Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Αυτοί που εκτέλεσαν διπλή αποστολή!!

Ποιοι είναι οι παίκτες που έχουν αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό και ποιοι κατάφεραν να ξεχωρίσουν με την προσφορά τους και στις δύο ομάδες.

Αυτοί που εκτέλεσαν διπλή αποστολή
Εικοσιπέντε παίκτες είναι αυτοί που αγωνίστηκαν σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και κάποιοι που κατάφεραν να πανηγυρίσουν μεγάλες νίκες, τίτλους και το χειροκρότημα του κόσμου.
Ποιοι είναι, όμως αυτοί; Από τον Παναθηναϊκό στον ΠΑΟΚ πήγαν 13 παίκτες. Πρόκειται για τους Μιχάλη Μπέλλη,Θανάση Δημόπουλο, Κώστα Φρατζέσκο, Σπύρο Μαραγκό, Γιώργο Γεωργιάδη, Δημήτρη Μάρκο, Λεωνίδα Βόκολο, Κώστα Χαραλαμπίδη, Θανάση Τσίγκα, Σαντόρ Τόργκελε, Κώστα Χαλκιά, Φίλιππο Δάρλα, Μπράις Μουν. Από τον ΠΑΟΚ στον Παναθηναϊκό πήγαν οι Αχιλλέας Ασλανίδης, Χρήστος Τερζανίδης, Άγγελος Αναστασιάδης, Χρήστος Δημόπουλος, Νίκος Καραγεωργίου, Πέρσι Ολιβάρες, Παντελής Κωνσταντινίδης, Γιώργος Θεοδωρίδης, Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Χρήστος Μελίσσης, Ντάνι Φερνάντες.
Ο Άγγελος και το ρεκόρ του
Φυσικά όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει γράψει τη δική του ιστορία καθώς είναι ο μοναδικός που πέρασε και από τις δύο ομάδες και ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής ενώ έχει κατακτήσει  πρωτάθλημα τόσο με τον ΠΑΟΚ (1976) όσο και με τον Παναθηναϊκό (1984) όπως και κύπελλα (δύο Κύπελλα με τον Παναθηναϊκό, το 1982 και 1984 και ένα με τον ΠΑΟΚ (1974) . Πρωτάθλημα και με τους δύο κατέκτησαν και οι Αχιλλέας Ασλανίδης, Χρήστος Δημόπουλος.
Οι κυπελλούχοι
Επτά είναι οι παίκτες που κατέκτησαν κύπελλα και με τις δύο ομάδες: Ο Μιχάλης Μπέλλης, ο Αχιλλέας Ασλανίδης, ο Άγγελος Αναστασιάδης, ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο Δημήτρης Μάρκος, ο Παντελής Κωνσταντινίδης, ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
Ο μίστερ φάουλ
Στον ΠΑΟΚ κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει και την παρουσία του Κώστα Φραντζέσκου. Μετά από 109 εμφανίσεις στον Παναθηναϊκό και 26 γκολ, ήρθε στην Τούμπα και έκανε απίστευτα πράγματα. 129 συμμετοχές, 54 γκολ και τα περισσότερα με εκτελέσεις φάουλ.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: