Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Le Championnat: Πάει στο …αφιλόξενο «Λα Μοσόν» η Παρί!!

Δώδεκα ολόκληρα χρόνια έχει να γευτεί την χαρά της νίκης στο «Λα Μοσόν» η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Παριζιάνοι ταξιδεύουν σε αυτή την 8η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος στην έδρα της Μονπελιέ και θέλουν να …σπάσουν την κατάρα που κρατάει από το 1999 μέχρι σήμερα.

Η παρέα του Παστόρε και του Νενέ τα πάει εξαιρετικά φέτος, αφού αγνοεί την ήττα για εννιά διαδοχικά παιχνίδια σε Γαλλία και Ευρώπη. Από την μεριά της η Μονπελιέ επέστρεψε στην κορυφή του Le Championnat ξανά ύστερα από το διπλό με αντίπαλο την Αζαξιό (3-1).

Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα παιχνίδια,  ξεχωρίζει το ντέρμπι ανάμεσα σε Λιόν και Μπορντό στο «Ζερλάν» αλλά και το ματς της Μαρσέιγ στην έδρα της Βαλενσιέν, με τις δύο ομάδες να έχουν «προηγούμενα» από το 1993. Να σημειώσουμε πως οι φίλοι της Βαλενσιέν αν και  έχουν περάσει 18 χρόνια, δεν έχουν ξεχάσει το σκάνδαλο δωροδοκίας του τότε προέδρου των Μασσαλών, Μπερνάρ Ταπί, το οποίο είχε οδηγήσει την ομάδα τους στη δεύτερη κατηγορία. Στους Μασσαλούς την εποχή εκείνη αγωνιζόταν ο Ντιντιέ Ντεσάν ο οποίος ήταν αρχηγός!

Η πρωταθλήτρια Λιλ από την μεριά της, που προέρχεται από την ισοπαλία με την Μπορντό (1-1), φιλοξενεί στο «Μετροπόλ» τη Λοριάν, ενώ η Ρεν υποδέχεται τη Σεντ Ετιέν, με τους «στεφανούα» να μην έχουν νίκη στα πέντε τελευταία τους παιχνίδια.

Αναλυτικά η 8η αγωνιστική

Σάββατο, 24/9

Εβιάν-Καέν (20:00)
Λιλ-Λοριάν
Λιόν-Μπορντό
Νις-Ντιζόν
Τουλούζ-Νανσί
Βαλενσιέν-Μαρσέιγ
Μονπελιέ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)

Κυριακή, 25/9

Οσέρ-Σοσό (18:00)
Μπρεστ-Αζαξιό
Ρεν-Σεντ Ετιέν (22:00).


πηγή: theplayer.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: