Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Μαύρο φίδι που τον έφαγε!!

Κατόρθωμα για τον Ολυμπιακό! Προηγούταν 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» του ΟΦΗ, όμως από το... πουθενά με δύο γκολ στο 74' και στο 77' ισοφαρίστηκε σε 2-2! Πρώτη απώλεια εντός έδρας.
Μαύρο φίδι που τον έφαγε!
Ο Ολυμπιακός ήταν... καταιγιστικός για 70 λεπτά, προηγήθηκε 2-0 με γκολ του Τζιμπούρ στο τέλος των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και του Μιραλάς στο 62΄, ωστόσο εντελώς ξαφνικά και κόντρα στην εξέλιξη του ματς, ο ΟΦΗ με τέρματα του Μάντζιου στο 74' και του Γεωργίου στο 77' διαμόρφωσε το τελικό 2-2! Μετά την ισοφάριση οι Πειραιώτες... σοκαρίστηκαν και δεν μπόρεσαν να πιέσουν ιδιαίτερα για κάποιο τρίτο γκολ.

Οι Πειραίωτες έφτασαν τους 14 βαθμούς, έναν παραπάνω από τον Παναθηναϊκό που έχει όμως και ένα ματς λιγότερο και δύο λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ατρόμητο, που έχει δύο παιχνίδια περισσότερα. Ο ΟΦΗ, που μετά το 0-0 με τον ΠΑΟΚ και το 3-1 επί της ΑΕΚ, «σταμάτησε» και τον Ολυμπιακό, έφτασε τους εννιά βαθμούς.
Ψάχνοντας τον... αντί-Ιμπαγάσα!

Εκπλήξεις επιφύλασσε η αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού, καθώς ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτίμησε να μην ξεκινήσει τον Ιμπαγάσα, ώστε να τον ξεκουράσει ενόψει του ευρωπαϊκού ματς με την Ντόρτμουντ. Έτσι λοιπόν, την θέση του στην αρχική ενδεκάδα πήρε ο Φετφατζίδης, ωστόσο την θέση του στα χαφ κάλυψε ο Ιμπαγάσα. Για τους Πειραιώτες κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κοστάντσο, αριστερά της άμυνας ο Χολέμπας, δεξιά ο Μανιάτης, ενώ το κεντρικό δίδυμο αποτελούταν από τους Μαρκάνο και Μέλμπεργκ. Τα δύο κεντρικά χαφ ήταν ο Ορμπάιθ με τον Μακούν, ενώ μπροστά τους έπαιζε ο Μιραλάς. Δεξιά έπαιζε ο Αμπντούν, αριστερά ο Φετφατζίδης και στην κορυφή ο Τζιμπούρ. Βέβαια, στην εξέλιξη του πρώτου 45λεπτου πολλές φορές οι Μιραλάς και «Φέτφα» άλλαζαν θέσεις.

Για τον ΟΦΗ κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κάρολ, στα δεξιά της άμυνας ο Γαλανόπουλος, αριστερά ο Μπουλούτ και κεντρικό δίδυμο οι Ταυλαρίδης και Γεωργίου. Από εκεί και πέρα στη μεσαία γραμμή ήταν οι Κάλαϊτζιτς, Μπόντορ και Λόπεθ Ζ., λίγο πιο μπροστά τους οι Σίσιτς και Λοπεθ Ζ., ενώ μόνος του μπροστά έπαιζε ο Μάντζιος. Ο Έλληνας φορ ουσιαστικά ήταν στη σέντρα και όλοι οι άλλοι αμυνόντουσαν πίσω από τη μεσαία γραμμή.

Ο Ραφίκ μιλάει στο τέλος...

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και από τα πρώρα λεπτά πίεσε ψηλά τον ΟΦΗ. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές, που οι «ερυθρόλευκοι» άλλαζαν πάσες έξω από την περιοχή των Κρητικών. Ο Νίκος Αναστάπουλος είχε παρατάξει την ομάδα του πολύ αμυντικά και με σαφείς εντολές να... χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 18', όταν το σουτ του Χολέμπας έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 21' είχαμε την... απάντηση των φιλοξενούμενων. Μετά από ωραίο «τριγωνάκι», ο Χ. Λόπεθ βγήκε τετ α τετ με τον Κοστάντσο, ωστόσο ο πορτιέρο των «ερυθρολεύκων» αντέδρασε εξαιρετικά και έδιωξε σε κόρνερ!

Αυτή και η μοναδική ευκαιρία του ΟΦΗ στο πρώτο μέρος, καθώς στην συνέχεια ακολούθησε ένας επιθετικός... μονόλογος του Ολυμπιακού. Παρόλα αυτά, οι Κρητικοί αμυνόντουσαν πολύ καλά, με αποτέλεσμα η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να απειλεί μόνο με μακρινά σουτ, όπως αυτά του Φετφατζίδη και του Μακούν. Η εξέλιξη αυτή είχε προβληματίσει τον Βάσκο τεχνικό, ο οποίος από το 30' είχε σηκώσει παίκτες για ζέσταμα, ώστε να κάνει αλλαγές με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Στο πρώτο λεπτό όμως των καθυστερήσεων... μίλησε ο Τζιμπούρ. Μετά από εξαιρετική ασίστ του Μακούν, ο Φετφατζίδης έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ο Κάρολ απέκρουσε προσωρινά και ο Αλγερινός που ακολούθησε την φάση, με κοντινή κεφαλιά σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Ο Κάρολ έπιανε, ο Ολυμπιακός έβαζε!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε φουριόζος και στο δεύτερο ημίχρονο και στα πρώτα 15 λεπτά έχασε τρεις καλές ευκαιρίες. Πρώτα ο Κάρολ σταμάτησε το καλό σουτ του Μακούν, μετά ο Τζιμπούρ σημάδεψε άουτ και λίγο αργότερα ο Μιραλάς έβγαλε την μπάλα άουτ σε τετ α τετ. Με τους γηπεδούχους να είναι συνεχώς στην επίθεση και τους παίκτες του ΟΦΗ να μην... προλαβαίνουν να διώχνουν, δεν άργησε να γίνει και το 2-0. Ο Μανιάτης έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Μιραλάς επιχείρησε στην κίνηση το σουτ από το πέναλτι, ο Κάρολ απέκρουσε αρχικά, όμως ο Βέλγος με δεύτερη προσπάθεια σε κενή εστία έκανε το 2-0.

Απίστευτο σοκ!

Από το γκολ του Μιραλάς και μετά ο Ολυμπιακός έριξε ρυθμούς και... χαλάρωσε πολύ. Οι παίκτες και μάλλον και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, θεώρησαν πως θα πάρουν εύκολα τη νίκη και απλά περίμεναν να λήξει το ματς. Σε εκείνο το σημείο όμως, αποφάσισε ο ΟΦΗ να... δαγκώσει. Αρχικά στο 74' ο Μάντζιος με κεφαλιά, μετά από μακρινό φάουλ και λάθος έξοδο του Κοστάντσο, μείωσε σε 2-1 και στην συνέχεια ο Γεωργίου μετά από εκτέλεση κόρνερ και... αναμπουμπούλα στην περιοχή των Πειραιωτών, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2! Η ισοφάρισε «σόκαρε» τους γηπεδούχους, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά προσπάθησαν να πιέσουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έχασαν μία καλή ευκαιρία με τον Μοντέστο στο 92', όμως το 2-2 έμεινε μέχρι το φινάλε!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κοστάντσο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Τζιμπούρ, Μιραλάς, Φετφατζίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ (70' Μοντέστο), Μακούν (80' Πάντελιτς), Αμπντούν (46' Ιμ παγάσα).

ΟΦΗ: Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Μάντζιος, Κάλαϊτζιτς, Μπόντορ (76' Ρόβας), Γεωργίου, Σίσιτς (67' Καπάνταης), Χ. Λόπεθ, Ζ. Λόπεθ (72' Βερόν).

Το Live της αναμέτρησης

90+3 Τέλος της αναμέτρησης
92' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα εκτελεί τον κόρνερ, ο Μοντέστο αμαρκάριστος παίρνει την κεφαλιά, όμως ο Κάρολ μπλοκάρει και μάλιστα άνετα!
83' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μιραλάς μπαίνει στην περιοχή και κάνει το γύρισμα, όμως η μπάλα περνάει από όλους.

80' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Πάντελιτς στην θέση του Μακούν

77' Γκολ για τον ΟΦΗ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η άμυνα του Ολυμπιακού δεν διώχνει, ο Βερόν κάνει το σουτ, όμως η μπάλα σταματά στα σώματα. Ο Γεωργίου τελικά με σουτ από κοντά στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.
76' Αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Ρόβας εισέρχεται στον αγώνα αντί του Μπόντορ.

74' Γκολ για τον ΟΦΗ. Μετά από εκτέλεση φάουλ λίγο κάτω από το κέντρο, ο Μάντζιος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοστάντσο, που έκανε λάθος έξοδο και έπεσε πάνω στους αμυντικούς του.
71' Αλλαγή για τον ΟΦΗ. Ο Βερόν στην θέση του Λόπεθ

70' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Μοντέστο στην θέση του Ορμπάιθ

68' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Καμπάνταης στην θέση του Σίσιτς.
62' Γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Μανιάτης έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Μιραλάς επιχειρεί το σουτ στην κίνηση από το πέναλτι, όμως ο Κάρολ αποκρούει. Με δεύτερη προσπάθεια όμως σε κενή εστία ο Βέλγος στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.
59' Σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μανιάτης με «σκαφτή» μπαλιά βγάζει τετ α τετ τον Ιμπαγάσα, αυτός προσπαθεί να περάσει τον μπάλα από τον Κάρολ, όμως φεύγει άουτ.
48' Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα βγάζει ωραία στον Τζιμπούρ, αυτός πιάνει αμέσως το σουτ, όμως η μπάλα φεύγει ελάχιστα άουτ.
46' Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Ο Τζιμπούρ δίνει ωραία στον Μακούν, ο Καμερουνέζος επιχειρεί το σουτ έξω από την περιοχή, όμως ο Κάρολ πέφτει και μπλοκάρει.

46' Αλλαγή για τον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα στην θέση του Αμπντούν
46' Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με δύο - τρία λεπτά καθυστέρηση

* Το ματς δεν ξεκινά, καθώς υπάρχει στην κερκίδα ένα πανό που ο διαιτητής ζητά να κατέβει. Ακούγοναι από τα μεγάφωνα οι συστάσεις, ωστόσο ο κόσμος αποδοκιμάζει και φωνάζει συνθήματα κατά των πολιτικών.
45+2' Τέλος πρώτου ημιχρόνου

45+1' Γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Μακούν με εκπληκτική μπαλιά βρίσκει τον Φετφατζίδη μέσα στην περιοχή, αυτός κάνει το σουτ, όμως ο Κάρολ αποκρούει. Η μπάλα παίρνει ύψος και ο Τζιμπούρ με κεφαλιά σε κενή εστία κάνει το 1-0.
40' Ωραία συνεργασία του Τζιμπούρ με τον Μακούν, το σουτ του τελευταίου όμως φεύγει άουτ.
35' Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να πιέζει ψηλά, ωστόσο δεν έχει κλασικές ευκαιρίες.
31' Καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Φετφατζίδης θα κάνει αμέσως το σουτ μέσα στην περιοχή, όμως ο Κάρολ θα μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.
25' Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Τζιμπούρ στρώνει στον Φετφατζίδη, το σουτ όμως του τελευταίου έξω από την περιοχή, φεύγει πάνω από την εστία.
21' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Μετά από ωραίο «τριγωνάκι» ο Χ. Λόπεθ βγαίνει απέναντι από τον Κοστάντσο, σουτάρει, όμως ο πορτιέρο του Ολυμπιακού διώχνει με τα πόδια σε κόρνερ.
18' Καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Μετά από εκτέλεση φάουλ με πάσα, ο Χολέμπας πιάνει το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

15' Γρήγορος ρυθμός από τον Ολυμπιακό που πιέζει πολύ. Υπάρχουν στιγμές που οι Πειραιώτες αλλάζουν πάσες έξω από την περιοχή των Κρητικών.

12' Υβριστικά συνθήματα για τον Γιώργο Παπανδρέου ακούγονται από την εξέδρα.
8' Σουτ του Μανιάτη, μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα ο Κάρολ
5' Πολύ δυνατά έχει ξεκινήσει ο Ολυμπιακός

1' Έναρξη της αναμέτρησης

* Πριν την έναρξη του ματς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Λεωνίδα Ανδριανόπουλο.


Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός:
Κοστάντσο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ορμπάιθ, Μακούν, Αμπντούν, Φετφατζίδης, Τζιμπούρ, Μιραλάς.

ΟΦΗ: Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Μάντζιος, Κάλαϊτζιτς, Μπόντορ, Γεωργίου, Σίσιτς, Χ. Λόπεθ, Ζ. Λόπεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: