Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Κόντης : «Αποστομωτική απάντηση σε όσους μας λοιδώρησαν!»

Αμέσως μετά την πανηγυρική δικαίωση της ΠΑΕ Άρης στο θέμα της προσφυγής του Χαβιέ Κάμπορα, το «Μ» επικοινώνησε με τον Γιάννη Κόντη, που ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που «φώναζαν» πως ο Άρης έχει ξεκάθαρα το δίκιο με το μέρος του.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης τόνισε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση αυτή ήταν μια αποστομωτική απάντηση σε όσους μας λοιδώρησαν από την πρώτη στιγμή και φρόντισαν να βγάλουν χολή κατά της ΠΑΕ. Είναι ταυτόχρονα ένα μάθημα σε όλους πως πριν τις τελικές αποφάσεις των δικαστηρίων δεν μπορούμε να κρίνουμε τίποτα. Το CAS έδειξε ξεκάθαρα πως δικάζουν τα δικαστήρια. Τώρα θα γίνει προσπάθεια από μέρους μας να κινήσουμε τις διαδικασίες κατά του ποδοσφαιριστή, γιατί είπε ψέμματα δημόσια. Πρέπει να κινηθούμε εναντίον του παίκτη, αλλά κι όσων τον έβαλαν να πει συγκεκριμένα πράγματα. Ήρθε η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του!».

Το «στόρι» της δικαίωσης του Άρη

Έπρεπε να περάσουν σχεδόν δύο χρόνια, προκειμένου να υπάρξει οριστική απόφαση στη διαμάχη του Χαβιέ Κάμπορα με τον Άρη, μετά τη φυγή του τελευταίου από την ομάδα. Ο Αργεντινός επιθετικός είχε καταθέσει προσφυγή στην ΕΠΟ, αλλά η υπόθεση έφτασε μέχρι και το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο προκειμένου να επιλυθούν οι διαφορές των δύο πλευρών.

Στο πρωτοβάθμιο όργανο της ΕΠΟ, ο Άρης είχε δικαιωθεί, αλλά στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ομοσπονδίας, όχι μόνο ανατράπηκε η αρχική απόφαση, αλλά επιδικάστηκε κι ένα ποσό ύψους 250.000 ευρώ υπέρ του ποδοσφαιριστή! Τελικά λοιπόν κι αφού η υπόθεση χρειάστηκε να φτάσει στο CAS, το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο αποφάνθηκε πως η πλευρά της ΠΑΕ Άρης ήταν απολύτως εντάξει στις υποχρεώσεις της έναντι του παίκτη, ο οποίος τώρα καλείται να καταβάλει και αποζημίωση για τα δικαστικά έξοδα! Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια πολύ μεγάλη οικονομική, αλλά και ηθική δικαίωση για τον Άρη, σε μια υπόθεση που τράβηξε πολύ σε μάκρος, όμως τελικά δικαίωσε απόλυτα τους «κίτρινους».metrosport gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: