Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Τους πέρασε όλους ο Μέσι

Όλα τα ρεκόρ σπάει ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός άσος έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που σημείωσε πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι.
Μέχρι το επιβλητικό 7-1 της Μπαρτσελόνα επί της  Μπάγερ Λεβερκούζεν, έξι παίκτες στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και του Τσάμπιονς Λιγκ είχαν σημειώσει τέσσερα γκολ σε ένα ματς ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και ο Μέσι. Μάλιστα, ο άσος των «μπλαουγκράνα» ήταν ο τελευταίος της λίστας των καρέ, πετυχαίνοντας το, τον Απρίλιο του 2010 απέναντι στην Άρσεναλ.

Ο πρώτος που πέτυχε τέσσερα γκολ σε έναν αγώνα ήταν ο Φέρεντς Πούσκας στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1960. Χρειάστηκε να περάσουν 32 χρόνια για να κάνει κάτι αντίστοιχο ο Μάρκο Φαν Μπάστεν με τη φανέλα της Μίλαν απέναντι στην Γκέτεμποργκ όταν πια η διοργάνωση είχε μετονομαστεί σε Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 2000 ήταν η σειρά του Σιμόνε Ινζάγκι να μιμηθεί τους προηγούμενους στο 5-1 της Λάτσιο επί της Μαρσέιγ. Στη συνέχεια ακολούθησε ο Ντάντο Πρσο στη νίκη της Μονακό με 8-3 απέναντι στη Μαρσέιγ το 2003 ενώ ένα χρόνο αργότερα ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ πέτυχε κάτι αντίστοιχο στο 4-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Σπάρτα Πράγας.

Το 2005 ο Αντρέι Σεφτσένκο σημείωσε και τα τέσσερα γκολ της Μίλαν απέναντι στη Φενέρμπαχτσέ με τον Λιονέλ Μέσι να μπαίνει και αυτός στη λίστα το 2010 στο 4-1 της Μπαρτσελόνα απέναντι στην Άρσεναλ. Έτσι με τα πέντε γκολ που πέτυχε ο 24χρονο άσος στο ματς με τη Λεβερκούζεν έγραψε «χρυσή» ιστορία στη διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: