Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τα 4 κλειδιά για το deal!!

1. Η επισημοποίηση μέσω πρεσβείας. 2. Το οικογενειακό fund με άλλους πρίγκιπες. 3. Το swift transfer των 20 εκατ. ευρώ. 4. «Το πράγμα» σοβαρεύει λένε στον ΠΑΟ...
Τα 4 κλειδιά για το deal!
Το κουβάρι λύνεται ολοένα και περισσότερο όσον αφορά την υπόθεση του πρίγκιπα υποψήφιου αγοραστή της πλειοψηφίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να ξεκαθαρίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό η πορεία του πράγματος.
Και αυτό διότι ο κομιστής της πρότασης του πρίγκιπα Σουλτάν, ο Βλάσσης Τσάκας, διαβεβαίωνε χθες ότι ο πρίγκιπας θα βγάλει επίσημη δήλωση μέσω της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας προκειμένου να υπάρξει πλήρης πιστοποίηση της ύπαρξής του και του ενδιαφέροντός του.
Το πλάνο, μάλιστα, θέλει τον πρίγκιπα Σουλτάν να παραδίδει την ίδια ημέρα και λίγες ώρες αργότερα το πληρεξούσιο στον δικηγόρο Παναγιώτη Πετρόπουλο, προκειμένου να προχωρήσει τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του deal και όλα αυτά ενώ χθες είχαμε κάποια δεδομένα που έδωσαν σοβαρότητα στην όλη υπόθεση.
Βασικότερο όλων βεβαίως ήταν ότι ο πρίγκιπας υπάρχει μετά τη δημοσιοποίηση του (διπλωματικού) διαβατηρίου του και κατόπιν του γεγονότος ότι στον Παναθηναϊκό και στην οικογένεια Βαρδινογιάννη είχαν γνώση ότι αφενός μεν ο πρίγκιπας είναι υπαρκτό πρόσωπο, αφετέρου δε ότι η οικονομική επιφάνεια του ίδιου και των επιχειρήσεων που διατηρεί μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του είναι άκρως υπολογίσιμη (κάτι που σας αποκαλύψαμε χθες).
Συνοψίζοντας, τα «κλειδιά» για να προχωρήσει το deal είναι τέσσερα:
1) Σήμερα δεν έχουμε κάποιο χειροπιαστό δεδομένο όπως χθες, υπάρχει ωστόσο η παραδοχή από κύκλους της «πράσινης» ΠΑΕ ότι το πράγμα αρχίζει να γίνεται ολοένα και πιο σοβαρό. Το «ξεσκόνισμα» έχει ολοκληρωθεί και στο «τριφύλλι» ξέρουν ότι ο πρίγκιπας Σουλτάν... ζει και βασιλεύει, με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των επιχειρήσεών του. Απομένει να (απο)δείξει έμπρακτα και το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του Παναθηναϊκού.
2) Να υπάρξει πράγματι την προσεχή Δευτέρα ανακοίνωση-δήλωση του πρίγκιπα Σουλτάν μέσω της πρεσβείας της Σαουδικής Αραβίας. Εάν αυτό συμβεί, ουδείς θα έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει το παραμικρό ως προς την ύπαρξή του και τις προθέσεις του.
Πρόκειται, άλλωστε, για μία χώρα με τεράστια οικονομική δύναμη, που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη και είναι άκρως προσεκτική όταν πρόκειται για μέλη της ευρύτερης βασιλικής οικογένειας. Για αυτόν το λόγο, άλλωστε, αρκετοί θεωρούν ότι θα είχε ήδη παρέμβει εάν όλες αυτές οι αναφορές από την πλευρά του Βλάσση Τσάκα δεν είχαν δόση αλήθειας...
Πάντως, χθες από την πρεσβεία έλεγαν σε όποιον επικοινωνούσε μαζί τους: «Πάρτε τηλέφωνο ξανά τη Δευτέρα, διότι δεν εργάζεται κανείς εξαιτίας της αργίας που υπάρχει στη χώρα». Επί τη ευκαιρία να σημειώσουμε ότι ο Τσάκας έλεγε χθες πως ο Σαουδάραβας πρέσβης στη χώρα μας είναι συγγενής με τον πρίγκιπα Σουλτάν.
3) Σύμφωνα με τις πληροφορίες που καταφέραμε να συλλέξουμε, ο πρίγκιπας Σουλτάν εκπροσωπεί ένα οικογενειακό fund, που αποτελείται από 5-6 πριγκιπικά μέλη τα οποία έχουν και τις κατασκευαστικές (και άλλες) εταιρείες που διαχειρίζονται από κοινού.
Ο πρίγκιπας Σουλτάν λέγεται ότι είναι ο νεαρότερος και επειδή έχει αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό έχουν αποφασίσει να μπει «μπροστά» στο θέμα Παναθηναϊκός για να το «τρέξει», αλλά η γενικότερη κατεύθυνσή τους έχει να κάνει με επενδύσεις στην Ελλάδα.
Ουσιαστικά δηλαδή, όπως η οικογένεια Βαρδινογιάννη είχε όλα αυτά τα χρόνια τον Παναθηναϊκό και ήταν «μπροστά» αρχικά ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και κατόπιν ο Γιάννης Βαριδνογιάννης, έτσι συμβαίνει και με τον πρίγκιπα Σουλτάν, που (εάν προχωρήσει το deal) θα εκπροσωπεί συγκεκριμένα μέλη της (τεράστιας) οικογένειάς του. Μάλιστα, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει πολυμελής άφιξη πριγκίπων στη χώρα μας και όχι μόνο του πρίγκιπα Σουλτάν, εάν υπάρξει συμφωνία...
4) Η διαδικασία «swift transfer» που επικαλέστηκε ο Βλάσσης Τσάκας, εάν τελικώς υιοθετηθεί, θα ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση, καθώς ταχύτατα θα μεταφερθούν από τον ένα λογαριασμό στον άλλον τα 20 εκατ. ευρώ που αποτελούν την εγγύηση για την ολοκλήρωση του deal.
Φήμες για επικοινωνία με Τζίγγερ και συνάντηση!
Συνάντηση στο Λονδίνο την προσεχή Κυριακή ανάμεσα σε εκπροσώπους του πρίγκιπα Σουλτάν και ομόλογούς του της οικογένειας Βαρδινογιάννη, που προέκυψε μετά από χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του πρίγκιπα με τον Τζίγγερ, έφερε στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελιδα playsport.gr. Από την πλευρά Βαρδινογιάννη δεν υπήρξε το παραμικρό σχόλιο, ενώ ο κομιστής της πρότασης του πρίγκιπα Σουλτάν, Βλάσσης Τσάκας, τη διέψευσε κατηγορηματικά.
Στο ρεπορτάζ της ιστοσελίδας αναφερόταν κατ' αρχάς ότι ο Τζίγγερ και ο πρίγκιπας Σουλτάν είχαν την πρώτη απευθείας τηλεφωνική επαφή μεταξύ τους, ενώ «στο μεγάλο κυριακάτικο ραντεβού του Λονδίνου, που κλείσθηκε με μεγάλη εχεμύθεια και μυστικότητα, δεν θα συμμετάσχει ο ίδιος ο Τζίγγερ, αλλά ίσως παραστεί και αντιπρόσωπος άνθρωπος της οικογενείας Βαρδινογιάννη και της απολύτου δικής του εμπιστοσύνης.
Η πρόταση του σουλτάνου, οι εξουσιοδοτήσεις, οι εγγυήσεις και οτιδήποτε άλλο ζητηθεί από πλευράς εγγράφων θα τεθεί στο τραπέζι ενώπιον των δικηγόρων της οικογένειας Βαρδινογιάννη και του δικηγόρου του πρίγκιπα, Παναγιώτη Πετρόπουλου.
Ο σουλτάνος δεν θα ταξιδέψει ούτε αυτός στο Λονδίνο, αλλά θα έρθει κατευθείαν στην Αθήνα αν όλα κυλήσουν κατ' ευχήν και τα υπόλοιπα θα γίνουν χέρι με χέρι, με πρόθεση του ίδιου ακόμα και την άμεση καταβολή όλου του ποσού των 220.000.000 ευρώ για την αγορά των μετοχών, τις μεταγραφές και το νέο γήπεδο»!
Ο πλήρης φάκελος και η μυστική συνάντηση!
Ο Βλάσσης Τσάκας επιβεβαίωνε χθες το ρεπορτάζ μας που ανέφερε ότι στον Παναθηναϊκό γνώριζαν τα πάντα για τον πρίγκιπα Σουλτάν και εν μέρει το υστερόγραφο στην ανακοίνωση του Φορέα περί επαφής την προηγούμενη εβδομάδα με άνθρωπο της ΠΑΕ. Συνεπώς προέκυψαν δύο νέα δεδομένα:
1ον) Ο Βλάσσης Τσάκας παρέδωσε πλήρη φάκελο στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον οποίο δεν υπήρχαν μόνο το αντίγραφο του διαβατηρίου του πρίγκιπα και η πρότασή του για την απόκτηση του 54,7% των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη και το εν γένει πλάνο του για την ομάδα. Υπήρχαν και όλα τα απαραίτητα στοιχεία που πιστοποιούσαν την οικονομική του ευρωστία, αλλά και την αξιοπιστία εταιρειών και δινόταν η δυνατότητα ελέγχου μέσω τραπεζικών λογαριασμών.
2ον) Την περασμένη εβδομάδα υπήρξε πράγματι συνάντηση στελέχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός (Γόντικας) με συνεργάτη του Βλάση Τσάκα (ή τον ίδιο τον Τσάκα) στην Αθήνα, προκειμένου να ζητηθούν τα συγκεκριμένα στοιχεία που έπρεπε να προσκομίσει ο Τσάκας, μαζί με την επίσημη πρόταση για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της «πράσινης» ΠΑΕ.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: