Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Το τραγούδι της ντροπής!!

Σάλο έχει προκαλέσει βίντεο που δείχνει 4χρονο παιδί να τραγουδάει κατά των θυμάτων της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην τραγωδία του Μονάχου. Ξέσπασμα από το γιο του Μπάσμπι αλλά και τον Άλεξ Φέργκιουσον!
Το τραγούδι της ντροπής!
Λίγα μόλις 24ωρα μετά τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν στο "Έλαντ Ρόουντ", όπου μεταξύ άλλων οι οπαδοί της Λιντς και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιδόθηκαν σε ύβρεις κατά νεκρών, ο αρρωστημένος ποδοσφαιρικός φανατισμός έκανε εκ νέου την εμφάνισή τού στη Γηραιά Αλβιώνα.
Και μάλιστα με τον πλέον αποτροπιαστικό τρόπο, αφού video που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο δείχνει ένα 4χρονο παιδί να τραγουδάει υβριστικό σύνθημα για τα θύματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην αεροπορική τραγωδία του Μονάχου το 1958 (το περιβόητο "Munich Song" ή "Runway Song"), με τον... υπερήφανο πατέρα του να φροντίζει το συγκεκριμένο υλικό να κάνει το γύρο του κόσμου.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε μάλιστα την έκρηξη του Σάντι Μπάσμπι, γιου του θρυλικού Σερ Ματ Μπάσμπι ο οποίος είχε καταφέρει να επιζήσει τότε από την τραγωδία (23 συνολικά τα θύματα), ο οποίος δήλωσε στη "Daily Mail":
"Αυτή είναι μία άρρωστη και λυπηρή κατάσταση. Είναι αδιανότητο ότι μαθαίνουν σε ένα παιδί τεσσάρων ετών τις λέξεις από αυτό το αηδιαστικό τραγούδι. Έχω βρεθεί σε παιχνίδια που έχω ακούσει αυτό το τραγούδι. Προέρχεται από οπαδούς συγκεκριμένων συλλόγων. Δεν θα τους κατονομάσω αλλά ο κόσμος ξέρει για ποιες ομάδες μιλώ", τόνισε ο Σάντι Μπάσμπι, και συνέχισε:
"Μέχρι εδώ μπορώ να το καταλάβω. Όμως ένα τετράχρονο παιδί; Τώρα περνάμε σε άλλο επίπεδο. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι κάποιος το εκπαίδευσε να το τραγουδήσει. Τι στο καλό σκέφτονταν οι γονείς του; Με σοκάρει το ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τραγουδούν για το θάνατο νεαρών ανδρών τόσο εύκολα και νομίζουν ότι είναι αστείο. Θα πρέπει να σκεφτούν πόσο πονούν και υποφέρουν οι συγγενείς των θυμάτων καθώς και τους ανθρώπους που επέζησαν από το δυστύχημα. Τι θα πρέπει για παράδειγμα να σκέφτεται ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον; Μιλάμε για κάτι που έχει γίνει το 1958 και ακούγονται ακόμα τέτοια τραγούδια".
Λιντς όπως λέμε... Ζουλού
Την ίδια ώρα, ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ένωσε τη φωνή του μαζί με αυτή του Μπάσμπι όσον αφορά στην προβληματική συμπεριφορά των οπαδών, συγκρίνοντας τις συνθήκες που αντιμετώπισε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Λιντς με σκηνή από την ταινία "Ζουλού"!
"Ήταν κάτι το τροματικό. Υπήρχαν επτά μικρά φορτηγά της αστυνομίας γύρω από το ξενοδοχείο μας για προστασία. Υπήρχαν προβλήματα έξω από το ξενοδοχείο. Δεν ξέρω πόσοι εκατοντάδες από αυτούς ήταν εκεί. Ήταν όπως η ταινία "Ζουλού". Χριστέ μου! Όμως η αστυνομία ήταν φανταστική", τόνισε ο τεχνικός των "κόκκινων διαβόλων", ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν έχει βιώσει κάτι ανάλογο στα 25 χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα, δήλωσε:
"Όχι επειδή δεν είχαμε μείνει ποτέ μέσα στην πόλη του Λιντς, για αυτό το λόγο. Την επόμενη φορά θα πάμε Γλασκώβη και θα κατέβουμε στο γήπεδο με ελικόπτερο. Όσο για τα υβριστικά τραγούδια δεν ξέρω τι μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουν. Υποθέτω πως αυτό είναι κομμάτι της μοντέρνας κοινωνίας..."
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: