Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Ο οκτάλογος του πρωτοπόρου!!

Μετά από οκτώ αγωνιστικές ο Ατρόμητος εξακολουθεί να στρογγυλοκάθεται στην κορυφή της Superleague όντας, μάλιστα, αήττητος.
Ο οκτάλογος του πρωτοπόρου
Αναλυτικά
1. Ο σωστός, και κυρίως έγκαιρος, μεταγραφικός σχεδιασμός. Πιστώνεται στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Γιάννη Αγγελόπουλο, έναν άνθρωπο που συνειδητά μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αν και το ρόστερ άλλαξε εκ βάθρων, ο Ατρόμητος είχε ολοκληρώσει έγκαιρα τις βασικές κινήσεις του και εν συνεχεία έβαλε τις τελευταίες πινελιές (Μήτρογλου).
2. Η οικονομική συνέπεια της διοίκησης. Σε ένα εξαιρετικά αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον, ο Γιώργος Σπανός πληρώνει πάντα την πρώτη του μηνός. Στοιχείο σημαντικό για την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών που επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στη δουλειά τους μέσα στο γήπεδο και μόνο.
3. Η παραμονή του ίδιου τεχνικού τιμ για Τρίτη συνεχή σεζόν. Ο Γιώργος Δώνης και οι βασικοί συνεργάτες του (Αγγελίνας, Μένταν, Γεωργίτσας) ξέρουν επακριβώς τις ανάγκες της ομάδας και δουλεύοντας μαζί επί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν αποκτήσει τη χημεία που χρειάζεται κάθε τεχνικό τιμ.
4. Το καλό σκάουτινγκ τόσο για τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους όσο και για τους επόμενους αντιπάλους. Πιστώνεται στον επικεφαλής σκάουτινγκ, Τόλη Αποστόλου, τον άνθρωπο που οργώνει κάθε χρόνο την Ελλάδα για να ανακαλύπτει νέα ταλέντα (αλλά και να κατασκοπεύει ομάδες). Οι αναλύσεις του είναι πάντα πολύτιμες για τον Γιώργο Δώνη.
5. Ο ελληνικός κορμός. Για τις ομάδες της δυναμικότητας του Ατρομήτου το να υπάρχουν αρκετοί Ελληνες στο ρόστερ αποτελεί προϋπόθεση επιτυχίας. Οι Περιστεριώτες επενδύουν στον Ελληνα ποδοσφαιριστή (Σκόνδρας, Γιαννούλης, Τάτος, Μήτρογλου, Φυτανίδης, Καραγκούνης είναι μόνιμα στελέχη της 11άδας) και δικαιώνονται από τη συνοχή και το καλό κλίμα που παρουσιάζει η ομάδα.
6. Το πάθος. Στοιχείο που έλειπε από την περσινή ομάδα του Ατρομήτου και είχε επισημανθεί πολλάκις. Ο φετινός Ατρόμητος βγάζει ενέργεια μέσα στο γήπεδο και όταν χρειάζεται οι παίκτες του ρίχνουν και…καμιά κλοτσιά. Κόντρα στον Πανιώνιο, το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ λειτούργησε σαν έξτρα κίνητρο και τους απογείωσε προς τη νίκη. Πέρυσι το ίδιο γεγονός θα δημιουργούσε προβλήματα και θα έφερνε έξτρα άγχος.
7. Η ομοιογένεια. Παράξενο για μία ομάδα που έκανε 12 μεταγραφές το καλοκαίρι αλλά συμβαίνει. Το σύνολο έχει αποκτήσει σταθερό αγωνιστικό προσανατολισμό και ταυτότητα, οι αλλαγές από Κυριακή και σε Κυριακή είναι ελάχιστες και η καλή χημεία επιτεύχθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
8. Η συσπείρωση του κόσμου. Εκεί βέβαια υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης αλλά το να έχει ο Ατρόμητος σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του 4000 κόσμο αποτελεί κατάκτηση. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην εποχή της οικονομικής κρίσης μία λαϊκή γειτονιά σαν το Περιστέρι πλήττεται περισσότερο από άλλες. Οπότε αυτοί (ή, τέλος πάντων, οι περισσότεροι) που πηγαίνουν στο γήπεδο κάνουν μία οικονομική υπέρβαση.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: