Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Γι` αυτό ξέσπασε ο Ιβκοβιτς...

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για το ξέσπασμα του Ντούσαν Ίβκοβιτς στο ματς με το Μαρούσι στο ΣΕΦ αφού οι «ερυθρόλευκοι» δεν ικανοποιούν με την απόδοσή τους.
Γι` αυτό ξέσπασε ο Ιβκοβιτς...
Κάτι έπρεπε να γίνει για να ξυπνήσει όσους κοιμήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο ΣΕΦ. Και ο Ντούσαν Ιβκοβιτς βρήκε τον τρόπο όχι μόνο να βάλει το ξυπνητήρι να κτυπήσει, αλλά έκρουσε με δύναμη το καμπανάκι του κινδύνου.
Δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Ντούντα δημιούργησε με έξυπνο τρόπο τεχνητή κρίση. Γιατί ούτε ρυθμό έχει βρει ο Ολυμπιακός, ούτε ικανοποιεί και κανέναν με την απόδοσή του. Οι 500 που βρέθηκαν στις εξέδρες γέμιζαν με το ζόρι το μισό Παπαστράτειο και δεν θα έκαναν αισθητή την παρουσία τους ούτε στον Κορυδαλλό. Ναι, φταίει και το χαμηλό επίπεδο της Α1, φταίει και το ότι το Μαρούσι κατέβηκε με το εφηβικό, συν κάτι άνδρες. Αλλά και με κανονική σύνθεση να κατέβαιναν οι αντίπαλοι, πόσοι θα έκαναν το κόπο να βρεθούν στο ΣΕΦ; Να ήταν 2000; Μπα... Εδώ με την Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, στο πρώτο εντός έδρας ματς της Ευρωλίγκα, ήταν δεν ήταν 3000 οι οπαδοί του Ολυμπιακού που στάθηκαν στο πλευρό της ομάδας τους.
Θέλει δουλειά πολλή για να γυρίσει ο τροχός και σίγουρα με εμφάνιση σαν τη χθεσινή, δεν πρόκειται να γυρίσει ποτέ. Εντάξει, κίνητρο δεν υπήρχε λόγω αντιπάλου, αλλά έτσι όπως είναι ο Ολυμπιακός, δεν δικαιούται να κάνει ποτέ αγγαρεία. Με εξαίρεση τον Σπανούλη, όλοι οι υπόλοιποι είχαν πολλά να δείξουν. Και οι περισσότεροι, πολλά να αποδείξουν. Τι έκαναν γι αυτό; Απολύτως τίποτα.
Γι αυτό και μπήκε στα αποδυτήρια ο Ιβκοβιτς και άρχισε να ωρύεται. Και δεν σταμάτησε στους παίκτες του. Τα έβαλε και με τον δημοσιογράφο που έκανε ερώτηση για τον Κώστα Σλούκα.
Ο Ντούντα δεν θέλει απλά να ξυπνήσει τους παίκτες του για τα τρία εκτός έδρας ματς που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρωλίγκα. Κάχα Λαμποράλ, ΑΓΟΡ και Καντού καλείται να αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός και η επαγρύπνηση δεν φτάνει. Γιατί δεν έχουν την ποιότητα να κερδίζουν οι ερυθρόλευκοι μόνο επειδή δεν κοιμούνται. Επί της ουσίας, ο Σέρβος θέλει να φέρει τους παίκτες του Ολυμπιακού προ των ευθυνών τους. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν πάρει ευκαιρίες και επί του παρόντος δεν δικαιολογούν την παρουσία τους σε μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ιβκοβιτς έχει επιλέξει και έχει δημιουργήσει αυτό το σύνολο, άρα έχει και την ευθύνη. Έχει μπει μπροστά, αλλά αν δεν τον δικαιώσουν όλοι όσοι βρίσκονται στην ομάδα, δεν θα έχουν άλλες ευκαιρίες.
Μην πάει ο νους σας μόνο στον Χάουαρντ. Ο Αμερικανός έπαιξε 11 λεπτά, έκανε 5 φάουλ, δεν μπορούσε να σκοράρει. Τουλάχιστον το πάλεψε αυτός στο μέτρο του δυνατού. Ούτε ο Κέσελ τον απασχόλησε σήμερα, απ' αυτόν δεν περιμένει να σκοράρει με το Μαρούσι. Και να το έκανε, δεν θα μετρούσε για κανέναν.
Ομως είχε κάθε λόγο να είναι εκνευρισμένος με τον Κεϊλίν Λούκας, που ναι μεν έβαλε 14 πόντους και 2 τρίποντα στο τέλος, αλλά έπαιζε άμυνα με το μάτια. Ο Γκαγκαλούδης και ο Ακεψιμαϊδης έκαναν ό,τι ήθελαν απέναντί του. Ο Αντιτς παίζει δίχως ενέργεια επί του παρόντος στη θέση "4" δεν δίνει καμία βοήθεια. Αλλος παίκτης ήταν στο Ευρωμπάσκετ, άλλος είναι στον Ολυμπιακό. Ο Σλούκας κοίταξε πρώτα να παίξει στην επίθεση και δεν πίεσε όσο ήθελε ο προπονητής του. Το ότι ο Ιβκοβιτς δεν δείχνει να πιστεύει στον 21χρονο γκαρντ είναι κάτι ξεχωριστό, σε σχέση με τη διάθεση που πρέπει να έχει ο ίδιος. Οι απαντήσεις δίνονται στο γήπεδο και ο Σλούκας πρέπει να δείξει μέσα στο παιχνίδι ότι ο Ιβκοβιτς κάνει λάθος. Στο χέρι του είναι, γιατί το ταλέντο του ξεχειλίζει. Θέμα μυαλού είναι καθαρά.
Ολα αυτά, βέβαια, είναι το ένα σκέλος της συζήτησης και έχει να κάνει με τα περιθώρια βελτίωσης του υπάρχοντος υλικού. Ομως ό,τι και να γίνει, το ταβάνι του Ολυμπιακού θα παραμείνει χαμηλό. Ο Ιβκοβιτς έχει αντιληφθεί πως κάτι πρέπει να αλλάξει, έστω κι αν δεν συνηθίζει να κάνει μεταγραφές μεσούσης της περιόδου. Το ότι ο Ολυμπιακός θα ενισχυθεί είναι δεδομένο. Απλά το ζητούμενο είναι το τάιμινγκ. Αν ο Ντούντα κρίνει ότι με την τωρινή σύνθεση οι ερυθρόλευκοι μπορούν να φτάσουν στους "16", είναι προτιμότερο να περιμένει το τέλος της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα. Οταν θα έχουν ξεκαθαρίσει πολλά και σε ό,τι αφορά στο ΝΒΑ. Αλλιώς, πρέπει να κινηθεί άμεσα. Λογικά, ο Ιβκοβιτς θα περιμένει μέχρι να παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία. Αλλαγή για τα μάτια του κόσμου δεν θα γίνει. Μόνο για να αλλάξει την εικόνα του Ολυμπιακού.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: