Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

O Παναθηναϊκός, σπουδαία νίκη 3-1 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Αστεράτος ο Παναθηναϊκός, σπουδαία νίκη 3-1 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Δύο γκολ από φάουλ (Κλέιτον, Λέτο), άλλο ένα από τον Κουίνσι, πρωτιά και ...χορογραφίες. Ναυάγιο ο ΠΑΟΚ.
Dancing with the stars Νο 1-3!
Ο Παναθηναϊκός, όπως μαρτυρά και το τελικό σκορ, νίκησε κατά κράτος τον ΠΑΟΚ με 3-1 στην Τούμπα και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Ατρόμητο, έχοντας όμως και δυο ματς λιγότερα.
Οι πράσινοι με ποδόσφαιρο κατοχής και καλή κυκλοφορία προηγήθηκαν 1-0 στο πρώτο μέρος με το φάουλ του Κλέιτον και στο δεύτερο μέρος κυριάρχησαν πλήρως και σημείωσαν άλλα δυο γκολ με τους Κουίνσι και Λέτο, ο οποίος σκόραρε επίσης με φάουλ. Ο ΠΑΟΚ είχε σε κακή μέρα όλες του τις γραμμές, με τον Σνάουτσνερ να είναι χειρότερος όλων και τον Βιεϊρίνια σχεδόν εξαφανισμένο. Ο Κουκουλάκης θα μπορούσε να δώσει το πέναλτι στο 0-0 στο χέρι του Μπουμσόνγκ, αλλα αντ` αυτού έδωσε τραβηγμένο πέναλτι για μαρκάρισμα του Βιτόλο στον Βιεϊρίνια, ο οποίος έγραψε έτσι το 1-3.
Καλό ματς
Παιχνίδι κέντρου είχαμε στο ξεκίνημα, με την κατοχή να είναι σχετικά μοιρασμένη για τις δύο ομάδες, αλλά με καλό ρυθμό. Το σουτ του Λέτο στο 11` πέρασε λίγο άουτ, ενώ δυο λεπτά μετά οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο χέρι του Μπουμσόνγκ από την προσπάθεια του "Σάλπι". Ο Κουκουλάκης το θεώρησε ακούσιο κι είπε "παίζετε".
Ο ΠΑΟΚ απείλησε με αξιώσεις με το μακρινό σουτ του Βιεϊρίνια στο 23`, αποκτώντας παράλληλα την πρωτοβουλία στο ματς, κινούμενος από δεξιά με Έτο και "Σάλπι".
Κλέιτον 0-1
Ο Κλέιτον με ωραίο φαλτσαριστό φάουλ από αριστερά νίκησε τον Χαλκιά, κάνοντας το 0-1 στο 33`, ενώ ο ΠΑΟΚ πήγε να απαντήσει δύο λεπτά μετά με τον Φωτάκη. Ο ΠΑΟΚ επέμενε από δεξιά και ανέβασε την πίεση του στο τέλος, δίχως όμως να φτάσει στην ισοφάριση. Πλην του γκολ, προφανώς, δύο ήταν τα μεγάλα προβλήματα των γηπεδούχων: Ο Βιεϊρίνια από αριστερά είχε ταλαιπωρηθεί από τον Μαρίνο, ενώ αντίστοιχα στον ΠΑΟΚ δεν μπορούσαν να αναχαιτίσουν εύκολα τους Κουίνσι και Λέτο.
Άνετα ο ΠΑΟ
Ο Τσιρίλο μπήκε αντί του τραυματία Κοντρέρας, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι και το επιβεβαίωσαν στο 56`. Ο εκτός τόπου και χρόνου Σνάουτσνερ έχασε την μπάλα από τον Κατσουράνη που βρήκε τον Κουίνσι και αυτός με τη βοήθεια και της κόντρας του Τσιρίλο έκανε το 0-2.
Με την ψυχολογία υπέρ τους, οι φιλοξενούμενοι είχαν κυριαρχήσει κι έκαναν ευκαιρίες (63` και 65` Ζέκα), φτάνοντας στο 0-3 στο 70` με το ωραίο απευθείας φάουλ του Λέτο. Ενδιάμεσα ο ΠΑΟΚ είχε μόνο ένα καλό σουτ με τον Βιεϊρίνια.
Στο 84` ο Κουκουλάκης είδε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Βιτόλο στον Βιεϊρίνια και ο τελευταίος το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-3, που ήταν και το τελικό σκορ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: