Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η πρώτη ήττα στην ευρωπαϊκή ιστορία της! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιά ομάδα έσπασε σαν σήμερα το αήττητο σερί που κρατούσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της, μετά από 40 ολόκληρα χρόνια. Ποιός παίκτης του ΟΦΗ βρισκόταν στο ρόστερ της.
Η πρώτη ήττα στην ευρωπαϊκή ιστορία της! (ΒΙΝΤΕΟ)
Στις 30 Οκτωβρίου του 1996 χάνει με 1-0 από τη Φενερμπαχτσέ στο «Όλντ Τράφορντ» στο πλαίσιο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο μήνας δεν είχε αρχίσει καλά για την ομάδα του Σερ ‘Αλεξ Φέργκιουσον, καθώς στις 20 Οκτωβρίου οι «κόκκινοι διάβολοι» γνώρισαν τη συντριβή με 5-0 από την Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ».
Ακολούθησε ακόμη μία εκτός έδρας ήττα από τη Σαουθάμπτον με 6-3 στις 26 Οκτωβρίου, ενώ η συνέχεια θα γινόταν ακόμα πιο δυσάρεστη για τον αγγλικό σύλλογο. Η Γιουνάιτεντ υποδεχόταν τη Φενερμπαχτσέ για το τρίτο παιχνίδι των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Ο νίκες στα δύο προηγούμενα παιχνίδια με Ραπίντ εντός (2-0) και Γιουβέντους στην Ιταλία (1-0), το όνομα, καθώς και η έδρα καθιστούσαν την Μάντσεστερ ως το απόλυτο φαβορί του αγώνα. Ωστόσο τα πράγματα εξελίχθηκαν εφιαλτικά…
Οι Τούρκοι, με τους οποίος αγωνιζόταν ο γνωστός μας από τα ελληνικά γήπεδα Ερόλ Μπουλούτ , στο 78΄ της αναμέτρησης έβαλαν τέλος σε ένα σερί που κρατούσαν οι «κόκκινοι διάβολοι» 40 ολόκληρα χρόνια.
Από την αρχή του ευρωπαϊκού της ταξιδιού τη σεζόν 1956-1957 οι Γιουνάιτεντ δεν είχε χάσει ποτέ στο σπίτι της, μέχρι που ήρθε ο Ελβίρ Μπόλιτς και έβαλε τέλος. Ο Βόσνιος με το ιστορικό γκολ που σημείωσε έγινε το πρόσωπο των ημερών, καθώς γκρέμισε ένα σερί που μοιάζει απίθανο να ξαναχτιστεί…
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μάντσεστερ Γ. (Φέργκιουσον): Σμάιχελ, Γκάρι Νέβιλ (82΄Φιλ Νέβιλ), Έργουιν , Μέι, Τζόνσεν,Μπατ, Μπέκαμ, Κρόιφ (67΄ Σκόουλς ), Ποντόρσκι (67΄Σόλσκιερ), Κιν, Καντονά
Φενερμπαχτσέ (Λαζαρόνι): Ρουστού, Ούτσε, Χεγκ (79΄Ουγκούν), Ακμπάς, Μπουλούτ, Γιαγκτσίογλου, Σεντούρκ, Ακγκουν (73΄Ντογκάν), Οκότσα, Κονσταντίνοφ, Μπόλιτς (82΄Ντασγκούν)
Πηγή: sday.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: