Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Πέντε οι στόχοι της ΑΕΚ!!

Εσοδα περιμένουν στην ΑΕΚ για να προχωρήσουν και σε κινήσεις ενίσχυσης. Οικονόμου σε πρώτο πλάνο. «Καψούρα» για Ούμπιντες. Σταντ μπάι ο Καραλής...
Πέντε οι στόχοι της ΑΕΚ
Η διαδικασία μοιάζει πλέον... συνηθισμένη. Στην ΠΑΕ αναζητούν έσοδα για να κλείσουν «τρύπες» και παράλληλα κινούνται για την αγωνιστική ενίσχυση της ομάδας.
Ετσι λειτούργησαν όλο το καλοκαίρι, έτσι συνεχίζουν και τώρα. Περιμένουν χρήματα -είτε από τους μετόχους είτε από αυτή την ιστορία με την Petit Chateau- ώστε να είναι συνεπείς προς τους παίκτες, εξοφλώντας υποχρεώσεις του παρελθόντος, και παράλληλα να έχουν έτοιμες κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας. Με πρώτο στη λίστα των «κιτρινόμαυρων» τον Βαγγέλη Οικονόμου, που αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την Καβάλα.
Οπως ενημερωθήκατε από το «Goal», στην ΑΕΚ έχουν προκρίνει την περίπτωση του 24χρονου μπακ. Εχουν ξεκάθαρη εικόνα για τις ικανότητές του από την παρουσία του με τη φανέλα της Καβάλας (και παλαιότερα του Ιωνικού) και εκτιμούν πως μπορεί να βοηθήσει, κυρίως επειδή μπορεί να καλύψει πολλές ανάγκες στην άμυνα, καθώς ο Οικονόμου αγωνίζεται ως αριστερός μπακ, ενώ δύναται να παίξει και ως κεντρικός αμυντικός (για την ακρίβεια, ως αριστερό στόπερ, όπως θέλει ο Χιμένεθ).
Η ΑΕΚ δεν διαθέτει επί της ουσίας μπακ απ του Νίκου Καράμπελα, ο οποίος μαζί με τον Μανωλά έχουν παίξει πέντε 90λεπτα έως τώρα. Μολονότι γι' αυτόν το ρόλο αποκτήθηκε το καλοκαίρι ο Κοντοές, ενώ μπορεί να παίξουν και οι Λαγός, Γεωργέας, στην Ενωση θέλουν μια λύση με παρόν και προοπτική. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που ο Οικονόμου μπορεί να καλύψει και θέση στο κέντρο της άμυνας, όπου και εκεί δεν περισσεύουν οι λύσεις.
Είναι παίκτης με προοπτική, με ενθουσιασμό για να αγωνιστεί στην ΑΕΚ και προσιτή τιμή. Μοναδικό ερωτηματικό φαίνεται να προκύπτει από τον περσινό τραυματισμό του, αλλά οι πληροφορίες που έχουν συλλέξει είναι καθησυχαστικές.
ΟΥΜΠΙΝΤΕΣ
Τον έχουν... καψούρα
Ο Οικονόμου φαντάζει ως η πρώτη επιλογή της ΑΕΚ για να κλείσει «τρύπες» στην άμυνα, αλλά η μεγάλη... καψούρα στα Σπάτα λέγεται Χαβιέρ Ούμπιντες. Ο 29χρονος Αργεντινός είναι παίκτης που θέλουν πολύ να ντύσουν στα κιτρινόμαυρα, καθώς εκτιμούν πως μπορεί να δώσει σπουδαίες λύσεις σε όλα τα επίπεδα.
Βλέπετε, ο Ούμπιντες μπορεί να αγωνιστεί τόσο στα άκρα (στη δεξιά πλευρά) όσο και στον άξονα, παίζοντας τόσο ως εσωτερικός χαφ όσο και ως επιτελικός μέσος.
Πολυεργαλείο, με επιβεβαιωμένες ικανότητες από την παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα, που θεωρείται πως μπορεί να κάνει τη διαφορά. Παρά το στενό πρέσινγκ που κάνει εδώ και καιρό ο Αρης στον Ούμπιντες, στην ΑΕΚ κρατούν ανοιχτή την υπόθεση και περιμένουν τις εξελίξεις στο οικονομικό κομμάτι, ώστε να κάνουν την κίνησή τους. Οπως φαίνεται, μάλιστα, ο Αργεντινός δείχνει διατεθειμένος να περιμένει την ΑΕΚ, καθώς θέλει στο μέλλον να παίξει στην Ευρώπη (αν και δεν μπορεί άμεσα λόγω της συμμετοχής του στα προκριματικά με τον Βόλο) και σε υψηλό επίπεδο.
ΑΛΒΑΡΕΖ
Βρίσκεται στη λίστα
Είναι γεγονός πως στην ΑΕΚ ήθελαν πρώτιστα παίκτη με δημιουργικές ικανότητες στο κέντρο, ωστόσο η προοπτική του Λεάντρο Αλβαρεζ βρίσκεται στα υπόψη τους.
Ο 30χρονος Αργεντινός έχει πείρα, δύναται να παίξει ακόμα και ως στόπερ και είναι μια περίπτωση που εξετάζεται ώστε να γίνει κίνηση, αν το επιτρέψουν τα οικονομικά.
ΓΙΑΚΟΥΠΟΒΙΤΣ
Με «τρέλα», αλλά...
Αν υπήρχε η οικονομική δυνατότητα, στην ΑΕΚ θα επιθυμούσαν να φέρουν «πακέτο» από τον Βόλο τους Ούμπιντες και Γιακούποβιτς. Ο 27χρονος πορτιέρο είναι πολύ ψηλά στην εκτίμηση των «κιτρινόμαυρων», αλλά το θέμα είναι τα χρήματα. Για τον Ελβετό γκολκίπερ ενδιαφέρονται πολλές ομάδες εντός κι εκτός συνόρων, κάτι που ανεβάζει το κασέ του.
Συν τοις άλλοις, πρόκειται για μια θέση όπου η ΑΕΚ διαθέτει δύο αξιόπιστες επιλογές στα πρόσωπα των Αραμπατζή και Κωνσταντόπουλου και δεν αποτελεί προτεραιότητα για την ομάδα. Αρα, επί του παρόντος μένει απλά πόθος.
ΚΑΡΑΛΗΣ
Παραμένει σταντ μπάι
Η περίπτωση του Γιάννη Καραλή απασχολεί την ΑΕΚ από το ξεκίνημα του καλοκαιριού. Παίκτης με προοπτική, δυνατότητα να αγωνιστεί τόσο στην κορυφή όσο και στα άκρα της επίθεσης, κρίνεται ως μια ενδιαφέρουσα προοπτική. Ο παίκτης θέλει πολύ να φορέσει τα κιτρινόμαυρα, αλλά επί του παρόντος το θέμα μένει στη γωνία.
Στην ΑΕΚ επιθυμούν, αν μπορέσουν να κινηθούν στη μεταγραφική αγορά, να κλείσουν πρώτιστα θέσεις όπου υπάρχει μεγάλο κενό στο ρόστερ και στη συνέχεια να κάνουν κάποια συμπληρωματική επιλογή. Στην ίδια λογική, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εξεταστεί και κάποιος άλλος παίκτης που θα μείνει ελεύθερος από τις δύο ομάδες. Ετσι κι αλλιώς, στην ΑΕΚ έχουν καταφτάσει δεκάδες προτάσεις για ποδοσφαιριστές και πρέπει η επιλογή να γίνει με τα σωστά κριτήρια.
«ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ»
Από εβδομάδα τα σπουδαία
Χωρίς κάποια ουσιαστική εξέλιξη πέρασε και η χθεσινή μέρα στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ΠΑΕ ΑΕΚ και την Petit Chateau SRL. Υπήρξαν κάποιες τηλεφωνικές επαφές -συνοδεύτηκε από φημολογία για συνάντηση, που δεν επιβεβαιώθηκε από καμία πλευρά- που έστειλαν τις ουσιαστικές εξελίξεις για την ερχόμενη εβδομάδα.
Οπως λεγόταν από «κιτρινόμαυρους» παράγοντες, συνεχίζεται ο εκατέρωθεν έλεγχος, ενώ παράλληλα οι Ιταλορώσοι επιθυμούν να διευθετήσουν και κάποια νομικά ζητήματα, αλλά και θέματα καθημερινότητας (όπως να ανοίξουν λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες). Ετσι, δεν υπήρξαν υπογραφές στο προσύμφωνο που θα καθόριζε τις βασικές αρχές στη συνεργασία της ΑΕΚ με την Petit Chateau.
Κάτι που αναμενόμενα αυξάνει την επιφυλακτικότητα που κυριαρχεί για την εξέλιξη της υπόθεσης. Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πάρα πολλά και δεν απαντώνται ουσιαστικά από την ΠΑΕ. Ωστόσο, όσο αυτή η υπόθεση βρίσκεται απλά σε επίπεδο διερεύνησης προθέσεων και ικανοτήτων τα ερωτηματικά περιστρέφονται απλά γύρω από τους χειρισμούς των διοικούντων, την ανατροπή δεδομένων που υπήρξε την προηγούμενη εβδομάδα και την πίεση που αισθάνονται για να εξασφαλίσουν πόρους.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: