Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Μεγάλο ματς στο "Εμιρεϊτς"


Ο Τιερί Ανρί με τη φανέλα της Μπάρτσα Οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ ολοκληρώνονται τη Μεγάλη Τετάρτη με δύο αναμετρήσεις. Η Αρσεναλ φιλοξενεί στο "Εμιρέιτς" την κάτοχο του τίτλου, Μπαρτσελόνα, με τον Ανρί να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την πρώην ομάδα του, ενώ η Ιντερ υποδέχεται τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Novasports1).

Αρσεναλ-Μπαρτσελόνα

Αρσεναλ και Μπαρτσελόνα θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πριν τέσσερα χρόνια είχαν αναμετρηθεί στον τελικό με τους Καταλανούς να κατακτούν το τρόπαιο. Από εκείνη την ημέρα πολλοί πρωταγωνιστές είναι στην ίδια πλευρά, ωστόσο ένας έχει αλλάξει στρατόπεδο και θέλοντας και μη (κυρλιως το δεύτερο για τον ίδιο) όλα τα φώτα πέφτουν πάνω του. Ο λόγος για τον Τιερί Ανρί, ο οποίος θα βρεθεί για πρώτη φορά αντίπαλος της Αρσεναλ.

Τα προβλήματα για τον Βενγκέρ είναι πολλά, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στους Φαν Πέρσι, Γκαλάς, Τζουρού, Γκιμπς, και Ράμσεϊ, ενώ η συμμετοχή του Φάμπρεγκας θα αποφασιστεί από τον Αλσατό τεχνικό την τελευταία στιγμή. Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν και οι Αρσάβιν, Νασρί και Ντιαμπί, ωστόσο βρίσκονται κανονικά στην αποστολή.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα καταστρώνει τα πλάνα του χωρίς τον Ινιέστα, ενώ στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν την τελευταία στιγμή οι Ανρί, Αμπιντάλ. Ο πρώτος έχει δηλώσει ότι δεν θα ήθελε να αγωνιστεί κόντρα στους "κανονιέρηδες", αλλά αν επιλεχθεί θα αγωνιστεί κανονικά, ενώ ο δεύτερος Γάλλος, σύμφωνα με το ιατρικό τιμ της Μπαρτσελόνα, δεν είναι απόλυτα έτοιμος για να πάρει μέρος σε ένα τόσο σημαντικό αγώνα.

Ιντερ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Η ΤΣΣΚΑ θέλει να δώσει συνέχεια στο όνειρο. Η ρωσική ομάδα κόντρα στα προγνωστικά πέταξε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ τη Σεβίλλη και πλέον αντιμετωπίζει την Ιντερ του Μουρίνιο. Η πρωταθλήτρια Ιταλίας έχει την ευκαιρία να περάσει στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ωστόσο θα πρέπει να το αποδείξει στον αγωνιστικό χώρο.

Η Ιντερ θα φιλοξενήσει την ΤΣΣΚΑ με τους Λούσιο, Τιάγκο Μότα να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Οι παίκτες της ρωσικής ομάδας θα εμφανιστούν με μαύρα περιβραχιόνια, λόγω της τραγωδίας στο μετρό της Μόσχας τη Μεγάλη Δευτέρα, όπου η έκρηξη δύο βομβών αφαίρεσε τη ζωή σε 39 άνθρωπους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: