Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Αναζητώντας εξηγήσεις!!

Αν κοιτάξει κάποιος τη στατιστική του αγώνα του Ολυμπιακού με τον ΟΦΗ, θα παρατηρήσει καθολική κυριαρχία των «ερυθρόλευκων» σ' όλους τους τομείς. Κι όμως, ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο σε μία αναμέτρηση στην οποία ήταν το αφεντικό. Γράφει ο Νίκος Γαβαλάς.
Αναζητώντας εξηγήσεις
Για 74 ολόκληρα λεπτά, οι γηπεδούχοι δεν επέτρεπαν στους «Κρητικούς» ν' αμφισβητήσουν την κυριαρχία τους.
Είχαν διαρκώς τη μπάλα στα πόδια τους και προσπαθούσαν με πολύ υπομονή και εξαιρετική κυκλοφορία της να διασπάσουν τη διπλή ζώνη άμυνας την οποία είχε παρατάξει ο Νίκος Αναστόπουλος. Τα κατάφεραν δύο φορές και έτσι προηγήθηκαν με 2-0.
Ωστόσο, μέσα σε τρία λεπτά (74'-77'), «γκρέμισαν» όλα όσα έκτιζαν με τόσο κόπο, βλέποντας τον ΟΦΗ να ισοφαρίζει το σκορ. Σα να κατέβηκε ο διακόπτης στις μηχανές του Ολυμπιακού. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε λόγο για ατύχημα μόλις ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Φαλήρου.
Ένα ατύχημα το οποίο προκάλεσε σκεπτικισμό, με δεδομένο το πολύ δύσκολο πρόγραμμα του Νοεμβρίου, όπου υπάρχουν δύο εξορμήσεις σε Γερμανία και Γαλλία για τα ραντεβού με την Ντόρτμουντ και την Μαρσέιγ, αλλά και ισάριθμα ματς υψηλότατου κινδύνου στη Σούπερ Λίγκα, με τον ʼρη στη Θεσσαλονίκη και τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο.
Βεβαίως, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αποδείχθηκε περίτρανα πως δεν υπάρχουν εύκολοι αγώνες στο πρωτάθλημα. Αρκούν λίγα λεπτά απερισκεψίας για να γίνει το κακό, ακόμη και σε μία παράσταση για έναν ρόλο, όπως ήταν αυτή που ανέβηκε το σαββατόβραδο στο Φάληρο.
Αν και ο Ισπανός τεχνικός προστάτευσε τον Κοστάντσο, είναι σαφές πως ο Αργεντινός γκολκίπερ φαντάζει ως ο αδύναμος κρίκος των «ερυθρόλευκων». Και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως ο Βαλβέρδε θα διαχειριστεί στο άμεσο μέλλον την υπόθεση «τερματοφύλακας του Ολυμπιακού».
Η αίσθηση μας είναι πως το τελικό αποτέλεσμα δε θα επηρεάσει τους «Πειραιώτες» στον σπουδαίο αγώνα με την Ντόρτμουντ. Οι παίκτες τους θα φανούν αντάξιοι των περιστάσεων για να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό. Όσο για το πρωτάθλημα, μετά το «στραβοπάτημα» με τον ΟΦΗ, οι νίκες επί του ʼρη και του Παναθηναϊκού είναι μονόδρομος για τον Ολυμπιακό.
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: