπιση πλαισίου κανόνων και στη διαχείριση των δραστηριοτήτων των εθνικών μας συγκροτημάτων και όχι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, έχουμε ξεκάθαρες προτάσεις για το πρόβλημα, οι οποίες θα μεταφραστούν σε συγκεκριμένα μέτρα για στην αυστηροποίηση των ποινών με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης τον προσεχή Ιούνιο. Οι προτάσεις αυτές έχουν κατατεθεί εδώ και δύο μήνες και τις γνωρίζουν όλοι οι καθ' ύλην αρμόδιοι εκπρόσωποι της πολιτείας, όπως επίσης γνωρίζουν ή οφείλουν να γνωρίζουν πως υπάρχουν διεθνείς κανονισμοί που απαγορεύουν την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου και προβλέπουν συγκεκριμένες διαδικασίες τις οποίες ακολουθούμε πιστά και υπεύθυνα", ανέφερε αρχικά.

Στην συνέχεια τόνισε: "Η πολιτεία, λοιπόν, πρέπει να κοιτάξει τις δικές της ευθύνες και δράσεις, όπως είναι η αποτελεσματική εφαρμογή μέτρων τάξης, αλλά και η επί μακρόν αναμενόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για την πειθαρχική δικαιοσύνη. Για να καταπολεμηθεί η βία που είναι ο κοινός στόχος όλων μας απαιτούνται προσπάθειες ουσίας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: