Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Η μπουντεσλίγκα της κατάθλιψης!!

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συμβαίνει στην μπουντεσλίγκα τα τελευταία χρόνια. Τα περιστατικά σοβαρών ψυχολογικών προβλημάτων και κατάθλιψης σε ποδοσφαιριστές, δεν έχουν προηγούμενο. Είναι πολύ αυξημένα σε σύγκριση με άλλα πρωταθλήματα της Ευρώπης.
Η μπουντεσλίγκα της κατάθλιψης!
Και είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς. Τι συμβαίνει στην μπουντεσλίγκα; Ή τελικά μήπως στο γερμανικό πρωτάθλημα αυτά τα περιστατικά βγαίνουν στην φόρα, ενώ σε άλλα πρωταθλήματα μένουν μυστικά;

Έχουμε και λέμε, λοιπόν, αφού ο σκύλος έκατσε και συγκέντρωσε τα περιστατικά.

Σήμερα η Μπάγερν επιβεβαίωσε ότι ο Βραζιλιάνος αμυντικός Μπρένο χρειάζεται ψυχιατρική βοήθεια σε εξειδικευμένη κλινική, αφού είναι ύποπτος για εμπρησμό, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για το άγχος που έχει ο 21χρονος τον τελευταίο καιρό για την καριέρα του.

Αυτό, όμως, είναι το πιο πρόσφατο περιστατικό. Λίγες μέρες πριν ο 32χρονος γκολκίπερ στο Ανόβερο, ο Μάρκους Μίλερ, ανακοίνωσε πως πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα και θα μπει σε νοσοκομείο για θεραπεία.

Το πιο τραγικό περιστατικό έγινε τον Νοέμβριο του 2009, όταν ο τερματοφύλακας (και πάλι στο Ανόβερο) Ρόμπερτ Ένκε έφυγε από την ζωή στα 32 του. Έπασχε από κατάθλιψη μετά τον θάνατο της δίχρονης κορούλας του και αυτοκτόνησε. Κράτησε το πρόβλημά του μυστικό από την ομάδα, φοβούμενος ότι θα τον έδιωχναν όταν μάθαιναν ότι έχει τέτοιο πρόβλημα.

Αν πάμε τον χρόνο πιο πίσω θα θυμηθούμε την περίπτωση του Σεμπάστιαν Ντάισλερ της Μπάγερν, αλλά και του Τσέχου Γιαν Σίμακ, που έπαιξε στο Ανόβερο και την Στουτγκάρδη, όπως και του στόπερ Γιόζιπ Σίμουνιτς όταν ήταν στην Χέρτα.

Να προσθέσουμε τέλος και τον Αντρέας Μπίρμαν της Ζανκτ Πάουλι. Ο συγκεκριμένος παίκτης έφτασε στα πρόθυρα να βάλει ο ίδιος τέρμα στην ζωή του.

Σαν πολλά δεν μαζεύτηκαν, λοιπόν;

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: