Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Τυχαίο; Δεν νομίζω Νικόλα!!

O Μιχάλης Ανδρεαδάκης γράφει για τη νέα επιτυχία του ΟΦΗ με το 2-2 στο «Γ. Καραϊσκάκης» που αποτελεί απόδειξη της φετινής δυναμικής της κρητικής ομάδας!
Τυχαίο; Δεν νομίζω Νικόλα!
Αντε με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ να αποδώσεις την ισοπαλία στο γεγονός ότι ο Ρόι Κάρολ «κατέβασε ρολά», όποτε χρειάστηκε να επέμβει. Αντε στον αγώνα με την ΑΕΚ να πεις ότι έπαιζε στην «καυτή» του έδρα, το «Γεντί Κουλέ» και ευτύχησε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες της Ενωσης.
Για την τεράστια ανατροπή και τη μεγάλη ισοπαλία με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» τι δικαιολογία μπορεί να βρει και ο πλέον δύσπιστος για τον φετινό ΟΦΗ; Εντάξει, μπορεί να δεχθώ ότι...κοιμήθηκε ο Θεός και μαζί του «κούρνιασε» στην εστία του και ο Φράνκο Κοστάντσο.
Ωστόσο, θέλετε κι άλλες αποδείξεις για να καταλάβετε ότι τελικά οι Κρητικοί είναι ομάδα που δεν ξέρουν να... χάνουν; Πως αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου δείχνουν να μην... χαμπαριάζουν ούτε από έδρες, ούτε από αντιπάλους!
Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, είδαμε για πρώτη φορά και κάτι που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τον ΟΦΗ. Ο,τι είναι μια ομάδα που δεν πετάει «λευκή πετσέτα» στον αγωνιστικό χώρο ακόμα κι όταν βρίσκεται «καταδικασμένη» πίσω στο σκορ με δύο γκολ.
Εκεί, που ο Ολυμπιακός σκεφτόταν ήδη τον αγώνα με τη Ντορτμουντ, ο ΟΦΗ μπήκε ανέλπιστα στο παιχνίδι. Ας είναι καλά ο Κοστάντσο! Ο Βαγγέλης Μάντζιος βρήκε δίχτυα για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι και ο Γιώργος Γεωργίου είχε την τύχη με το μέρος του για να φέρει τα πάνω-κάτω στο παιχνίδι.
Πολλοί σίγουρα στοιχημάτιζαν ότι ήταν θέμα χρόνου στο φινάλε να έρθει το τρίτο γκολ από τον Ολυμπιακό. Γι αυτό και «πλήρωνε» ελάχιστα (μόλις 2.30) αλλά, όπως αποδείχθηκε, πήγαν όλοι στον... κουβά. Ετσι ο ΟΦΗ έμελλε τελικά να γίνει η πρώτη ομάδα που «έσπασε» το εντός έδρας ρεκόρ του Ολυμπιακού!
Μια ισοπαλία που ισοδυναμεί ουσιαστικά με μια «αποστομωτική» απάντηση σ' όσους προεξοφλούσαν την έκβαση του αγώνα πριν καν τη σέντρα του και είχαν «κολλήσει» στον ΟΦΗ την ταμπέλα του «παραρτήματος». Και θυμηθείτε με ότι έπονται κι άλλες ανάλογες απαντήσεις σ' όλους αυτούς στο μέλλον.
Αναμφίβολα, είναι μεγάλο πράγμα για τα αγωνιστικά δεδομένα του ΟΦΗ να παίρνει βαθμό κόντρα στον Ολυμπιακό, χωρίς να έχει στη σύνθεση του ένα παίκτη «βαρόμετρο» όπως είναι ο Σουμπίνιο και τον Φώτη Παπουλή που μόνο λόγω τραυματισμού ή τιμωρίας θα έχανε τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα.
Κι όμως οι Κρητικοί αποδεικνύεται ότι πέτυχαν, με τις μεταγραφικές κινήσεις που έκαναν στο... παρά πέντε, να αποκτήσουν «βάθος» στον πάγκο τους και να εκμηδενίσουν τις διαφορές που μπορεί να φέρει η αντικατάσταση ενός βασικού ποδοσφαιριστή από έναν αναπληρωματικό.
Ο Νίκος Αναστόπουλος, που χειροκροτήθηκε θερμά από τους «ερυθρόλευκους» οπαδούς, δεν έκρυψε στο φινάλε τα συναισθήματα του για τον Ολυμπιακό και φάνηκε ουσιαστικά σαν να... απολογείται για το γεγονός ότι κατάφερε να στερήσει βαθμούς απέναντι στην αγαπημένη του ομάδα.
Κι όμως, όπως αποδεικνύεται, Νικόλα, τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: