Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Κ.Α.Ε. Αρης-Η ώρα της εξιλέωσης

Η ώρα της εξιλέωσης

Οι παίκτες του Άρη γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο σημερινός αγώνας είναι η τελευταία τους ευκαιρία για να παραμείνουν ζωντανοί στον μεγάλο στόχο που είναι η παρουσία στο FINAL FOUR του EuroCup. Επίσης η τελευταία τους και μεγαλύτερη ευκαιρία για να εξιλεωθούν προς τους φιλάθλους τους για τα αρνητικά αποτελέσματα, όχι τα πρόσφατα αλλά όλης της χρονιάς. Επίσης ξέρουν ότι είναι η δική τους ώρα, αυτή κατά την οποία καλούνται να αποδείξουν ότι έχουν δυνατότητες και πίστη για να πετύχουν αυτό που φαντάζει ακατόρθωτο για ορισμένους, αλλά η ιστορία του αθλήματος έχει δείξει ότι όλα μπορούν να συμβούν.
Σήμερα στο κατάμεστο «Πάμπελον Φουέντε ντε Σαν Λουίς» της Βαλένθια στις 22:15 οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ καλούνται να διεκδικήσουν ως το τέλος τις ελπίδες πρόκρισης στην τελική φάση της διοργάνωσης. Μία απλή νίκη δεν αρκεί, μιας και μετά το 64-71 του Αλεξανδρείου απαιτείται και διαφορά από επτά πόντους και άνω, ώστε να συνεχίσουν να ελπίζουν ότι αυτή η χρονιά, η οποία είναι από τις δυσκολότερες και με βάση τα αποτελέσματα χειρότερες του συλλόγου, να έχει ευτυχή κατάληξη. Ο Τζέρεμι Ρίτσαρντσον ήταν ο μεγάλος απών του πρώτου αγώνα, η απουσία έγινε αισθητή και με το παραπάνω, με τον Αμερικανό να επιστρέφει και να τίθεται στην διάθεση του Ντέιβιντ Μπλατ. Αναφερόμενος στον σημερινό αγώνα είπε: «Ήρθαμε για έναν πολύ σημαντικό παιχνίδι, το κρισιμότερο της χρονιάς Θα βγούμε στο γήπεδο και θα προσπαθήσουμε σκληρά για να πάρουμε το αποτέλεσμα που χρειαζόμαστε για την πρόκριση. Οφείλουμε να παίξουμε δυνατά και να σταματήσουμε τα ατού της Βαλένθια, που απέδωσαν καλά στον πρώτο αγώνα μέσα στο γήπεδο μας. Πρέπει να έχουμε σταθερότητα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Πρέπει επίσης να φανούμε καλύτεροι στην επίθεση αυτή τη φορά και να έχουμε καλύτερα ποσοστά ευστοχίας σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια μας. Κατά την δική μου άποψη αν σκοράρουμε περισσότερους πόντους από ό,τι στον αγώνα της Θεσσαλονίκης, τότε θα έχουμε πιθανότητες πρόκρισης στο FINAL FOUR της διοργάνωσης».

Σπάχια: «Να υπερασπιστούμε το +7, με μία δεύτερη νίκη»

Στην Βαλένθια οι φίλαθλοι της ομάδας μπορεί να θεωρούν δεδομένη την πρόκριση στο FINAL FOUR του EuroCup όμως αυτή την άποψη δεν συμμερίζεται και ο Νέβεν Σπάχια.

Ο Κροάτης προπονητής της ισπανικής ομάδας με δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί τον απόλυτο βαθμό συγκέντρωσης από τους παίκτες του, ζητώντας τους να υπερασπιστούν το +7 του πρώτου αγώνα με μία δεύτερη νίκη, θέλοντας ουσιαστικά να… προλάβει τυχόν τάσεις χαλάρωσης λόγω του θετικού αποτελέσματος στο Αλεξάνδρειο. Ο Νέβεν Σπάχια υπογράμμισε αρχικά ότι: «Είναι ελάχιστα πράγματα τα οποία παραμένουν άγνωστα ανάμεσα στις δύο ομάδες πριν από τον δεύτερο αγώνα μας για τα προημιτελικά της διοργάνωσης του EuroCup. Ξέρουμε ότι διαθέτουμε μία ομάδα υψηλής ποιότητας που μπορεί να προκριθεί στο FINAL FOUR της Βιτόρια, το γνωρίζαμε και το πιστεύαμε από την αρχή της χρονιάς. Ουσιαστικά ήταν ο μεγαλός, πρώτος κα αντικειμενικός στόχος μας» ενώ συμπλήρωσε όσον αφορά την σημερινή αναμέτρηση: «Έχουμε κερδίσει στην Θεσσαλονίκη με επτά πόντους διαφορά, αλλά
αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Πρέπει να υπερασπιστούμε αυτό το +7 με μία νέα νίκη στο γήπεδο μας». Ο Κροάτης προπονητής επισήμανε τους κινδύνους λέγοντας: «Είναι δύσκολο να προετοιμάσεις μία ομάδα, όταν γνωρίζει ότι έχει ένα πλεονέκτημα ασφαλείας. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Άρης παίζει την τελευταία του ευκαιρία, δεν έχει τίποτα να χάσει και ο αγώνας θα είναι εξίσου δύσκολος και για τις δύο ομάδες. Ίσως λίγο περισσότερο για τον Άρη. Αλλά το βασικό είναι η συγκέντρωση στον μέγιστο βαθμό». Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για την ομάδα του Νέβεν Σπάχια που έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του. Μάλιστα οι «νυχτερίδες» διανύουν περίοδο φορμαρίσματος αφού μετά την εντός έδρας συντριβή από την Ρεάλ μετράνε ένα ρεκόρ 3-0, νικώντας εκτός Μπρουέσα και Άρη, ενώ εντός επικράτησαν της Μάλαγα.

Το ταξίδι

Ένα από τα λίγα ταξίδια όπου δεν υπήρχαν προβλήματα ήταν το χθεσινό που έκανε ο Άρης για την Βαλένθια. Η αποστολή ξεκίνησε στις 06:45 για την Ρώμη, που ήταν ο ενδιάμεσος σταθμός και με δύο ώρες αναμονής στην πόλη της Ιταλίας, ξεκίνησαν για την Βαλένθια, στην οποία έφτασαν περίπου στις 14:00 ώρα Ελλάδος. Αμέσως πήγαν στο ξενοδοχείο για μερικές ώρες ξεκούρασης.

Συνέχεια βίντεο

Ο Ντέιβιντ Μπλατ από την πρώτη στιγμή που μπήκε στο αεροπλάνο μέχρι να κατέβει στην Βαλένθια δεν σταμάτησε να δουλεύει μαζί με τους συνεργάτες του, Δημήτρη Πρίφτη και Στέφανο Δέδα. Συγκεκριμένα έβλεπαν το βίντεο του πρώτου αγώνα στο Αλεξάνδρειο για να δουν ξανά τα λάθη της ομάδας και να τα διορθώσουν ενόψει του σημερινού αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: