Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΝΤ και Βερολίνο βάζουν φωτιά στην ελληνική κυβέρνηση!!

Εν μέσω σεναρίων, φημών, αλλά και κλίματος δυσπιστίας συναντώνται αύριο Κυριακή στις ΗΠΑ ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τη φυγή της Τρόικα άρον-άρον από την Αθήνα. Η συνάντηση τους αναμένεται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς ο κ.Βενιζέλος πρέπει να δώσει όλες τις διαβεβαιώσεις που ζητά η Τρόικα, ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να συνεχιστεί η δανειοδότηση προς την Ελλάδα.

Παραμονές της συνάντησης τόσο του κ.Βενιζέλου με την κ.Λαγκάρντ, όσο και των επαφών Παπανδρέου –Μέρκελ την Τρίτη στο Βερολίνο, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγανγκ Σόϊμπλε προκάλεσε νέα αναστάτωση, καθώς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής των όρων και των αποφάσεων της Συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, ρίχνοντας νερό στο μύλο των σεναρίων χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Σε αυστηρότερο ύφος ήταν λίγο αργότερα οι δηλώσεις του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Αντόνιο Μπόρχες, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε ο κ.Σόϊμπλε, προειδοποίησε: "Αν οι Έλληνες κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν, δε θα υπάρχει χρεοκοπία. Αλλά αν διστάζουν ή θεωρούν δύσκολο ή αδύνατον να κάνουν αυτά που πρέπει, τότε ένα είναι δύσκολο να την αποφύγουν".
Την ίδια ώρα, ένα εσωτερικό έγγραφο του Bloomberg με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου 2011 αποκαλύπτει σχέδιοτης Ευρώπης  για την επαναγορά μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF).

Ενώ αυτά συμβαίνουν εκτός συνόρων, στο εσωτερικό η Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ θυμίζει καζάνι που βράζει με βουλευτές να σκέφτονται ακόμα και το ενδεχόμενο παραίτησης, ώστε να διασωθούν από το νέο «τσουνάμι» μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ενώ ο αντιπρόεδρός της, Θεόδωρος Πάγκαλος, «ξαναφούντωσε» τις συζητήσεις περί συγκυβέρνησης με τη ΝΔ, με τον Γιώργο Παπανδρέου να σπεύδει να τις σβήσει....

Έπεσε στη Γη ο δορυφόρος της NASA

Ο βάρους έξι τόνων ερευνητικός δορυφόρος της NASA έπεσε σήμερα στη Γη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό που μπορεί να κατέληξαν κάποια συντρίμμια του.
Η είσοδος του δορυφόρου στην ατμόσφαιρα της Γης αναμενόταν ανάμεσα στις 06:45 και 07:45 ώρα Ελλάδος σήμερα, σημείωσε η NASA.

Στο διάστημα αυτό ο Ερευνητικός Δορυφόρος της Άνω Ατμόσφαιρας πέρασε πάνω από τον Καναδά και την Αφρική, όπως και από μεγάλες περιοχές του Ειρηνικού, του Ατλαντικού και του Ινδικού Ωκεανού.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία προσπαθεί τώρα να επιβεβαιώσει το σημείο από το οποίο εισήλθε στην ατμόσφαιρα και την ώρα που έγινε αυτό.
πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: